Udenrigsministeriet

Robotter og udenrigsministeren mødes til årets eksportdag i Odense

Del

Dansk Eksportdag 2018, som i år er placeret med Robotmessen R-18 og Elektronikmessen, E-18, åbnes den 11. september i Odense af udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

Den 11. september 2018 bliver der fyret op under eksporten i Odense Congres Center. Her åbner udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) såvel Dansk Eksportdag som Robotmessen R-18 og Elektronikmessen, E-18.

Dansk Eksportdag er en årlig tilbagevendende begivenhed, som skal give små og mellemstore danske virksomheder et eksport-kick. Og netop koblingen med robotterne og årets tema digitalisering, automatisering og Industri 4.0 får udenrigsministeren til at have høje forventninger. 

”Danske virksomheder er førende på flere produktområder, så der er gode muligheder for at eksportere. Vi oplever dog stadig, at potentialet i de danske virksomheder ikke udnyttes til det fulde, og derfor er Dansk Eksportdag 2018 så vigtig. I år finder dagen sted i Odense samtidig med robotmessen R-18, så det er mit håb, at vi kan nå ud til flere og nye brancher,” siger Anders Samuelsen.

Eksportrådgivere står klar
Men det er så langt fra kun danske robotvirksomheder, som til Dansk Eksportdag får mulighed for at finde vej til eksporteventyret. The Trade Council i Udenrigsministeriet, som står bag arrangementet i samarbejde med Væksthus Syddanmark, står klar med 30 eksportrådgivere fra hele verden, som er parate til at give sparring til virksomhederne.

Netop dén ekspertise kan være altafgørende for, at man som virksomhed lykkes med eksport, påpeger Jani Lykke Methmann, direktør Væksthus Syddanmark.

”Vi ser mange SMV’ere med stort eksportpotentiale, men derfra og så til at de lykkes, er der ikke nogen garanti. Vellykket eksport kræver stor viden om det nye marked og gode indgange. Det er her, at vi ser, at tilknyttede eksportrådgivere og eksportprogrammer kan være en meget stor hjælp, siger Jani Lykke Methmann.

Du kan stadig nå at tilmelde dig dansk eksportdag, klik her og udfyld tilmelding.

Eksportsucces fejres med Udenrigsministeriets VITUS-pris 
Igennem 12 måneder har udvalgte eksportvirksomheder søgt nye jagtmarker i udlandet. Virksomhederne har deltaget i The Trade Councils eliteprogram VITUS, der har resulteret i nye ordrer i millionklassen, tocifrede vækstrater i omsætning og en forøgelse af medarbejdere, både i Danmark og i nyetablerede datterselskaber.

Udenrigsminister Anders Samuelsen vil personligt overrække VITUS-prisen til den største eksportsucces.
De tre nominerede virksomheder til VITUS-prisen 2018 er: Seluxit, Maps People og Blue Line.
Læs mere om virksomhederne og baggrund for nomineringen her.

For virksomheder er det værd at være opmærksom på, at der også nu er åbnet for en ny ansøgningsrunde til VITUS.  VITUS er the Trade Councils eliteprogram, der gennem udarbejdelse og eksekvering af en solid eksportstrategi sikrer Danmarks bedste SMV’er solidt fodfæste på nye markeder. Her er 10 pladser til virksomheder, som kommer med på et 12 måneders program, der kan realisere deres internationale ambitioner og sikre konkreter ordrer.

Ansøgningsfristen er 5. oktober. Læs mere om VITUS: https://thetradecouncil.dk/en/services/eksport/vitus

Presseakkreditering til Eksportdagen, R-18 og E-18
For at gøre det så nemt som muligt for journalister, kan du forhåndsakkreditere dig via dette link:
https://elektronikmesse.dk/praktisk-info/presse/e-18-presse-tilmelding/

Alternativt udfylder du formularen ved fremmøde på dagen.

Pressehenvendelser i forhold til Dansk Eksportdag kontakt:
Anja Solvang, journalist i Udenrigsministeriet, tlf. +45 4186 5908, mail: anjsol@um.dk

For yderligere oplysninger kontakt:
Philip Hardø, Udenrigsministeriet, tlf. 33920599, mail: phihar@um.dk.
Jani Lykke Methmann, direktør i Væksthus Syddanmark, tlf. 24 98 80 01, mail: jlm@vhsyd.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Eva Kjer Hansen sætter undersøgelse i gang9.11.2018 07:00pressemeddelelse

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen iværksætter nu en undersøgelse, der skal afdække hvordan en lang række fejl i administrationen og sager om svig i erhvervet på fiskeriområdet kunne opstå. ”Det er nødvendigt med en grundig opfølgning på den kritik der har været af administrationen af fiskeriområdet. Vi mangler fortsat at få svar på det helt centrale spørgsmål; hvordan kunne det her ske? Det skal vi nu have belyst i en ekstern undersøgelse” udtaler fiskeriminister Eva Kjer Hansen. Undersøgelsen skal analysere de bagvedliggende årsager til, at fiskeriforvaltningen igennem en årrække har været fejlbehæftet og mangelfuld. Undersøgelsen skal blandt andet se på • organisatoriske og strukturelle svagheder • ledelsesmæssige aspekter • manglende kontrol og tilsyn • manglende kompetencer Der er allerede igangsat to andre undersøgelser af tilskudsområdet. Dels en gennemgang af gamle tilskudssager for at undersøge om, der er yderligere administrative fejl og anledning til mistanke om flere sager om

Ulla Tørnæs deltager i Kinas største importmesse, China International Import Expo, som Statsministerens Særlige Repræsentant.5.11.2018 08:19pressemeddelelse

I Shanghai deltager minister for udviklingssamarbejde 5-6. november som Statsministerens Særlige Repræsentant i China International Import Expo(CIIE), hvor præsident Xi Jinping er vært. Her forventes over 100 lande, og 150.000 kinesiske og internationale indkøbere at deltage. Under CIIE vil ministeren bl.a. åbne den danske nationale pavillon, der har temaet ”Sustainability”.

Danmark og OSCE-partnere nedsætter ekspertmission for at undersøge alvorlige menneskerettighedskrænkelser i Rusland1.11.2018 18:21pressemeddelelse

Danmark og 15 andre medlemmer af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) nedsætter i dag en uafhængig, international ekspertmission, som skal undersøge rapporter om alvorlige menneskerettighedskrænkelser mod bl.a. LGBTI-personer, journalister, advokater og menneskerettighedsforkæmpere i den russiske føderalrepublik, Tjetjenien.