Haderslev Kommune

Rigtig god opbakning til tilfredsundersøgelse på plejecentrene

Del

Ni ud af 10 adspurgte plejehjemsbeboere har deltaget i en spørgeskemaundersøgelse om trivsel og tilfredshed. Frivillige interviewere har gjort en stor indsats for at få interviews i hus, og også de pårørende er blevet spurgt til tilfredsheden.

Med en svarprocent på 90 procent er plejehjemsbeboerne på Haderslev Kommunes med til at bidrage med vigtig viden om, hvordan det ser ud med trivslen og tilfredsheden på kommunens plejecentre.

Haderslev Kommune har de seneste par måneder gennemført en tilfredsundersøgelse på plejecentrene, og både beboere og pårørende er blevet spurgt. I alt blev 190 beboere udpeget til at deltage i undersøgelsen. Heraf har 90 procent takket ja, og de har alle sammen haft besøg af en interviewer, der har stillet dem spørgsmål. De frivillige interviewere var på forhånd blev undervist i, hvordan de skulle interviewe de ældre, og de har taget opgaven meget alvorligt.

”Der skal lyde en stor tak til de frivillige, der har stået for de mange interviews. Det er deres fortjeneste, at det er lykkedes at få svarprocenten så højt op. Det er en opgave, der kræver engagement, tid og tålmodighed, og de frivillige har løst den på fornem vis, og det vil vi gerne sige tak for”, lyder det fra Holger Mikkelsen, formand for Voksenudvalget.

Baggrunden for undersøgelsen er, at Haderslev Kommune de seneste år har arbejdet med det gode ældreliv, og i forlængelse af det arbejde, har det været naturligt at spørge de ældre, om deres oplevelse og vurdering af trivslen og tilfredsheden på kommunens plejecentre.

Også de pårørende har fået mulighed for at deltage i undersøgelsen. Her er spørgeskemaet sendt elektronisk, og svarprocenten er på 77 procent. Det har overrasket positivt.

”Det er et udtryk for, at de pårørende synes, det er vigtigt at tilkendegive deres mening og samtidig glæder vi os over, at de har taget så god imod et digitalt spørgeskema. Nu ser vi frem til at få det samlede resultat af undersøgelsen, som kommer senere i denne måned”, siger Holger Mikkelsen.

FAKTA:
Det er Center for Sundhedsfremme ved UCSyd, der står for analyse af svarerne og for udarbejdelse af en beboerrapport og en pårørenderapport, samt en samlet rapport.

Resultatet af undersøgelsen forventes at ligge klart senere i denne måned og bliver præsenteret først for medarbejdere og dernæst på Voksenudvalgets møde i august.

De 190 udvalgte beboere, der har haft mulighed for at deltage i undersøgelsen, svarer til knap halvdelen af kommunens plejehjemsbeboere.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum