Region Hovedstaden

Rikke Løvig Simonsen ansættes som regionsapoteker i Region Hovedstaden

Del

Region Hovedstadens Apotek henter ny apoteker inden for egne rækker med ansættelsen af ledende farmaceut. Det betyder, at Rikke Løvig Simonsen overleverer formandsposten i Pharmadanmark

Rikke Løvig Simonsen har siden 2008 arbejdet som ledende farmaceut på Region Hovedstadens Apoteks apoteksenhed på Amager-Hvidovre Hospital.
Rikke Løvig Simonsen har siden 2008 arbejdet som ledende farmaceut på Region Hovedstadens Apoteks apoteksenhed på Amager-Hvidovre Hospital.

Den 52-årige Rikke Løvig Simonsen overtager 1. maj stillingen som regionsapoteker, og hun kommer med solide erfaringer som leder, farmaceut og professionel bestyrelsesformand.

”Rikke er en visionær og faglig stærk leder, der skal stå i spidsen for at udvikle og drifte fremtidens sygehusapotek i samarbejde med den politiske og administrative topledelse og hospitalsdirektionerne i regionen. Samtidig er jeg sikker på, at hun er den helt rigtige til at skabe følgeskab og det gode arbejdsliv for ledere og medarbejdere på Region Hovedstadens Apotek,” siger lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger.

Apotekerjobbet handler om liv

Rikke Løvig Simonsen har siden 2008 arbejdet som ledende farmaceut på Region Hovedstadens Apoteks apoteksenhed på Amager-Hvidovre, og hun understreger, at hun brænder for både udvikling og drift.

”For mig handler jobbet om liv. Med medicin redder vi liv, vi forbedrer liv og vi skaber livskvalitet. Det er apoteket, der producerer og leverer livsvigtig medicin til patienterne. Vi rådgiver læger og sygeplejersker og sikrer, at patienten får den rigtige medicin – hver gang. Apoteket er en del af et stærkt vidensmiljø, og jeg er glad for, at jeg kan trække på de mange relationer, jeg har indenfor lægemiddelområdet,” siger Rikke Løvig Simonsen.

Rikke Løvig Simonsen skal fokusere på sit nye job, og har aftalt med Pharmadanmark, at hun laver en overlevering til en ny formand med udgangen af august.

Den nye regionsapoteker er 52 år og bor sammen med sin yngste datter på Amager. Da det er travle hverdage, bruger hun weekender til at være sammen med venner og familie. For at holde sig i form er der også yoga og pilates på programmet. Bil og sommerhus kører på delebasis med Rikke Løvig Simonsens eksmand.

Fakta – CV Rikke Løvig Simonsen

Job

 • 2015 – 2022 Formand, Pharmadanmark
 • 2008 - Region Hovedstadens Apotek, ledende farmaceut/afdelingsleder for apoteksenheden på Amager-Hvidovre
 • 2005 – 2009 DISfonden.dk, direktør (deltid)
 • 2001 – 2008 Sundhed.dk/ Apoteket.dk. skribent (deltid)
 • 2002 – 2008 Sønderbro Apotek, vagtfarmaceut (nat)
 • 2001- 2003 Danmarks Farmaceutiske Universitet, faglig sekretær for specialistuddannelse i apotekspraksis, senere Master i Kvalitetsstyret Lægemiddelanvendelse (deltid)
 • 2000 – 2002 Danmarks farmaceutiske Universitet, underviser i Lægemiddelekspedition og kundekommunikation (deltid)
 • 1999 – 2002 Nærum Apotek, stedfortræder for apotekeren
 • 1997 – 1999 Danmarks Apotekerforening, rejse farmaceut

Uddannelse

 • 2003 – 2005 Roskilde Universitets center - Master i professionel kommunikation.
 • 1990 – 1997 Danmarks Farmaceutiske Universitet - Cand.pharm.

Efteruddannelse

 • 2021 Ledelse af selvorganiserede teams, Region Hovedstaden
 • 2020 Board Certificate, bestyrelsesuddannelse, Board Company
 • 2015 Fast track til ledelse af ledere, Region Hovedstaden
 • 2013 Effektfulde ledelsesteam, Region Hovedstaden
 • 2013 Tillidsbaseret ledelse, Region Hovedstaden
 • 2012 Innovation og ledelse, Metropol
 • 2011-2012 Ledelse af medarbejdere, Region Hovedstadens
 • 2005- 2006 Forhandlingskurser hos DIEU
 • 2000- 2001 Vejlederkurser på DFU og Pharmakon
 • 1999- 2000 Que Vadis (ledelseskursus) hos Astra

Billeder

Rikke Løvig Simonsen har siden 2008 arbejdet som ledende farmaceut på Region Hovedstadens Apoteks apoteksenhed på Amager-Hvidovre Hospital.
Rikke Løvig Simonsen har siden 2008 arbejdet som ledende farmaceut på Region Hovedstadens Apoteks apoteksenhed på Amager-Hvidovre Hospital.
Download

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Genfødte hospitalshaver skaber fredfyldte rum for patienter og byens borgere9.5.2022 10:19:17 CEST | Pressemeddelelse

Den 10. maj 2022 genindvies de Helende Haver på Bispebjerg Hospital. Haverne er restaureret takket være en donation på 35 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Nu kan patienter, medarbejdere og forbipasserende atter gå en tur mellem blomstrende staudebede eller tage pause på bænken under pergolaen. Bispebjerg Hospitals fredede haveanlæg er nænsomt restaureret til glæde for alle, der besøger hospitalet. Hospitalets Helende Haver blev etableret for over 100 år siden. Den 10. maj 2022 bliver de indviet på ny med besøg fra blandt andet Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, bestyrelsesformand for Den A.P. Møllerske Støttefond, og regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S). Den A.P. Møllerske Støttefond har bevilget 35 mio. kr. til revitaliseringen af haven. For Fonden har det været væsentligt at støtte op om de fredfyldte haveoaser, som er et kærkomment og meningsfyldt bidrag til patienternes heling og beskyttelsen af de store fredningsværdier. Lindring af sjælen Patienthaverne er oprindeligt anlagt a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum