REMA 1000

REMA 1000 når milepæl for genanvendt plastik

Del

Et af de største initiativer for genanvendt plastik i dansk dagligvarehandel kommer i mål i denne uge, hvor REMA 1000 nu har omlagt sit årlige salg på over 55 millioner kødbakker til genanvendt plastik.

Når kunder fremover handler i REMA 1000 kan det være med ekstra god samvittighed, når indkøbsvognen bliver skubbet forbi køledisken med fersk kød, fisk og fjerkræ.

For i denne uge når REMA 1000 sit ambitiøse mål med at omlægge alle kødbakker til kødbakker af genanvendt plastik. Målsætningen blev sat i maj sidste år med forventningen om at nå at omlægge REMA 1000s årlige salg på over 55 millioner kødbakker til genanvendt plastik inden udgangen af i år – men i denne uge bliver målet allerede nået.

”Kunderne kan nu købe kød i emballage, som giver god samvittighed. For plastikken er fremstillet af genanvendt plastik, som indgår i et cirkulært kredsløb – og som samtidig kan genanvendes. På den måde reducerer vi markant belastningen for miljøet ved, at der ikke produceres så meget nyt plastik til kødbakkerne,” siger Anders René Jensen, indkøbs- og marketingdirektør i REMA 1000.

REMA 1000 indførte allerede i 2008 en stribe initiativer inden for madspild – blandt andet stop for mængderabatter og mindre pakkestørrelser – som i dag er en stor del af forbrugernes hverdag herhjemme. Nu vil dagligvarekæden hjælpe sine kunder med at reducere plastikforurening ud fra en ambitiøs emballagestrategi. Blandt andet vil REMA 1000 finde alternative materialer på alle produkter, hvor det giver mening. Disse produkter defineres blandt andet med hjælp fra organisationen Plastic Change og Københavns Kommune, der fungerer som REMA 1000s sparrings­partnere i jagten på mere bæredygtige løsninger.

REMA 1000 har gennemgået alle varer og varegrupper og har igangsat en lang række initiativer, der enten er helt eller delvist i mål. Blandt andet er alle rengøringsmidler tæt på at være fuldt omlagt til genanvendt plastik, ligesom hele kategorien for personlig pleje også er godt på vej.

”Vores mål er, at størstedelen af alt vores emballage skal være af genanvendt plastik, hvor det er muligt – og at det samtidig kan genbruges eller genanvendes. I dag kommer plastikmaterialet til de nye genanvendelige kødbakker fra plastikflasker, men det vil senere komme fra kødbakker, hvis aktørerne i affaldssorteringsindustrien tager initiativet til sig og hjælper med at indsamle kødbakker fra de danske husholdninger,” siger Anders René Jensen.

Omlægningen af de godt 55 millioner kødbakker er en del af en større emballage- og plastikstrategi fra REMA 1000, hvor målsætningen er, at alle emballager til dagligvarekædens egne mærkevarer er designet, så de kan sorteres og genanvendes ved udgangen af 2023.

Samtidig vil REMA 1000 reducere mængden af plastik i emballager på egne mærkevarer med 25 procent inden udgangen af 2023 og sikre, at alle plastikemballager på egne mærkevarer er af genanvendt plastik, hvor det er fødevareteknisk muligt.

Kontakter

Billeder

Links

Information om REMA 1000

REMA 1000
REMA 1000
Marsalle 32
8700 Horsens

88816000https://rema1000.dk/

REMA 1000 er en landsdækkende discountkæde med fokus på kvalitet til lave priser. Under overskriften Discount med holdning arbejder REMA 1000 ud fra det tankesæt, at det er muligt at have en klar holdning til varernes kvalitet samtidig med, at varerne sælges til discountpris. Blandt REMA 1000s mærkesager er kampen mod madspild, reduktion af plastik, samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse og udviklingen af økologien i partnerskab med Gram Slot. REMA 1000 er desuden medlem af Dansk Initiativ for Etisk Handel. REMA 1000s butikker er drevet efter en franchisemodel med selvstændige, lokalkendte købmænd i spidsen for den enkelte butik. Der er 344 REMA 1000-butikker i Danmark. Den næste REMA 1000-butik åbner den 27. februar i Ikast.

Følg pressemeddelelser fra REMA 1000

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra REMA 1000

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum