Restaurant ET i Aarhus nomineret til fornem pris
Den danske gastronomi-scene er i disse år på himmelflugt. Det gælder også i Aarhus, hvor flere restauranter udmærker sig ved deres smagfulde mad og stærke kulinariske koncepter.
I dag er de nominerede til Landbrug & Fødevarers kokkekonkurrencer blevet offentliggjort, og her er Aarhus repræsenteret med den fransk-inspirerede gourmetrestaurant ET.
Restaurant ET er nomineret i kategorien for årets bedste ret med gris, hvor de er med i konkurrencen for deres grisenakke ’royale’, som er en udgave af den franske Crepine a la Provence.
Alle de nominerede kokke og restauranter får besøg af en fagjury, der skal smage sig igennem de pågældende retter, hvorefter vinderne af konkurrencerne findes og præsenteres til en prisuddeling d. 28. november på Axelborg i København.
Ny kategori til populære konkurrencer
De populære kokkekonkurrencer ”Årets Ret Med…” blev første gang afholdt i 2011, hvor Årets Ret med Gris satte det hele i gang. Sidenhen har konkurrencerne vokset sig store, og i 2021 blev Årets Ret med Fisk & Skaldyr introduceret, mens Årets Ret med Økologisk Ost afholdes for første gang i 2022. Og det er ikke tilfældigt, at det lige præcis er økologisk ost, som tilslutter sig de prestigefulde kokkekonkurrencer:
”De økologiske oste er ved at vinde stort indpas blandt de danske restauranter. Der produceres mange lokale økologiske oste af ekstrem høj kvalitet, og de bliver flittigt brugt i topgastronomien. Det vil vi gerne sætte fokus på, og derfor har vi valgt at tilføje Årets Ret med Økologisk Ost, så vi virkelig kan se, hvordan landets bedste kokke arbejder med det her store udvalg af økologiske oste”, siger seniorkonsulent for foodservice, gastronomi og udvikling i Landbrug & Fødevarer, Anders Nicolajsen.
Se alle de nominerede i konkurrencerne
Årets Ret med Fisk & Skaldyr:
- Svinkløv Badehotel, Fjerritslev
- Formel B, København V
- Ruths Hotel, Skagen
Årets Ret med Økologisk Ost:
- Formel B, København V
- Restaurant Treetop, Vejle
- Alimentum, Aalborg
Årets Ret med Gris:
- Gemini, København V
- Resumé, Svendborg
- ET, Aarhus
- Treetop, Vejle
- Polly, Frederiksberg
Information om Landbrug & Fødevarer
Fakta om kokkekonkurrencerne
- Konkurrencerne arrangeres af Landbrug & Fødevarer og vinderne afsløres d. 28. november 2022 til et awardshow på Axelborg i København.
- Vinderne findes ved juryvotering efter at juryen har besøgt de nominerede restauranter. Juryen består af en række tidligere og nuværende Michelin kokke, madanmeldere og fagprofessionelle.
- Årets Ret med Gris blev for første gang afholdt i 2011, mens Året Ret med Fisk & Skaldyr kom til sidste år i 2021. De to konkurrencer har været så stor en succes, at der i år udvides med Årets Ret med Økologisk Ost.
- Læs mere om alle konkurrencerne på https://goderaavarer.dk/events-og-aktiviteter/kokkekonkurrencer
Kontakt:
Kristian Ploug Grut, Seniorkonsulent, Landbrug & Fødevarer: krpg@lf.dk
Eller
Anders Nicolajsen, Seniorkonsulent, Landbrug & Fødevarer: andn@lf.dk
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Lucas fra Lørslev er Årets Unge Landmand 20255.11.2025 18:00:00 CET | Pressemeddelelse
25-årige Lucas Gotfredsen Brøsted fra Lørslev nær Hjørring vinder Årets Unge Landmand 2025.
I en urolig tid kan vi ikke bare have nok i os selv5.11.2025 11:06:19 CET | Pressemeddelelse
På Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning understreger Søren Søndergaard, at der er brug for flere fødevarer i fremtiden. Derfor skal landbruget styrkes og EU’s fødevareforsyningssikkerhed forsvares i de kommende år.
L&F: Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at lave en ordentlig kvælstofregulering af landbruget5.11.2025 10:43:19 CET | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, kommer med en klar advarsel til politikerne, der lige nu sidder og forhandler om en ny kvælstofregulering for landbruget. Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at regulere de enkelte bedrifter. Det vil underminere det store arbejde, man laver i de lokale treparter, og det vil kun tjene en politisk ambition om at gøre landbrugserhvervet mindre, lyder det.
Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure23.10.2025 14:11:11 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer har i dag kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole.
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum
