Gjensidige ForsikringGjensidige Forsikring

Røde Kors og Gjensidige tager kampen op mod hverdagens ensomhed

Del

2020 har været et svært år for de fleste, men især de danskere med spinkelt netværk har været hårdt ramt af blandt andet nedlukninger og restriktioner som følge af Covid-19. Derfor støtter Gjensidige Røde Kors’ indsats mod ensomheden op til jul med uddeling af julekalender.

Ensomheden har trængt sig på hos mange i løbet af 2020, og for mange er juletiden ekstra svær i år.

Røde Kors ser og anerkender, at det har været ekstra svært for mange af deres deltagere i deres ensomhedsaktiviteter i år, som er blandt de mest udsatte danskere. Derfor har de i år lavet en julekalender, der kan give modtageren lidt at se frem til i juletiden. Ideen bag julekalenderen er at give Røde Kors’ frivillige en mulighed for at kunne bære en personlig hilsen ud til deltagerne i deres ensomhedsaktiviteter og samtidig markere julen på en anderledes måde.

”Vores fantastiske frivillige har den seneste uge været rundt i hele landet og personligt afleveret en julekalender til deltagere og frivillige i vores ensomhedsaktiviteter. Vi prøver på denne måde at skabe lidt nærvær hver dag gennem en julemåned, der for mange er endnu mere ensom, end den plejer at være. Vi er faktisk lidt overvældede over, hvor stor glæde den kalender allerede har bragt,” siger Marie-Louise Gotholdt,National Chef i Røde Kors.

På grund af den globale pandemi kan Røde Kors’ aktiviteter være svære at gennemføre. Det gælder også aktiviteter der bekæmper ensomhed. Derfor er det vigtigt at gøre lidt ekstra i julen for de danskere, der ikke har stor social omgangskreds eller familie. Røde Kors oplever at flere, der normalt ikke har ville betegne sig som ensomme opsøger deres tilbud.

Uddelingen af julekalenderen er finansieret af en del af donation fra Gjensidige og deres bilkunder, der tidligere på året donerede 1.3 mio kr. til Røde Kors’ sociale arbejde. Og det skaber glæde og stolthed hos Gjensidige, at pengene kan bruges på nogle af de mest udsatte i juletiden. Resten af donationen skal bruges på aktiviteter, der skal være med til at bekæmpe ensomhed i løbet af 2021.

”Vi er meget stolte over, at vi sammen med Røde Kors kan være med til at bekæmpe ensomheden under covid19-pandemien,” siger Mats C. Gottschalk, koncerndirektør for Gjensidige i Danmark.

Download kalenderen her.

Geografisk fordeling af kalenderen

  • Region Nordjylland: 16 %
  • Region Midtjylland: 22 %
  • Region Syddanmark: 31 %
  • Region Sjælland: 12 %
  • Region Hovedstaden: 19 %

Hvad siger modtagerne?

Werner

Werner på 84 år har en besøgsven i Røde Kors og har fået kalender. Han er 84 og opereret for kræft i år og har derfor måtte holde sig for selv. ”Han blev vældig rørt at de fine billeder. Det minder mig om min barndom sagde han stille,” siger frivillig leder af besøgstjenesten.

Kirsten

Her modtager Kirsten Røde Kors’ december kalender.

Hun er 82 og har en besøgsven i Røde Kors. Siden Covid-19 er hendes sociale aktiviteter nærmest nul. ”Hun blev super glad og vi fik grint en del som det ses,” frivillig leder af besøgstjeneste.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 3.700 medarbejdere, heraf 700 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 28 mia. NOK i 2019, mens forvaltningskapitalen udgjorde 112 mia. NOK.

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum