Røde Kors

Røde Kors’ Årsregnskab for 2018 afspejler øget indsats mod udsathed og ensomhed

Del

En styrkelse af de frivillige, sociale indsatser til gavn for udsatte og ensomme mennesker, fremgang på genbrugsområdet og et stadig mere komplekst internationalt hjælpearbejde kendetegner Røde Kors’ Årsregnskab for 2018.

Nogle besøgsvenner i Røde Kors har deres børn med, når de mødes med deres besøgsmodtagereDet er til stor glæde for alle. Foto Poul Henning Nielsen
Nogle besøgsvenner i Røde Kors har deres børn med, når de mødes med deres besøgsmodtagereDet er til stor glæde for alle. Foto Poul Henning Nielsen

Store humanitære behov i Danmark og ude i verden afspejles i Røde Kors’ Årsregnskab for 2018. Samlet blev der brugt 1,4 mia. kr. på arbejdet.

I Danmark oplever Røde Kors, at flere og flere står på kanten af eller udenfor samfundets fællesskaber og oplever ensomhed og isolation.

Røde Kors brugte sidste år 120 mio. kroner på at imødegå tendensen og understøtte og udvikle den frivillige, sociale indsats. Det er en stigning på 11 procent i forhold til 2017.

Indsatserne dækker blandt andet over nye mentor-tilbud til udsatte børnefamilier og støtte til pårørende til sygdomsramte, der ofte står alene.

”Gennem 34.000 dedikerede frivillige bidrager vi og ønsker vi i vores indsats at bidrage til et Danmark, hvor fællesskaber og medmenneskelighed binder os sammen. Behovet for hjælp er stort, men heldigvis ønsker mange mennesker at række hånden ud og gøre noget for andre,” siger Røde Kors’ generalsekretær Anders Ladekarl.

Hjælpearbejdet er blandt andet finansieret af indtægter fra Røde Kors’ genbrugsbutikker.

Her viser Årsregnskabet en vækst i omsætningen i de 240 butikker på 3 procent fra året før til nu 198 mio. kr.

”Ikke bare handler flere genbrug i Røde Kors, vi har også oplevet et rekord stort antal donationer af tøj, sko og møbler, alt sammen til gavn for hjælpearbejdet,” siger Anders Ladekarl.

Et markant fald i antallet af nyankomne asylansøgere ses i Årsregnskabet af, at der i 2018 blev anvendt 332 mio. kr. på asylopgaven mod 485 mio. kr. i 2017. Røde Kors har stort fokus på medmenneskelig støtte til den voksende gruppe af asylansøgere, der får afslag på deres ansøgning og derfor skal rejse hjem.  

Omsætningsnedgangen i asylarbejdet påvirker ikke det samlede resultat, da omkostningerne dækkes af staten.

Røde Kors’ internationale hjælpeindsats var i 2018 præget af komplekse, humanitære udfordringer. Samlet anvendte Røde Kors 685 mio. kr. på hjælpearbejdet til blandt andet ofrene for de langstrakte krige i Syrien og Yemen.

Dertil kom bl.a indsatser for flygtninge i Cox’s Bazar i Bangladesh og hjælp til en række primært afrikanske samfund med hurtige indsatser, før flere og farligere vejbetingede katastrofer som oversvømmelser og tørke satte ind.      

Nøgleord

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Billeder

Nogle besøgsvenner i Røde Kors har deres børn med, når de mødes med deres besøgsmodtagereDet er til stor glæde for alle. Foto Poul Henning Nielsen
Nogle besøgsvenner i Røde Kors har deres børn med, når de mødes med deres besøgsmodtagereDet er til stor glæde for alle. Foto Poul Henning Nielsen
Download

Links

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/
Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. I Danmark skaber vi fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv.

Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med mere end 11 millioner frivillige i 191 lande. Vi er en del af dit lokalsamfund, uanset hvor du bor. Med din hjælp kan vi altid være til stede, når der er brug for os.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

15 folkemøder skal kickstarte hjælp til udsatte under genåbning15.5.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Coronakrisen har forstærket daglige udfordringer med ensomhed og mistrivsel blandt mange. Behovet for støtte, fællesskaber og hjælp er større nu, end før Covid 19 gjorde sit indtog. Med 15 folkemøder i hele landet tager Røde Kors initiativ til at samle ildsjæle, civilsamfundet og repræsentanter fra virksomheder og myndigheder til at finde løsninger til dem, der fortsat lever med følgerne af coronakrisen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum