Rigtig godt udspil fra regeringen – nu skal Christiansborg i arbejdstøjet

”Det er et rigtig godt udspil, regeringen er kommet med. Regeringen retter med udspillet op på noget af det, velfærdsforliget stadig mangler. Nemlig at sikre, at rigtig mange af dem med lange arbejdsliv fremover kan trække sig tilbage uden at stå med hatten i hånden. Derfor er det et rigtig godt udgangspunkt for en god aftale", siger formand for FH, Lizette Risgaard.
”Nu håber jeg så, at politikerne trækker i arbejdstøjet og lander en bred politisk aftale, der sikrer en værdig tilbagetrækning for de lønmodtagere, som har arbejdet siden deres helt unge år. Det samme håber et stort flertal af danskerne, siger hun.
Retfærdigt at det er antal år på arbejdsmarkedet, der tæller
I udspillet afhænger retten til tidligere tilbagetrækning alene af antal år på arbejdsmarkedet og ikke af arbejde i bestemte job eller brancher.
”Det er klogt set af regeringen, at retten til tidligere tilbagetrækning ikke kobles til særlige job, erhverv eller uddannelse for dens sags skyld. Det ville give et meget kompliceret og formentlig ikke særligt retfærdigt pensionssystem”, siger Lizette Risgaard.
Til efteråret skal Folketingets partier tage stilling til, om pensionsalderen skal hæves til 69 år i 2035. Det er en del af det såkaldte Velfærdsforlig fra 2006, som knytter stigning i levetiden til udviklingen i pensionsalderen.
Indsats der forbedrer arbejdsmiljøet og fastholder seniorer mangler fortsat
”Jeg anerkender, at når vi lever længere, så skal vi også arbejde længere, men vi har savnet en erstatning for de forudsætninger, der lå til grund for Velfærdsforliget. De store forringelser af efterlønnen og den manglende opgradering af arbejdsmiljøet udfordrer grundlaget for Velfærdsaftalen. Det er ikke alle lønmodtagere, som kan nå pensionsalderen med et godt helbred i behold”, udtaler Lizette Risgaard.
Regeringens udspil indeholder ikke initiativer, der skal forbedre arbejdsmiljøet og fastholde seniorerne på arbejdspladserne. Lizette Risgaard efterlyser en indsats på de områder.
”Jeg savner initiativer, der kan forbedre arbejdsmiljøet, forebyggelse og fastholdelse, så lønmodtagerne undgår nedslidning og dårligt helbred på grund af arbejdet. Ambitionerne på det område skal hæves, og det har jeg en klar forventning om, at arbejdsmarkedets parter og regeringen/Folketinget vil forpligte sig til”, siger Lizette Risgaard.
Nøgleord
Billeder
Information om FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
Følg pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
Nyt tal slår fast: Spareforslag vil give kæmpe underskud11.12.2024 09:05:26 CET | Pressemeddelelse
Et forslag om besparelser på uddannelse til arbejdsløse vil sænke beskæftigelsen med næsten 3000 og skabe et stort hul i statskassen, viser ny rapport lavet for FH.
FH om FL25: Ros til uddannelsesprioriteringer og skolemad – men bekymring for arbejdsmiljøområdet22.11.2024 10:03:03 CET | Pressemeddelelse
Fra Fagbevægelsens Hovedorganisation er der ros for penge til uddannelsesområdet og skolemad, men finansloven for 2025 efterlader mange ønsker tilbage på arbejdsmiljøområdet i en tid med stress og nedslidning.
En sundhedsreform med gode ambitioner15.11.2024 11:08:40 CET | Pressemeddelelse
Den kommende sundhedsreform sætter store skibe i søen, som kan styrke nærheden, forebyggelsen og det tværgående samarbejde. For Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er det afgørende, at medarbejderne sidder med ved bordet, når detaljerne skal udformes og reformen implementeres.
Nyt udspil fra FH: Sådan skaber vi et trygt, retfærdigt og ansvarligt pensionssystem4.11.2024 07:39:36 CET | Pressemeddelelse
I et nyt udspil foreslår Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) blandt andet at styrke Arne-pensionen, investere massivt i arbejdsmiljø og sporskifte.
Nyt udspil: Den grønne omstilling skal være socialt retfærdig21.10.2024 10:11:16 CEST | Pressemeddelelse
Hvis vi skal i mål med den grønne omstilling, skal vi skrue op for uddannelsesambitionerne og sikre, at lønmodtagerne får økonomisk tryghed og stærke jobmuligheder. Mange lønmodtagere er i dag bekymrede for konsekvenserne af omstillingen, og det skal tages alvorligt. Derfor præsenterer Fagbevægelsens Hovedorganisation nu et udspil, der sikrer social retfærdighed i den grønne omstilling.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum