Landbrug & Fødevarer

Restauranter i Syddanmark nomineret til fornem pris

Del

Hvert år uddeler Landbrug & Fødevarer en række helt særlige priser til kokke og restauranter, som formår at lave gastronomi på et særligt højt niveau. I år er den nye restaurant Resumé i Svendborg nomineret, ligesom Restaurant Treetop i Vejle er nomineret i hele to kategorier om at have lavet årets bedste retter.

Den danske gastronomi-scene er i disse år på himmelflugt, og det gælder i særdeleshed også i Vejle og på Fyn, hvor flere restauranter udmærker sig ved deres smagfulde mad og stærke kulinariske koncepter.

I dag er de nominerede til Landbrug & Fødevarers kokkekonkurrencer blevet offentliggjort, og her bliver det for alvor slået fast, at både Vejle og Fyn er i fuld gang med at manifestere sig som en smagfuld del af Danmark.

To restauranter er nominerede til konkurrencerne i år. Det drejer sig om Svendborgs nye gastronomiske fyrtårn, Restaurant Resumé, der er nomineret i kategorien for årets bedste ret med gris, mens den fremadstormende Restaurant Treetop i Vejle er nomineret i to kategorier for hhv. årets bedste ret med gris og årets bedste ret med økologisk ost.

Alle de nominerede kokke og restauranter får besøg af en fagjury, der skal smage sig igennem de pågældende retter, hvorefter vinderne af konkurrencerne findes og præsenteres til en prisuddeling d. 28. november på Axelborg i København.

Ny kategori til populære konkurrencer

De populære kokkekonkurrencer ”Årets Ret Med…” blev første gang afholdt i 2011, hvor Årets Ret med Gris satte det hele i gang. Sidenhen har konkurrencerne vokset sig store, og i 2021 blev Årets Ret med Fisk & Skaldyr introduceret, mens Årets Ret med Økologisk Ost afholdes for første gang i 2022.

Restaurant Treetop kan dermed blive den første vinder af konkurrencen nogensinde, og det er ikke tilfældigt, at det lige præcis er økologisk ost, som tilslutter sig de prestigefulde kokkekonkurrencer:

”De økologiske oste er ved at vinde stort indpas blandt de danske restauranter. Der produceres mange lokale økologiske oste af ekstrem høj kvalitet, og de bliver flittigt brugt i topgastronomien. Det vil vi gerne sætte fokus på, og derfor har vi valgt at tilføje Årets Ret med Økologisk Ost, så vi virkelig kan se, hvordan landets bedste kokke arbejder med det her store udvalg af økologiske oste”

Se alle de nominerede i konkurrencerne

Årets Ret med Fisk & Skaldyr:

 • Svinkløv Badehotel, Fjerritslev 
 • Formel B, København V  
 • Ruths Hotel, Skagen 

Årets Ret med Økologisk Ost:

 • Formel B, København V 
 • Restaurant Treetop, Vejle
 • Alimentum, Aalborg

Årets Ret med Gris:

 • Gemini, København V
 • Resumé, Svendborg
 • ET, Aarhus 
 • Treetop, Vejle 
 • Polly, Frederiksberg

Information om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V

3339 4000https://www.lf.dk/

Fakta om kokkekonkurrencerne

 • Konkurrencerne arrangeres af Landbrug & Fødevarer og vinderne afsløres d. 28. november 2022 til et awardshow på Axelborg i København.
 • Vinderne findes ved juryvotering efter at juryen har besøgt de nominerede restauranter. Juryen består af en række tidligere og nuværende Michelin kokke, madanmeldere og fagprofessionelle.
 • Årets Ret med Gris blev for første gang afholdt i 2011, mens Året Ret med Fisk & Skaldyr kom til sidste år i 2021. De to konkurrencer har været så stor en succes, at der i år udvides med Årets Ret med Økologisk Ost.
 • Læs mere om alle konkurrencerne på https://goderaavarer.dk/events-og-aktiviteter/kokkekonkurrencer

Kontakt:
Kristian Ploug Grut, Seniorkonsulent, Landbrug & Fødevarer: krpg@lf.dk

Eller

Anders Nicolajsen, Seniorkonsulent, Landbrug & Fødevarer: andn@lf.dk

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum