DI - Dansk Industri

Rikke Zeberg skal stå i spidsen for digitalisering i DI

Del

Direktør for Digitaliseringsstyrelsen, Rikke Zeberg, skal fremover stå i spidsen for digitalisering i Dansk Industri. Hun tiltræder som branchedirektør i DI Digital og som chef for digitaliseringspolitik i DI.

- Med Rikke Zeberg får erhvervslivet et af de stærkeste kort herhjemme inden for digitalisering. DI Digital samler Danmarks digitale virksomheder, som spiller en afgørende rolle for den digitale omstilling i erhvervslivet og i vores samfund, og Rikke Zeberg er den helt rigtige til at sikre de bedste vilkår for det arbejde og til sammen med virksomhederne at fastholde Danmark som et af verdens mest digitale samfund – til gavn for os alle. Så jeg er meget glad for at kunne byde hende velkommen til DI, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Rikke Zeberg har været øverste chef for Digitaliseringsstyrelsen siden 2017. Det er en periode, hvor styrelsen har været i en rivende udvikling med nye opgaver og flere ansatte til at hjælpe det offentliges digitale kontakt med borgere og virksomheder på stadigt nye måder. I Digitaliseringsstyrelsen har hun bl.a. haft ansvaret for danskernes digitale nøgle, Nem-id, og ikke mindst den kommende afløser, Mit-ID samt borgernes digitale indgang Borger.dk. Under coronakrisen har Digitaliseringsstyrelsen desuden medvirket til udviklingen af Smittestop-app’en, som i dag er et vigtigt bidrag til at bryde smittekæderne.

DI har gennem de senere år løbende styrket indsatsen for bistå danske virksomheder med digitalisering af deres forretning, og det bliver en vigtig opgave for den nye branchedirektør at fortsætte dette arbejde. I DI skal Rikke Zeberg i samarbejde med de øvrige kolleger og DI’s medlemsvirksomheder stå i spidsen for erhvervslivets bidrag til den fortsatte digitalisering af det danske samfund – på et tidspunkt hvor nye stærke teknologier, som f.eks. kunstig intelligens, machine learning og blockchain for alvor skal bruges som arbejdsredskaber i virksomhederne, i sundhedssektoren og i borgerservicen. 

- Regeringen har meldt ud, at den vil udarbejde en ny ambitiøs digitaliseringsstrategi og efterlyser input og samspil med erhvervslivet. Det er en enestående mulighed, som vi i landets største erhvervsorganisation vil bidrage til. Derfor samler vi DI Digital og vores arbejde med digitaliseringspolitik under en fælles ledelse. Det skal sikre, at vi får opsamlet, udviklet og videreformidlet alle relevante indspil og ideer fra erhvervslivet til regeringen, siger Lars Sandahl Sørensen.

- Regeringen har med statsministeren i spidsen givet startskuddet til det næste skridt i Danmarks digitale omstilling. Danmarks styrkeposition har vi opnået gennem samarbejde mellem de offentlige myndigheder og det private erhvervsliv, og jeg glæder mig til at få mulighed for styrke dette samarbejde, så DI’s medlemsvirksomheder kommer til at spille en afgørende rolle i den fortsatte digitale omstilling. Det gælder både om at understøtte og styrke virksomhedernes egne digitale transformation og fastholde Danmarks internationale styrkeposition. Det er en utrolig spændende opgave at være med til at løse, og jeg glæder mig til at blive en del af Danmarks største erhvervsorganisation, siger Rikke Zeberg.

 

Rikke Zeberg har bl.a. tidligere været underdirektør i DR Nyheder. Hun starter i DI straks i det nye år.

Pressefoto er vedhæftet denne pressemeddelelse.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderlige oplysninger fås hos vicedirektør og pressechef Per Geckler Møller, tlf. 2949 4434, e-mail pgm@di.dk

Billeder

Download
Nuværende direktør i Digitaliseringsstyrelsen, Rikke Zeberg, bliver ny branchedirektør og chef for digitaliseringspolitik i DI. Foto: Agnete Schlichtkrul
Nuværende direktør i Digitaliseringsstyrelsen, Rikke Zeberg, bliver ny branchedirektør og chef for digitaliseringspolitik i DI. Foto: Agnete Schlichtkrul
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI-topchef: Olaf Scholz samler regering og skal sætte ny kurs i Tyskland24.11.2021 15:16:29 CET | Pressemeddelelse

Tysklands næste kansler bliver Olaf Scholz, der de næste fire år skal styre landet i en grønnere retning, sætte turbo på digitaliseringen og løse massive udfordringer med mangel på arbejdskraft. Listen over politiske reformer - der skal iværksættes nu og her - er lang, og der er mange store muligheder for Danmark og eksportgevinster at hente for dansk erhvervsliv, vurderer DI.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum