Røde Kors

Røde Kors sender nødhjælpsarbejdere til Pakistan: Nogle steder er stadig umulige at nå ud til  

Del

Danskerne skal lede uddelingen af mad, vand og hygiejneartikler, som millioner af mennesker har massivt behov for efter de værste oversvømmelser i over ti år

Fredag rejser danske nødhjælpsarbejdere fra Røde Kors til Pakistan, hvor behovet for hjælp stiger time for time. Over 1,6 mio. hjem er blevet ødelagt, heraf 500.000 fuldstændigt, og det anslås, at over seks millioner mennesker har akut brug for nødhjælp.

Derfor sender Røde Kors nu et team til Pakistan, hvor indsatsen primært fokuseres omkring uddeling af helt basal nødhjælp som mad, vand og hygiejneartikler. Indsatsen er en del af en større koordineret indsats mellem Røde Kors-selskaber, der også omfatter etablering af hygiejnefaciliteter samt sikring af rent drikkevand.

”Vi skal lede den indsats, der tæller det, vi kalder Relief, dvs. hvor vi afhjælper de allermest akutte behov gennem uddeling af mad og vand, hygiejnepakker, tæpper og lignende i tæt samarbejde med Pakistansk Røde Halvmåne”, forklarer Bjarke Skaanning, katastrofechef i Røde Kors.

Frygter sygdomsudbrud
Omkring en tredjedel af Pakistan står under vand efter de værste oversvømmelser i mere end ti år, som skyldes de seneste måneders enorme mængder regn og hastigt smeltende gletsjere. Over 1400 er døde i oversvømmelserne.

”Millioner af mennesker mangler helt basale ting for overlevelse, og behovet for hjælp stiger time for time. Men mange områder er ekstremt svært fremkommelige eller ligefrem umulige at nå ud til, og derfor frygter vi også, at endnu flere vil have behov for hjælp som følge af oversvømmelserne”, siger Bjarke Skaanning, som forventer, at nødhjælpsindsatsen vil vare mange måneder.

”Vores vigtigste opgave lige nu er at sikre, at nødhjælpen når frem til dem, som har allermest behov for den. Men katastrofens omfang vokser fra dag til dag, for vandet har nogle steder svært ved at trække sig tilbage, og samtidig vokser risikoen for, at sygdomme spreder sig”, siger Bjarke Skaanning.

De første tilfælde af både kolera og denguefeber er allerede registreret.

Det danske team fra Røde Kors kommer til at have base i Karachi i Sindh provinsen, hvorfra indsatsen vil udgå.

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

Masser af engagement: Frivillige hos Røde Kors bruger i gennemsnit 21 timer om måneden, viser ny analyse28.11.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Kombinationen af at gøre en forskel for andre og bruge sine kompetencer er den primære drivkraft for, at næsten 40.000 frivillige i gennemsnit bruger 21 timer hos organisationen hver måned. ”Det viser, at civilsamfundet har rigtig mange ressourcer at bringe i spil, fx når det gælder nogle af fremtidens velfærdsopgaver”, siger national chef i Røde Kors i Danmark, Marie-Louise Gotholdt

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum