Resultatet er klar: Så meget blev der samlet ind til ’Danmark planter træer’
Der var stor opbakning, da TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening i september satte fokus på klimaet med indsamlingsshowet ’Danmark planter træer’. Her blev der samlet ind til at plante træer i Danmark og til at bevare rydningstruet skov, der kan opsuge og tilbageholde CO2 fra atmosfæren.
Indsamlingen fortsatte frem til årsskiftet og resulterede i donationer fra både ind- og udland, fra virksomheder og helt almindelige danskere. I alt blev der indsamlet 20.999.651 kr.
For de indsamlede midler vil der blive plantet 1.081.425 træer i 46 nye Folkeskove rundtom i Danmark. Samtidig modtager Den Danske Naturfond og WWF Verdensnaturfonden hver 2.079.928 kr. til at bevare allerede eksisterende skov i hhv. Danmark og udlandet.
– Vi har mærket et kæmpe engagement i forbindelse med ’Danmark planter træer’, og danskerne har vist, at de kerer sig om klimaet. At få løst klimaudfordringerne er selvfølgelig en kæmpe opgave, men med det flotte resultat kan vi nu tage et lille skridt i den rigtige retning. Og så er vi overbeviste om, at vi med ’Danmark planter træer’ har sået et frø af eftertanke i befolkningen, og at det har motiveret og inspireret danskerne til at gøre endnu mere for klimaet. Tusind tak til alle, der har støttet indsamlingen, siger Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.
Overgår målsætningen
Forud for indsamlingen havde TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening et ambitiøst mål om at rejse midler til at plante en million træer. Med det endelige resultat er målet ikke bare nået, men også overgået. Og det er man yderst tilfreds med på TV 2.
– TV 2 satte i 2019 klimaet på dagsordenen med eventen ’Danmark planter træer’ og med en række programmer, indslag og artikler, ligesom vi i 2020 kommer med nye initiativer. Vi har meldt os ind i klimakampen, og det gør mig stolt, når vi på TV 2 tager ansvar og er med til at sikre plantning af over én million træer, og når vi engagerer danskerne til i fællesskab at gøre en konkret forskel for klimaet, siger TV 2s programdirektør, Lotte Lindegaard.
Stor interesse for træplantning
Arbejdet med at plante de mange træer er allerede i gang. I efteråret kunne samarbejdspartneren Growing Trees Network Foundation indvie de første nye Folkeskove. Det gjorde de med festlige plante-events, hvor hundredvis af frivillige hjalp til.
Til april og maj følger indvielsen af de resterende Folkeskove, og også her kan man som privatperson være med til at plante nogle af træerne.
Datoer for forårets skovindvielser og plante-events vil blive offentliggjort på www.danmarkplantertraeer.dk i løbet af februar.
FAKTA: Om ’Danmark planter træer’
- ’Danmark planter træer’ var et samarbejde mellem TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening, hvor der i 2019 blev indsamlet penge til at plante træer og til at bevare rydningstruet skov til gavn for klimaet.
- Lørdag den 14. september 2019 kulminerede indsamlingen med et stort liveshow på TV 2.
- I løbet af 2019 blev der i alt indsamlet 20.999.651 kr.
- For de indsamlede midler bliver der plantet 1.081.425 træer i 46 nye Folkeskove i Danmark.
- Desuden modtager Den Danske Naturfond 2.079.928 kr. til opkøb og bevaring af rydningstruet dansk skov, mens WWF Verdensnaturfonden modtager 2.079.928 kr. til at bevare tropiske regnskove i Uganda.
- Læs mere om ’Danmark planter træer’ og se, hvor træerne skal plantes, her.
Kontakter
Mikkel Blichmann Faartoft
Presse, Danmarks Naturfredningsforening
+45 26 79 59 83
mikkel@dn.dk
Information om Danmarks Naturfredningsforening
Følg pressemeddelelser fra Danmarks Naturfredningsforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danmarks Naturfredningsforening
Danmarks Naturfredningsforening jubler over trawlfrie områder – men kritiserer suspendering af klimaafgift2.7.2025 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fiskeri med bundslæbende redskaber er en af de store trusler mod havnaturen og havets biodiversitet. Derfor er der begejstring hos Danmarks største naturorganisation over, at et flertal i Folketinget nu vil gøre en stor del af de indre danske farvande fri for bundslæbende redskaber. Organisationen skoser dog beslutningen om at suspendere fiskeriets klimaafgift og udskyde ambitionen om at indføre et fuldt dokumenteret fiskeri til 2033.
DN, WWF og Sportsfiskere i hård kritik af fiskeriminister: Åbner igen for muslingeskrab i beskyttet natur27.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmarks Naturfredningsforening, WWF Verdensnaturfonden og Danmarks Sportsfiskerforbund retter skarp kritik mod regeringen og fiskeriminister Jacob Jensen for at forringe naturbeskyttelsen i Limfjorden. Ministeren åbner for muslingeskrab i beskyttet natur, selvom muslingeskrab er dokumenteret skadeligt for havbunden. Store dele af Limfjorden er hårdt ramt af blandt andet forurening fra landbrug, bundtrawl og muslingeskrab.
Nyt naturprojekt skal hjælpe ørreden i Damvad Å25.6.2025 14:05:03 CEST | Pressemeddelelse
Danmarks Naturfredningsforening Egedal og Egedal Kommune har slået sig sammen om et fælles projekt. Sammen med skoleelever vil de løfte biodiversiteten i Damvad Å – bl.a. med fokus på ørreden. Parterne har fået 60.000 kr. i støtte til formålet af VELUX FONDEN.
Sjaskvåd Sankthans: Giv det ubrugte sankthansbål til dyrene23.6.2025 16:45:21 CEST | Pressemeddelelse
Bliver årets sankthansbål aldrig tændt på grund af regn og blæst? Grenene fra bålet kan være guld værd for pindsvin, insekter og fuglene i haven, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening.
DN roser grønne partier for delaftale om kvælstofregulering19.6.2025 16:24:03 CEST | Pressemeddelelse
Ny delaftale med et øget miljøkrav til landbruget bringer treparten et skridt tættere på mål. Men store beslutninger udestår stadig.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum