Røde Kors

Røde Kors efterlyser varmt tøj til vinteren: Vi ved, at efterspørgslen bliver særligt stor i år

Del

De kolde måneder står for døren, og med stigende energipriser og høj inflation forventer Røde Kors ekstra mange kunder i genbrugsbutikkerne i år

Selv om danskerne plejer at være rigtigt gode til at donere tøj i de store tøjcontainere – tøj, som kan komme på hylderne i de 250 Røde Kors-genbrugsbutikker landet over – så er chef for Røde Kors Genbrug, Tina Donnerborg, nervøs for den kommende sæson.

”Lige nu ser det ud til, at vi kommer til at skuffe mange mennesker, som håber at kunne købe deres vintertøj brugt og på den måde spare på udgifterne. Vi har i det tidlige forår delt meget vintertøj ud i Ukraine, og har også uddelt vintertøj i Røde Kors-butikkerne til børn og voksne, som er flygtet til Danmark. Vi står foran en vinter, hvor vi i den grad kommer til at mangle varmt tøj til store og små. Vores lagre er simpelthen i bund i denne kategori”, siger Tina Donnerborg og forventer, at stigende energipriser og stigende priser generelt vil kunne mærkes ude i Røde Kors-butikkerne.

”Flere kan mærke, at de skal spare, og dem, som var trængte i forvejen, er blevet mere trængte”, siger Tina Donnerborg.

Flere kunder, når økonomien er stram
Hun ved fra sine 10 år i genbrugsbranchen, at finanskrise, inflation og presset privatøkonomi med sikkerhed betyder, at flere søger at købe deres tøj og møbler brugt for på den måde at give lidt luft i et stramt budget.

”Det er en meget tydelig tendens: Når økonomien bliver presset, så får genbrugsbutikkerne flere kunder. Det er vi selvfølgelig glade for, men vi håber også altid, at de kunder så også finder, hvad de søger. Det frygter vi, at ikke alle kunder kan i år”, siger Tina Donnerborg.

Hun forventer, at det især er overtøj til både mænd, kvinder og børn, der vil være efterspørgsel på, og så tror Tina Donnerborg også, at varme sweatre og fleecetrøjer vil blive populære varer de kommende måneder.

”Vi går en vinter i møde, hvor flere af os nok vil skrue ned for varmen derhjemme og på kontorerne for på den måde at spare på energien, og det kræver varme sokker og en lidt lunere trøje indenfor”.

Brug ferien til at rydde op
Tina Donnerborg håber derfor, at mange vil bruge noget af tiden i efterårsferien på at gå skabene eller loftsrummet igennem og måske finde en sweater eller frakke, man ikke selv bruger længere men som andre kan få glæde af.

”Der kan være stor glæde forbundet med at vide, at ens ting får et nyt liv hos andre. Så hvis man ønsker at hjælpe, appellerer vi til, at man afleverer godt og brugbart tøj i den nærmeste Røde Kors-container eller Røde Kors butik. Så sikrer vi, at det kommer ud på bøjlerne til gavn for kunderne”, siger Tina Donnerborg.

Røde Kors har 250 butikker fordelt over hele landet. Omsætningen fra butikkerne går til nødhjælpsarbejde og sociale indsatser i Danmark og ude i verden.

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

Nye tal om trængte børnefamilier er svært foruroligende: Hver fjerde har sprunget nødvendigt måltid til børnene over 6.12.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

En helt ny undersøgelse fra Røde Kors vidner om, at i forvejen udsatte børnefamilier i Danmark kæmper voldsomt med at få de økonomiske ender til at mødes og føler sig tvunget til at give afkald på basale behov som lægeordineret medicin, nødvendigt fodtøj og måltider til børnene. ”Stærkt alarmerende”, siger Ziga Friberg, chef for Røde Kors’ familieaktiviteter.

Masser af engagement: Frivillige hos Røde Kors bruger i gennemsnit 21 timer om måneden, viser ny analyse28.11.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Kombinationen af at gøre en forskel for andre og bruge sine kompetencer er den primære drivkraft for, at næsten 40.000 frivillige i gennemsnit bruger 21 timer hos organisationen hver måned. ”Det viser, at civilsamfundet har rigtig mange ressourcer at bringe i spil, fx når det gælder nogle af fremtidens velfærdsopgaver”, siger national chef i Røde Kors i Danmark, Marie-Louise Gotholdt

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum