REMA 1000

REMA 1000 og Euro Pool System bygger Danmarks største vaskehal til genanvendelige plastikkasser

Del

REMA 1000 og virksomheden Euro Pool System er nu klar til næste skridt i et tæt samarbejde og tager snart første spadestik til et fuldt automatiseret vaskeanlæg, som skal rengøre og genanvende de over 16 millioner plastikkasser til frugt og grønt, som årligt sendes ud til kædens butikker.

Købmand Max Skov Hansen fra REMA 1000 på Søndre Fasanvej i Valby med en af de mange tusind plastikkasser, der hver dag køres ud til butikker i hele landet.
Købmand Max Skov Hansen fra REMA 1000 på Søndre Fasanvej i Valby med en af de mange tusind plastikkasser, der hver dag køres ud til butikker i hele landet.

Når du som kunde går gennem frugt- og grøntafdelingen i din lokale REMA 1000 så læg mærke til de mange grønne plastikkasser, som alt fra gulerødder og salat til æbler og blommer ligger i.

Og forestil dig så, hvor store mængder af de grønne kasser som hver dag køres fra REMA 1000s hovedlagre i Horsens og Vejle til butikker i hele landet.

Faktisk fragtes over 40.000 kasser hver dag året rundt ud til butikkerne fra REMA 1000s lagre.

REMA 1000 har i flere år samarbejdet med Euro Pool System, der er en europæisk virksomhed, som har specialiseret sig i genanvendelige plastikkasser til dagligvarehandlen. Euro Pool System har kunder i 30 lande, og deres 71 servicecentre sikrer levering af friske varer til dagligvarehandlen i Europa.

De grønne plastikkasser, som bruges i REMA 1000 allerede i dag, bliver efter brug slået sammen, så de ikke fylder meget – og sendt til rengøring hos Euro Pool Systems vaskeanlæg rundt om i Europa, hvor de efterfølgende bliver fyldt med friske varer igen. Når de ikke kan bruges mere, bliver plastikkasserne genanvendt til produktion af nye kasser.

I modsætning til at bruge kasser, der kun kan bruges en enkelt gang, oplyser Euro Pool System, at klimaregnskabet er bedre med deres løsning. Og nu har REMA 1000 og Euro Pool System efter en testperiode valgt at bringe teknologien permanent til Danmark.

”Det giver naturligvis bedre mening at have anlægget på vores egen grund i stedet for at køre kasserne ud i Europa og tilbage igen. Siden december 2018 har vi haft et midlertidigt vaskeanlæg i Vejle, men på grund af vores vækst og en generel udfasning af engangsemballage på området, er en permanent løsning tættere på vores lagre og butikker nu at foretrække. Kasserne har en levetid på cirka 15 år – og efterfølgende bliver de granuleret, og plastikken brugt igen,” siger Ole Thomsen, logistikdirektør i REMA 1000.

Anlægget bliver 18.000 kvadratmeter stort og bliver placeret tæt på REMA 1000s hovedlager i Horsens. REMA 1000 bygger det nye anlæg, og Euro Pool System investerer i teknologien og bygger vaskefaciliteter, som kan håndtere over 50 millioner plastikkasser om året. Det vil sikre kapacitet til at andre virksomheder, der bruger løsningen med genanvendelige plastikkasser, også kan benytte anlægget.

Bygningen bliver desuden stor nok til, at den også kan huse en ny returterminal, som skal modtage det returemballage, genbrugspap og plastik, der bliver kørt tilbage fra REMA 1000s butikker i hele landet – hvor især tomme paller udgør en stor del af de mængder.

Opførelsen af det nye anlæg er planlagt til at begynde i starten af det nye år og anlægget forventes at stå færdigt til sensommeren 2020, hvor REMA 1000 samtidig forventer at runde 350 butikker i Danmark.

REMA 1000 har valgt Ajcon Entreprenør- og Ingeniørfirma A/S som samarbejdspartner på projektet. Byggeriet udføres i totalentreprise og Ajcon varetager projektering med videre - sammen med Ajcon Project, der er selskabet egen tegnestue og ingeniørkontor.

Kontakter

Euro Pool System: Commercial Manager Nordics, Michael Buskbjerg: michael.buskbjerg@europoolsystem.com / 40 85 28 60.

Billeder

Købmand Max Skov Hansen fra REMA 1000 på Søndre Fasanvej i Valby med en af de mange tusind plastikkasser, der hver dag køres ud til butikker i hele landet.
Købmand Max Skov Hansen fra REMA 1000 på Søndre Fasanvej i Valby med en af de mange tusind plastikkasser, der hver dag køres ud til butikker i hele landet.
Download
Download
Download
Download

Information om REMA 1000

REMA 1000
REMA 1000
Marsalle 32
8700 Horsens

88816000https://rema1000.dk/

REMA 1000 er en landsdækkende discountkæde med fokus på kvalitet til lave priser. Under overskriften Discount med holdning arbejder REMA 1000 ud fra det tankesæt, at det er muligt at have en klar holdning til varernes kvalitet samtidig med, at varerne sælges til discountpris. Blandt REMA 1000s mærkesager er kampen mod madspild, reduktion af plastik, sundhed og udvikling af økologien i partnerskab med Gram Slot. REMA 1000s butikker er drevet efter en franchisemodel med selvstændige, lokale købmænd i spidsen for den enkelte butik. Der er 350 REMA 1000-butikker i Danmark. Den næste REMA 1000-butik åbner den 27. august 2020 i Svendborg.

Følg pressemeddelelser fra REMA 1000

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra REMA 1000

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum