Kræftens Bekæmpelse

Rigtig god nyhed: Nu åbnes hospitalerne mere for pårørende

Del

Nu åbnes hospitalerne endnu mere for pårørende og dermed er vi et skridt tættere på de åbne hospitaler, vi kender fra før corona-krisen. – Rigtig god nyhed for patienter og pårørende, siger Pernille Slebsager, afdelingschef i Kræftens Bekæmpelse.

Ny bekendtgørelse, som Sundheds- og Ældreministeriet netop har offentliggjort, har yderligere lempet de strikse besøgsrestriktioner for pårørende på hospitaler.

Fra 2. juli er alle nære pårørende nemlig velkomne på hospitalerne, så længe Sundhedsstyrelsen anbefalinger om hygiejne og afstandskrav mv. kan følges.

- Vi er i Kræftens Bekæmpelse meget glade for, at hospitalerne åbnes mere op for pårørende. Vi har talt med mange kræftpatienter og pårørende under coronakrisen, og de har været meget kede af, at de ikke har kunnet være sammen omkring sygdomsforløbet. Det har været en ekstra bekymring i en i forvejen svær tid med kræft, siger Pernille Slebsager.

Patienterne skal ikke længere vælge en til to faste pårørende

Dermed bortfalder kravet om, at kræftpatienter skal vælge en eller to faste pårørende, der kan ledsage dem til behandlinger, samtaler eller undersøgelser på hospitalet. Eller som må besøge dem, hvis de er indlagt.

Med de nye regler gives generelle tilladelser til besøg, som kun kan blive suspenderet fx i tilfælde af smittespredning på hospitalet.

- Jeg vil gerne opfordre alle patienter og pårørende, der færdes på hospitalerne til at være særligt opmærksomme på myndighedernes anbefalinger og hospitalernes konkrete anvisninger. Det kan kun lade sig gøre at beskytte de sårbare patienter, hvis alle tager ansvar og viser hensyn, siger Pernille Slebsager.

Det er hospitalesledelsen opgave at sikre, at alle besøg på hospitalerne kan ske på forsvarlig vis.

Den nye bekendtgørelse træder i kraft 2. juli.

Kontakter

Pressetelefonen: 3525 7400

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum