Udenrigsministeriet

Robotter og udenrigsministeren mødes til årets eksportdag i Odense

Del

Dansk Eksportdag 2018, som i år er placeret med Robotmessen R-18 og Elektronikmessen, E-18, åbnes den 11. september i Odense af udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

Den 11. september 2018 bliver der fyret op under eksporten i Odense Congres Center. Her åbner udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) såvel Dansk Eksportdag som Robotmessen R-18 og Elektronikmessen, E-18.

Dansk Eksportdag er en årlig tilbagevendende begivenhed, som skal give små og mellemstore danske virksomheder et eksport-kick. Og netop koblingen med robotterne og årets tema digitalisering, automatisering og Industri 4.0 får udenrigsministeren til at have høje forventninger. 

”Danske virksomheder er førende på flere produktområder, så der er gode muligheder for at eksportere. Vi oplever dog stadig, at potentialet i de danske virksomheder ikke udnyttes til det fulde, og derfor er Dansk Eksportdag 2018 så vigtig. I år finder dagen sted i Odense samtidig med robotmessen R-18, så det er mit håb, at vi kan nå ud til flere og nye brancher,” siger Anders Samuelsen.

Eksportrådgivere står klar
Men det er så langt fra kun danske robotvirksomheder, som til Dansk Eksportdag får mulighed for at finde vej til eksporteventyret. The Trade Council i Udenrigsministeriet, som står bag arrangementet i samarbejde med Væksthus Syddanmark, står klar med 30 eksportrådgivere fra hele verden, som er parate til at give sparring til virksomhederne.

Netop dén ekspertise kan være altafgørende for, at man som virksomhed lykkes med eksport, påpeger Jani Lykke Methmann, direktør Væksthus Syddanmark.

”Vi ser mange SMV’ere med stort eksportpotentiale, men derfra og så til at de lykkes, er der ikke nogen garanti. Vellykket eksport kræver stor viden om det nye marked og gode indgange. Det er her, at vi ser, at tilknyttede eksportrådgivere og eksportprogrammer kan være en meget stor hjælp, siger Jani Lykke Methmann.

Du kan stadig nå at tilmelde dig dansk eksportdag, klik her og udfyld tilmelding.

Eksportsucces fejres med Udenrigsministeriets VITUS-pris 
Igennem 12 måneder har udvalgte eksportvirksomheder søgt nye jagtmarker i udlandet. Virksomhederne har deltaget i The Trade Councils eliteprogram VITUS, der har resulteret i nye ordrer i millionklassen, tocifrede vækstrater i omsætning og en forøgelse af medarbejdere, både i Danmark og i nyetablerede datterselskaber.

Udenrigsminister Anders Samuelsen vil personligt overrække VITUS-prisen til den største eksportsucces.
De tre nominerede virksomheder til VITUS-prisen 2018 er: Seluxit, Maps People og Blue Line.
Læs mere om virksomhederne og baggrund for nomineringen her.

For virksomheder er det værd at være opmærksom på, at der også nu er åbnet for en ny ansøgningsrunde til VITUS.  VITUS er the Trade Councils eliteprogram, der gennem udarbejdelse og eksekvering af en solid eksportstrategi sikrer Danmarks bedste SMV’er solidt fodfæste på nye markeder. Her er 10 pladser til virksomheder, som kommer med på et 12 måneders program, der kan realisere deres internationale ambitioner og sikre konkreter ordrer.

Ansøgningsfristen er 5. oktober. Læs mere om VITUS: https://thetradecouncil.dk/en/services/eksport/vitus

Presseakkreditering til Eksportdagen, R-18 og E-18
For at gøre det så nemt som muligt for journalister, kan du forhåndsakkreditere dig via dette link:
https://elektronikmesse.dk/praktisk-info/presse/e-18-presse-tilmelding/

Alternativt udfylder du formularen ved fremmøde på dagen.

Pressehenvendelser i forhold til Dansk Eksportdag kontakt:
Anja Solvang, journalist i Udenrigsministeriet, tlf. +45 4186 5908, mail: anjsol@um.dk

For yderligere oplysninger kontakt:
Philip Hardø, Udenrigsministeriet, tlf. 33920599, mail: phihar@um.dk.
Jani Lykke Methmann, direktør i Væksthus Syddanmark, tlf. 24 98 80 01, mail: jlm@vhsyd.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Nyt dansk bidrag på 100 mio. kr. til FN’s Fredsopbygningsfond23.9.2018 10:22pressemeddelelse

Regeringen har besluttet at bidrage med 100 mio. kr. til FN’s Fredsopbygningsfond. Det danske bidrag er en markant støtte til Fonden, der arbejder for stabiliseringen af lande, der har været, er eller kan blive ramt af voldelige konflikter. Det sker gennem hurtig, fleksibel og risikovillig finansiering af konfliktløsnings- og stabiliseringsindsatser. FN’s generalsekretær Antonio Guterres har gjort Fonden til et centralt element i reformen af FN’s freds- og sikkerhedsarbejde.

Alvorlig kritik af forvaltningen på fiskeriområdet20.9.2018 11:30pressemeddelelse

Kammeradvokaten har undersøgt udvalgte sager på fiskeriområdet på baggrund af en række forhold som Udenrigsministeriet blev opmærksom på i efteråret 2017. Kammeradvokaten finder, at forvaltningen har været meget imødekommende over for erhvervet generelt, og at administrationen har været mangelfuld og fejlbehæftet. Samlet set vurderer Kammeradvokaten, at forvaltningskulturen på området har været meget kritisabel. Undersøgelsen viser ikke tegn på korruption, strafbare forhold eller favorisering af enkelte fiskere. Eva Kjer Hansen vil have området undersøgt yderligere.