Udenrigsministeriet

Restriktionerne for rejser forlænges

Del
Som det fremgår af ”Rammeaftale om plan for genåbning af Danmark” forlænges de gældende rejserestriktioner som udgangspunkt til og med den 20. april 2021. Det betyder konkret, at Udenrigsministeriet indtil da fortsat fraråder alle rejser til hele verden.

Forlængelsen af de skærpede rejsevejledninger betyder, at også erhvervsrejser fortsat frarådes. Der gælder dog enkelte undtagelser. Eksempelvis rejser i forbindelse med levering af varer og tjenesteydelser ind og ud af landet. Se nærmere på www.coronasmitte.dk.

Forlængelsen betyder desuden, at rejserestriktionerne fortsat vil gælde for ødegårdsejere, selvom Sverige åbner for indrejse fra Danmark den 31. marts 2021.

De gældende indrejserestriktioner forlænges også som udgangspunkt til og med den 20. april 2021, og det samme gælder den skærpede grænseindsats ved den dansk-tyske grænse. Der vil derfor fortsat som udgangspunkt gælde krav om et anerkendelsesværdigt formål og fremvisning af en negativ test. Se nærmere på www.coronasmitte.dk.

Ligeledes fortsættes suspenderingen af den ugentlige opdatering af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og indrejserestriktionerne baseret på modeller for henholdsvis EU/Schengenlande og tredjelande. Det gælder som udgangspunkt også frem til og med den 20. april 2021.

Forbud mod at lande med passagerer uden negativ COVID-19-test forlænges endvidere til den 20. april 2021.

Smittetallene i EU og Schengen har været støt stigende de seneste par uger og flere lande rammes lige nu af en tredje bølge af smitte. Danmark står i en bedre situation end det meste af Europa. Det vil regeringen værne om. Fortsat begrænsning af rejseaktivitet er et væsentligt element i indsatsen for at have kontrol med smittespredningen.

Regeringen arbejder efter, at der kan åbnes for rejse med coronapas samt smitteforebyggende tiltag – forudsat, at myndighederne vurderer, at data fra de pågældende lande er valide og troværdige. Udrulning af vacciner og etablering af coronapas ventes at blive centralt for genåbningen af rejser. Det danske digitale coronapas er under udvikling og ventes klar i maj. Samtidig pågår forhandlinger i EU om et fælles certifikat, som kan muliggøre rejser. Regeringen presser på for, at den fælles EU-løsning bliver klar inden sommer.

Udenrigsministeren og justitsministeren vil på den baggrund indkalde partierne bag genåbningsaftalen til poliske drøftelser efter påske med henblik på at opnå en bred forståelse om, hvordan rejserestriktionerne skal se ud i den kommende tid. Der sigtes mod en udmelding inden den 15. april 2021.

Kontaktinformationer 

For yderligere presseinformation om rejsevejledningerne, kontakt Udenrigsministeriets pressevagt: pressevagten@um.dk

Hvad angår presseinformation om indrejserestriktioner kontakt presserådgiver Jakob Kronborg: jac@jm.dk

Borgere, som har behov for yderligere information om rejsevejledningerne, opfordres til at kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på bbb@um.dk eller (+45) 33 92 11 12.

Spørgsmål om indrejserestriktionerne, herunder anerkendelsesværdige formål, rettes til Politiets hotline vedr. indrejse i Danmark: +45 7020 6044. 

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udviklingspolitisk Råd besøger Etiopien og Kenya22.4.2024 13:13:51 CEST | Pressemeddelelse

Kenya og Etiopien spiller væsentlige stabiliserende roller i et konfliktfyldt Østafrika. Men begge lande står samtidig over for store humanitære og klimamæssige udfordringer, og er blandt de største værtslande for flygtninge i Afrika. Danmark samarbejder blandt andet med landene om grøn og bæredygtig udvikling, modstandsdygtighed mod klimaforandringer, demokrati, menneskerettigheder, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af flygtningesituationen. Udviklingspolitisk Råd besøger landene for at få indsigt i implementeringen af dansk humanitær støtte og danske udviklingsprojekter inden for bl.a. myndighedssamarbejdet, landbrug, sociale sikkerhedsnet, energi og vand.

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

Danmark sender støtte til Etiopien til hjælp mod væbnet konflikt, tørke, oversvømmelser og risiko for hungersnød16.4.2024 15:39:21 CEST | Pressemeddelelse

Etiopien er voldsomt præget af væbnede interne konflikter og tørke og oversvømmelse forårsaget af blandt andet klimaforandringer. Landet står i dag med store problemer med fordrivelse, kritisk fødevaremangel og massive humanitære behov. 20 millioner mennesker har behov for nødhjælp. Derfor støtter Danmark nu Etiopien med 100 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye