Landbrug & Fødevarer

Restaurant Formel B vinder prisen for årets bedste ret med økologisk ost

Del
For første gang er prisen Årets Ret med Økologisk Ost blevet uddelt. Vinderen er restaurant Formel B med en ret, som dommerne beskriver som smuk og æstetisk overlegen, med stor respekt for formgivningen.

I konkurrencen Årets Ret med Økologisk Ost dyster restauranterne om, hvem der har skabt den bedste ret, hvor økologisk ost viser sig fra sin bedste side. Her er det ostens smagsegenskaber der får hovedrollen i sublime gastronomiske mesterværker. 

Det har været hård kamp mellem nogle af landets bedste restauranter i kampen om at vinde prisen. Mandag den. 28. november blev konkurrencen endelig afgjort, da spiseguiden White Guide – sammen med Landbrug & Fødevarer - havde inviteret Danmarks gastronomiske scene til deres årlige prisuddeling.

Årets vinder af Landbrug & Fødevarers pris Årets Ret med Økologisk Ost blev Restaurant Formel B.

Om retten sagde dommerne:

-Retten har en yderst elegant brug af syre og frugtige noter som skaber et naturligt modspil til den fede og salte ost. Retten er opbrudt i to serveringer, hvor alle råvarerne, og ikke mindst ostene får hver deres fremtoning og struktur – men som også komplimenterer hinanden perfekt. Retten er smuk og æstetisk overlegen, med stor respekt for formgivningen. En elegant og balanceret ret!                                                                

Årets Ret med Økologisk Ost arrangeres af Landbrug & Fødevarer med støtte fra Fonden for Økologisk Landbrug. 

-De økologisk oste, har de eneste år opnået en tårnhøj kvalitet – og det ser tydeligt på udvalget. Med konkurrencen udfordrer vi nu restauranterne til at tænke osten ind som en smagfuld ingrediens, og ikke blot et ostebord. Vi er blevet overvældet af interessen for at deltage, og det er selvsagt også et skarpt felt der er med. De danske kokke er skarpe på håndværket og det giver tre unikke og spændende bud på Årets ret med Økologisk ost, når kokkehåndværk møder oste-håndværk, siger Anders Nicolajsen, seniorkonsulent for Foodservice og Gastronomi i Landbrug & Fødevarer og en del af juryen

Årets Ret med Økologisk Ost er dog ikke den eneste pris, som er blevet uddelt denne aften. Svinkløv Badehotel vandt Årets Ret med Fisk & Skaldyr og Restaurant Resumé vandt Årets Ret med Gris

De øvrige nominerede til Årets Ret med Økologisk Ost var:

  • Alimentum, Aalborg
  • Restaurant Treetop, Vejle

FAKTA
Om ’Årets Ret med Økologisk Ost´2022’:
Prisen uddeles af Landbrug & Fødevarer. Vinderen findes ved juryvotering efter, at juryen har besøgt de nominerede restauranter og kokke og smagt deres konkurrenceret med økologisk ost.

De 6 jurymedlemmer er:

  • Svend Rasmussen (Tv-vært, kok og madanmelder TV2)
  • Helle Brønnum Carlsen (forfatter, madanmelder Whiteguide, Børsen & Politiken)
  • Rasmus Palsgård (Journalist, blogger, formand for den danske jury i spiseguiden 360 Eat og en del af kokkeholdet i Go’ Morgen Danmark)
  • Mikkel Maarbjerg (forfatter, kok og direktør i Maarbjerg & Kirk)
  • Daniel McBurnie, (køkkenchef og sidste års vinder)
  • Anders Nicolajsen (L&Fs Seniorkonsulent for Gastronomi & Foodservice)

Kontakter

Billeder

Information om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V

3339 4000https://www.lf.dk/

Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Planterne kommer: Planterige fødevarer vækster10.2.2023 09:43:23 CET | Pressemeddelelse

Det er blevet nemmere at støde på dem i supermarkedet, når du går forbi køledisken. De kødfrie færdigretter og de plantebaserede køderstatninger har nemlig vundet indpas hos danskerne. Sammenligner man de nyeste markedstal med tallene fra 2018, er det siden da kun gået én vej, og det er op. Salget af de plantebaserede køderstatninger er godt og vel firdoblet fra 2018 til nu. Og for de kødfrie færdigretter er salget cirka fordoblet, viser undersøgelsen, der er foretaget af GFK for Landbrug & Fødevarer. Den markante stigning er der, ifølge Lærke Kirstine Lund, der er sektorchef for planter og planterige fødevarer i Landbrug & Fødevarer, flere årsager til: »Der er et stort marked for madløsninger med flere planter. Flere er blevet bevidste i forhold til den mad de spiser, og hvordan det er produceret. Her er der også en positiv indstilling til at købe flere danske råvarer, der samtidig ikke belaster klimaet mere end højst nødvendigt. Vi ser også, at der de seneste år er sket en stor produ

Landbrug & Fødevarer: Bred regering har respekt for arbejdspladser og bæredygtig klimaomstilling i fødevareproduktionen14.12.2022 14:29:32 CET | Pressemeddelelse

Regeringsgrundlaget understreger, at Danmark er en stærk fødevarenation, og at store klimaambitioner går hånd i hånd med at fastholde produktion og arbejdspladser i Danmark. L&F konstaterer, at et stort politisk flertal ønsker en CO2e-afgift, og at det som forventet er en del af regeringsgrundlaget. Organisationen sender en klar appel til en ny regering om at fjerne de bureaukratiske benspænd, der forhindrer væsentlige dele af den grønne omstilling, som erhvervet allerede er klar med.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum