Aabenraa Kommune

Risikostyringsplan for oversvømmelse 2021-2027 i Aabenraa Kommune er vedtaget

Del

Aabenraa Kommune har godkendt en risikostyringsplan for Risikoområde Aabenraa, der indeholder mål og tiltag relateret til reduktion af risikoen for oversvømmelser, der forvolder skade. Risikostyringsplanen er gældende for perioden 2021-2027.

Onsdag aften godkendte Aabenraa Byråd den nye risikostyringsplan for oversvømmelse 2021-2027, som er udarbejdet i henhold til EU’s oversvømmelsesdirektiv, fordi Aabenraa by er udpeget som risikoområde for oversvømmelser.

- Vi tager indsatsen på området alvorligt for at tilpasse os fremtidens øgede risiko for skadesforvoldende oversvømmelser. Derfor er jeg glad for, at vi i byrådet har fået stemt den nye risikostyringsplan igennem, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Arne Leyh Petersen, og fortsætter:

- Dermed har vi en opdateret plan for at minimere risikoen for skader forårsaget af oversvømmelser, hvilket vil ske igennem konkrete mål og tiltag. Konkret har vi blandt andet besluttet at etablere en pumpestation ved Mølleåens udløb for at forhindre oversvømmelser i Aabenraa by.

Risikostyringsplanen omhandler håndtering af oversvømmelsesudfordringerne i dag og i fremtiden ved fastsættelse af mål for styring af risikoen og planlægning af tiltag til opfyldelse af disse mål. Planen omfatter desuden alle aspekter af risikostyring vedrørende oversvømmelser med særlig vægt på forebyggelse, beskyttelse, sikring og beredskab.

Læs hele ”Risikostyringsplan for oversvømmelse 2021-2027 – Risikoområde Aabenraa” her: https://www.aabenraa.dk/media/4108273/345998-21_v2_wt-risikostyringsplan-aabenraa-2021-2027-word.pdf

Kontakter

Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Arne Leyh Petersen, tlf.: 22 42 51 58; e-mail: arlp@aabenraa.dk

Direktør Plan, Teknik & Miljø, Ditte Lundgaard Jakobsen, tlf.: 22 15 41 04; e-mail: dlja@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Billeder

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum