Aleris-Hamlet Hospitaler A/S

Ringsted: Diætvejledning gav tryghed og struktur i hverdagen

Del

Karina Larsen kæmper med undervægt, men vejledning hos klinisk diætist gav hende overskud til at få sundere og mere regelmæssige måltider og tilmed et reduceret medicinforbrug.

Karina Anita Birkemose Larsen har kroniske smerter og diagnoserne ADHD samt Borderline. Hun har i 7 måneder været tilknyttet Aleris-Hamlet Hospitalers smerteklinik i Ringsted, hvor et tværfagligt team af smertespecialister hjælper kroniske smertepatienter til en bedre livskvalitet.

Diætvejledning satte nye rammer

Karina har været undervægtig så længe, hun husker - og har kæmpet for at få vægten til at stige. En problematik der kan være lige så udfordrende som vægttab.

“Folk siger ofte at jeg bare skal spise noget, at det må være dejligt bare at kunne spise, men så let er kampen med at holde vægten oppe ikke”, understreger Karina.

Under sit forløb i den tværfaglige smerteenhed på Aleris-Hamlet Hospitaler Ringsted har Karina bl.a. fået diætvejledning hos klinisk diætist og cand. scient. i klinisk ernæring Charlotte Tønnes Jensen. Dette har betydet, at hun har fået en bedre struktur over sine måltider og har lært, hvordan hun kan få energiholdige sunde mellemmåltider.

Karina har gennem den nye struktur fundet tryghed i nye faste vaner, et større energiindtag og et overblik over dagen.

“Især kostplanen har været god til at give mig struktur over mine dage. Jeg har vidst, hvad jeg skulle spise hvornår - og det har været rart, at der har været en fast plan for det.

Det regelmæssige kostindtag og de sunde mellemmåltider gør, at jeg har det bedre og får mere ”ro i hovedet ”. Det har lært mig, hvor vigtigt et stabilt blodsukker er”, siger Karina.

Reduceret medicinforbrug og mere stabilt humør

Da Karina startede hos diætisten var målet at få lavet en realistisk plan til at opnå en vægtøgning. Det var dog ikke det eneste, Karina fik ud af diætvejledningen.

Jeg har fået det så godt, at jeg har kunnet halvere mit indtag af medicin for ADHD. Jeg tager nu kun max. en tablet dagligt, hvor jeg tidligere havde behov for to tabletter”, fortæller Karina.

Det nedsatte medicinforbrug betyder, at hun nu har færre udgifter i hverdagen.

Karina fortæller desuden, at både hun og hendes familie oplever, at hun ikke har de samme humørsvingninger længere, og at hverdagen derfor nu føles meget lettere og problemfri, både for hende og hendes omgivelser  - nu hvor  rammerne i kostplanen følges i dagligdagen.

Kontakter

Birgitte Hoffmann
Presseansvarlig, Aleris-Hamlet Hospitaler
(+45) 29 68 76 65
Birgitte.hoffmann@aleris-hamlet.dk

Billeder

Information om Aleris-Hamlet Hospitaler A/S

Aleris-Hamlet Hospitaler A/S
Aleris-Hamlet Hospitaler A/S
Gyngemose Parkvej 66
2860 Søborg

Aleris-Hamlet Hospitaler er – med mere end 40 specialer og afdelinger i Esbjerg, Herning, København, Aalborg, Ringsted og Aarhus – Danmarks største og bredest dækkende privathospital. www.aleris.dk

Følg pressemeddelelser fra Aleris-Hamlet Hospitaler A/S

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Aleris-Hamlet Hospitaler A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum