Landdistrikternes Fællesråd

Ritzau og landdistrikter sætter fokus på kommunalvalg

Del

Hvordan kommer landdistrikterne på dagsordenen til det kommende kommunalvalg? Det vil Ritzaus Bureau og Landdistrikternes Fællesråd sætte fokus på, når 25 borgmestre mandag samles til eksklusivt møde på redaktionen i København.

Borgmestre fra hele landet deltager i eksklusivt møde på Ritzaus redaktion i København.
Borgmestre fra hele landet deltager i eksklusivt møde på Ritzaus redaktion i København.

25 af landets borgmestre deltager mandag i et borgmestermøde for at høre mere om, hvordan landdistrikter og yderområder kan komme højere på dagsordenen til det kommende kommunalvalg.

- Jeg ser frem til at byde borgmestre fra vores medlemskommuner velkommen til borgmestermødet, som vi afholder i samarbejde med Ritzau, der i kraft af sin størrelse og funktion, har en helt særlig rolle i det danske samfund, siger formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard og fortsætter:

- Det er afgørende, at vi får fokus på, hvordan vi ikke kun får en mediedækning af hele Danmark, men også en mediedækning for hele landet. Her spiller landets kommuner og borgmestre en vigtig rolle, særligt i forbindelse med det kommende kommunalvalg.

Ritzaus adm. direktør og chefredaktør Lars Vesterløkke vil komme med et bud på Ritzaus rolle og fremtid i et fragmenteret mediebillede, som er i konstant forvandling.

Nyhedschef Søren Funch følger op og deler ud af sine erfaringer med dækningen af tidligere kommunalvalg. Han vil desuden sætte fokus på det kommende kommunalvalg og på de udfordringer og muligheder, man har som borgmester i en landdistriktskommune.

I forlængelse heraf vil nyhedsredaktør Søren Lassen give et sjældent kig ind i ”maskinrummet”, når han løfter sløret for de redaktionelle overvejelser, som afgør, om noget bliver til en historie.

Pressechef Noa Jankovic fra Landdistrikternes Fællesråd vil med konkrete eksempler vise, hvordan det er lykkedes organisationen at blive citeret mange gange oftere end for blot et år siden.

Aflslutningsvist vil Jysk Fynske Mediers chefredaktør Troels Mylenberg holde et oplæg under overskriften Den politiske mediedækning, som vil komme ind på spørgsmålene:

• Hvad bliver kommunalvalgets store temaer?
• Hvordan vil medierne dække næste kommunalvalg?
• Hvilken rolle spiller kommuner og borgmestre?

Borgmestermødet afholdes mandag på Ritzau i Store Kongensgade i København. Arrangementet er et samarbejde mellem Ritzaus Bureau og Landdistrikternes Fællesråd, som er den overordnede landdistriktsorganisation i Danmark.

Nøgleord

Kontakter

Noa Jankovic, pressechef i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 71 70 82 49, mail noa@landdistrikterne.dk

Billeder

Borgmestre fra hele landet deltager i eksklusivt møde på Ritzaus redaktion i København.
Borgmestre fra hele landet deltager i eksklusivt møde på Ritzaus redaktion i København.
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer og virksomheder samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum