Lederne

Rigtigt at afbøde krisen gennem investeringer

Del

Hvis kommuner og regioner investerer klogt, kan de både afbøde skadevirkningerne af coronakrisen og fremme den grønne omstilling.

Det er et helt rigtigt skridt, regeringen tager ved at åbne for flere investeringer i kommunerne og regionerne.  Sådan lyder kommentaren fra Niklas Praefke, cheføkonom i Ledernes Hovedorganisation, efter dagens udspil fra regeringen. Udspillet har til formål at øge kommunerne og regionernes anlægsinvesteringer.

- Lige nu gælder det om at holde Danmark så meget i gang som muligt i en tid, hvor vi ellers er nødt til at lægge låg på aktiviteten i samfundet for at dæmpe corona-smitten. Derfor er det nogle helt oplagte skridt, regeringen tager ved at sætte gang i offentlige byggerier rundt i landet. Jeg er glad for, at både kommuner og regioner er parate til at gribe muligheden for at holde private arbejdspladser i gang inden for byggeriet, siger Niklas Praefke.

Regeringen vil blandt andet fjerne anlægsloftet for kommuner og regioner, fremgår det af dagens aftale.

- Hvis vi som samfund griber muligheden rigtigt an, kan vi hjælpe den grønne omstilling på vej. Bygge- og anlægssektoren er et af de områder, hvor der er store klima-gevinster at hente. Hvis kommunerne og regionerne investerer klogt, kan det vise sig at komme hele samfundet til gavn både økonomisk og klimamæssigt de kommende år, siger Niklas Praefke.

Kommunerne og regionerne har i dag bebudet, at de vil fremrykke betalinger for i alt 6,5 milliarder kroner og give mulighed for at forudbetale leverandører.

- Virksomhederne mangler i den grad likviditet. Dagens aftale er en saltvandsindsprøjtning til virksomheder, der kan begynde at se bunden af pengekassen, siger Niklas Praefke.

Kontakter

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum