Ritt Bjerregaard kæmpede for Europa som formand for Europabevægelsen

Del
Ritt Bjerregaard vil i Europabevægelsen blive husket som en stærk europæer, der var med til at sikre et dansk ja til Edingburgh-aftalen, og herigennem var med til at præge Danmarks forhold til Europa i en positiv retning.

"Ritt Bjerregaard var landsformand for Europabevægelsen fra 1992-94 og stod dermed i spidsen for JA-siden under de to afgørende folkeafstemninger om Maastricht-traktaten i 1992 og afstemningen om Edinburgh-aftalen året efter. Ritt Bjerregaard satte store og varige aftryk på Europabevægelsen. Med sin egen historie som markant Nej-siger ved afstemningen i 1972 og senere begejstret tilhængere og EU-kommissær bar hun en særlig høj troværdighed, der mindede om mange andre danskeres forhold til EF og EU. Æret være Ritt Bjerregaards minde"

Jens-Kristian Lütken, landsformand for Europabevægelsen

Kontakter

Information om Europabevægelsen

Europabevægelsen
Europabevægelsen
Rosenørns Allé 35, 1. th.
1970 Frederiksberg C

+45 33 141 141https://europabevaegelsen.dk

Fælles udfordringer kræver fælles løsninger. Europabevægelsen ønsker et tæt europæisk samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Europabevægelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Europabevægelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum