Haderslev Kommune

RETTELSE: Gode nyheder på møde mellem Haderslev Kommune og faglige organisationer

Del

Det er lykkedes at sænke lærernes gennemsnitlige undervisningstimetal til 747 timer om året. Sådan lød en af de gode nyheder på det dialogmøde, som repræsentanter fra Økonomiudvalget og Børn og Kulturservice har haft med de faglige organisationer.

Rettelse: En tastefejl havde sneget sig ind i afsnit 7. Tallet er rettet fra 474 til 747 i forhold til tidligere udsendte pressemeddelelse.

Tirsdag den 1. november mødtes repræsentanter fra Økonomiudvalget og Børn og Kulturservice med de faglige organisationer til første opfølgning på det administrationsgrundlag for kommunens folkeskoler, som blev vedtaget i juni 2016.

BUPL, FOA og Skolelederforeningen mødtes blandt andet med borgmester H. P. Geil, der var glad for dialogen.

"Det har været fint at mødes igen og følge op på det arbejde, vi lavede i foråret, så vi kan holde fast i det gode samarbejde", siger han og beklager samtidig, at Haderslev Lærerkreds ikke ønskede at deltage i mødet.

I planlægningen af dette skoleår er det lykkede at sænke lærernes gennemsnitlige undervisningstimetal til 747 timer. Med en målsætning på 765 timer er det et meget flot resultat, mener formand for udvalget for Børn og Familie Signe Knappe.

"Det er en udvikling i den helt rigtige retning, og det skal skolerne have stor ros for", siger hun.

Et lavere undervisningstimetal giver bedre mulighed for samarbejde og forberedelse, hvilket er en væsentlig del af administrationsgrundlaget.

Signe Knappe understreger samtidig, at de 747 timer er et gennemsnit, som dækker over store forskelle fra skole til skole.

"Der er stadigvæk skoler, som ikke er i mål, og det er selvfølgelig noget, der skal arbejdes på", siger hun.

Med det sænkede timetal er det samtidig lykkedes flere af kommunens skoler at finde bedre tid til, at lærerne kan samarbejde på tværs af fag og årgange.

Det er nemlig også en del af administrationsgrundlaget, at der skal laves strukturer på de enkelte skoler, som gør et sådant samarbejde muligt. Og det er der flere gode eksempler på.

Et sted har man lagt alle samarbejdsmøder om aftenen, et andet har man skemalagt alle samarbejdstimer året ud, og et tredje sted har man indført flere, men kortere dage.

"Det er dejligt at se, at man løser opgaven forskelligt på skolerne, så det passer til det enkelte sted. Og vi håber selvfølgelig, at man ude på skolerne vil lade sig inspirere af hinanden, så vi kan se endnu flere gode eksempler", siger medlem af økonomiudvalget Henrik Rønnow.Kontaktinformation:

Borgmester H.P. Geil på hapg@haderslev.dk eller 21 69 64 71

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Kommunerne fortæller om klima og oversvømmelser på sønderjysk dyrskue15.5.2019 08:00:00 CESTPressemeddelelse

De sønderjyske kommuner er med, når Det Sønderjyske Fællesdyrskue afholdes i Aabenraa den 24. og 25. maj 2019. I år er Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Haderslev Kommuner gået sammen om en stand under temaet klima og oversvømmelser. Der er også vandleg for børnene, man kan møde en politiker og en naturvejleder og så kan man høre om, hvordan kommunerne nu bruger droner i deres vandløbsprojekter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum