EjendomDanmark

Restancer: Butikker står svagere end tidligere

Del
En ny opgørelse over butikkernes restancetal viser, at gælden for manglende huslejer er faldet i andet halvår af 2020. Det er positivt, men restriktioner rammer igen hårdt. Restanceniveauet er markant højere end ved den første nedlukning og truer derfor mange butikkers eksistens.

Det ligner ved første øjekast en positiv historie. Butikkerne har igen faldende restancer, efter meget store udfordringer i foråret under den første store coronanedlukning. Men med til billedet hører, at butikker igen befinder sig midt i en hård nedlukning.

Det betyder, at selvom der de seneste måneder er sket en bedring for butikkerne, hvor restancerne i december faldt med 1,3 procentpoint og dermed lå på omkring 1,3 mia. kroner, så er udgangspunktet værre, end det var før nedlukningen i marts.  

”Selvom der nu er etableret hjælpepakker, er restriktioner en økonomisk mavepuster til et butiksliv, der er i knæ. Vi ved, at der bliver indgået aftaler og fundet løsninger over hele landet i samarbejde mellem butikkerne og deres udlejere. Men det er en gyser, og en problemstilling, vi som samfund til stadighed er nødt til at forholde os til,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark.

Kvartalsskifte og effekten af en nedlukning

Under nedlukning kan nogle butikker sælge varer af digitale kanaler, mens andre enten ikke er gearede til det, eller sælger produkter, der ikke egner sig til onlinehandel. Dermed kommer udfordringerne for butikkerne, når der skal betales lønninger og husleje hver måned eller hvert kvartal.

”Butikkerne i storcentrene savnede jo mange af deres kunder under både Black Friday og julehandlen. Både af kundernes - nødvendige - forsigtighedshensyn og grundet nedlukningen. Centrene har en stor interesse i at bevare deres lejere, så der bliver arbejdet hårdt lokalt for at finde løsninger. Men udlejerne er heller ikke uden finansielle forpligtelser, og for fx de internationale aktører er det jo et problem, de kæmper med over hele verden,” siger Jannick Nytoft.

Han påpeger, at mange erhvervslejere desuden betaler deres leje på kvartalsbasis, og der derfor kan vente en stigning igen, når de første opgørelser for 2021 begynder at tikke ind.

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om EjendomDanmark

EjendomDanmark
EjendomDanmark
Vester Farimagsgade 41
1606 København V

+45 33 12 03 30https://ejd.dk/

EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Organisationen repræsenterer ca. 85% af det professionelle ejendomsmarked med over 100.000 medarbejdere og en omsætning på knap 100 mia. kroner. Medlemmerne er blandt andre pensionskasser, ejendomsselskaber, ejendomsadministratorer, grundejerforeninger, forsikringsselskaber og pengeinstitutter, fonde, advokater, ejendomsmæglere samt entreprenører, arkitekter og ingeniører.

Følg pressemeddelelser fra EjendomDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EjendomDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye