Røde Kors

Røde Kors har fået livsvigtig nødhjælp frem til Tigray

Del

Efter der i sidste måned blev indgået en fredsaftale i Tigray i Etiopien har Røde Kors fået livsvigtig nødhjælp frem. Men behovene er overvældende, siger organisationen.

Foto: Røde Kors
Foto: Røde Kors

Røde Kors har for første gang siden august fået nødhjælp frem til befolkningen i Tigray, som ligger i det nordlige Etiopien. Det sker efter konfliktens parter i november indgik en fredsaftale. Men to år med krig og begrænset nødhjælp har sat sine spor hos befolkningen, erfarer Røde Kors.

”Behovene i Tigray er overvældende. Vi ser, hvordan helt almindelige familier er blevet sendt på flugt af konflikten, og stort set alle mangler mad. Mange familier overlever på et enkelt måltid om dagen,” siger Rikke Holm, landechef for Røde Kors i Etiopien.

Røde Kors’ første lastbiler med nødhjælp er fyldt med mad. Det er nemlig mad, som Røde Kors oplever, er det største behov lige nu. Men også medicin er der et stort behov for, og store dele af sundhedsvæsenet er enten ødelagt eller ude af drift. Det går særligt hårdt ud over kronisk syge.

”Kronisk syge som diabetikere har i en lang periode nu ikke haft adgang til livsvigtig medicin. Uden insulin risikerer diabetikere at gå i koma eller miste synet. Udover mere mad er vi derfor ved at se på, hvordan vi kan få insulin op til befolkningen i Tigray,” siger Rikke Holm.

Lokalt fortsatte hjælpearbejde under konflikten

Under våbenhvilen, som varede fra april til slutningen af august i år, var arbejdet med at få nødhjælp frem sat i gang. Det blev der sat en stopper for, efter konflikt igen brød ud. Men selvom det var umuligt at komme ind med mad og medicin, fortsatte lokale Røde Kors-frivillige og ansatte med at hjælpe.

”Lokalt gjorde vores kollegaer i Etiopien stadig alt de kunne for at hjælpe hinanden. De organiserede blandt andet morgenmad for børn og ambulanceservice til syge og sårede,” siger Rikke Holm.

Nu hvor der igen er adgang har Røde Kors i første omgang fået kørt mad op til 1000 familier. Lastbilerne er allerede ved at blive fyldt igen og kører snart afsted med mad og nødhjælpspakker til atter tusinder af familier. Men der er behov for endnu mere hjælp, fortæller Rikke Holm.

”Med de midler vi har lige nu til hjælpearbejdet i Tigray, når vi kun en brøkdel af dem, der har brug for hjælp. Der er behov for endnu mere støtte til befolkningen, og lige nu handler det om helt basal nødhjælp. Efter det kommer det lange seje træk med genopbygning og forsoning,” siger Rikke Holm.

Nøgleord

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Billeder

Foto: Røde Kors
Foto: Røde Kors
Download

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum