Danske Medier

Relancering af Dansk Podcast Index: Endnu større fokus på brugervenlighed og ny vidensplatform om podcast

Del

Et nyt og forbedret Podcast Index går i dag i luften med nye features, der gør det lettere for brugerne at navigere rundt og blive klogere på de nyeste tal og data om podcastmarkedet.

Markedet for podcast er i stor vækst, da stadig flere danskere har podcasts i ørerne i deres dagligdag. For at samle information og overblik over lydformatets udvikling, lancerede Danske Medier sammen med resten af branchen i 2019 Dansk Podcast Index til gavn for markedet, mediebranchen og andre interesserede på området.

Interessen for index’et har været stigende, og i dag er der mere end 1.100 podcastserier i podcast index. Danske Medier Research, der driver index’et, har lyttet til, hvad brugerne af Podcastindex’ efterspørger. Derfor lancerer Danske Medier Research i dag Podcastindex 2.0, der nu har endnu mere fokus på deling af viden og nemmere måder at tilgå data på. Blandt andet er det nu muligt at trække data og grafer ud af index’et.

Det fortæller Marianne Bugge Zederkof, direktør i Danske Medier Research:

"Udgangspunktet for Dansk Podcast Index har fra start været at skabe transparens og let adgang til omfanget af streams og downloads. Alle, der ønsker det, kan deltage og bidrager dermed til et nemt og bredt både overblik og indblik i data og viden om podcastmarkedet,” siger Marianne Bugge Zederkof og uddyber:

Med tre års historik og erfaring i at drive index’et ønsker vi nu at øge niveauet, og vi har lyttet til brugerne. Indekset skal nu være en decideret videnshub, som samler al den nyeste viden og statistik om udviklingen på podcastmarkedet, og som, ikke mindst, præsenterer det på en let tilgængelig og visuelt appetitlig måde. Fokus er på brugervenlighed med et bedre layout og nemmere måder for eksempel at downloade data og grafer på. Derudover har vi gjort det lettere og billigere at blive optaget på listen, hvis man anvender IAB certificerede systemer," siger Marianne Bugge Zederkof.

 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Danske Medier

Danske Medier
Danske Medier
Kalkbrænderiløbskaj 4
2100 København Ø

+45 33 97 40 00http://www.danskemedier.dk/

Podcastindex drives af Danske Medier Research og er genvej til statistik om udviklingen inden for danske podcasts. Vi udgiver med ’Podcastlisten’ og ’Episodelisten’ de eneste officielle lister over brugen af danske podcasts. Vi er en videnshub, som samler al den nyeste viden og statistik om udviklingen på podcast-markedet.

Følg pressemeddelelser fra Danske Medier

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Medier

WAN-IFRA og Danske Medier: FIFA skal sikre journalisters sikkerhed og ordentlige arbejdsvilkår i Qatar16.11.2022 15:28:13 CET | Pressemeddelelse

TV 2s korrespondent Rasmus Tantholdt blev i går aftes afbrudt af sikkerhedsfolk i Qatar under en live udsendelse, hvor sikkerhedsfolkene truede med at ødelægge kameraet. Truslen blev heldigvis ikke til virkelighed, men nu kræver den globale organisation for den frie presse World Association of News Publishers (WAN-IFRA), at FIFA tager ansvar for journalisters sikkerhed i Qatar.

Danske Medier: Fortsat høj tillid til danske nyhedsmedier er gode nyheder i en tid med alvorlige udfordringer20.9.2022 08:25:00 CEST | Pressemeddelelse

Den årlige rapport af RUC 'Danskernes Brug af Nyhedsmedier' byder i år på mange interessante temaer. Danskerne får nyheder fra flere forskellige sociale medieplatforme, podcasts vinder frem, og unge har andre forventninger til medierne end ældre aldersgrupper. Den vigtigste nyhed er dog ifølge adm. direktør i Danske Medier, at tilliden til nyhedsmedier fortsat er høj.

Danske Medier: Media Freedom Act skal ændres, hvis den skal leve op til sit oprindelige formål om at styrke frie medier i EU16.9.2022 15:18:23 CEST | Pressemeddelelse

Adm. direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, roser, at der med EU’s Media Freedom Act lægges op til at sikre bedre beskyttelse af medier fra indblanding fra staten. Men derudover mener Danske Medier, at Kommissionen rammer ved siden af og tager de helt forkerte skyts i brug for at prøve at styrke medier i lande, hvor pressen har trange kår.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum