Erhvervsministeriet

Rekordstort antal forenklingsforslag gennemføres

Del

Regeringen har behandlet et rekordstort antal forslag fra Virksomhedsforum for Enklere Regler. Blandt andet indfører regeringen en række forenklinger, som vil lette dagligvarebranchen for unødvendige byrder.

Virksomhedsforum for enklere regler hjælper regeringen med at gøre det nemmere og billigere at drive virksomhed i Danmark ved at udpege områder, hvor reglerne er unødvendigt byrdefulde. Tre gange om året indsender Virksomhedsforum deres forslag til regelforenklinger til regeringen, som efterfølgende tager stilling til de indkomne forslag. Denne gang svarer regeringen på hele 88 forenklingsforslag, hvoraf de 78 gennemføres.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Virksomhedsforum for enklere regler yder en stor indsats, som er en uvurderlig hjælp i regeringens arbejde med at nedbringe erhvervslivets byrder. Derfor er det også vigtigt, at vi i regeringen følger op på forummets forslag. Regeringen har nu behandlet et rekordstort antal forslag, som faktisk svarer til en sjettedel af alle de forslag, Virksomhedsforum har sendt, siden forummet blev oprettet.”

Denne gang har fokus været på dagligvarebranchen. Regeringen har i den forbindelse besluttet at indføre en række forenklinger, som gør hverdagen lettere for dagligvarebutikkerne.

Blandt andet vil regeringen gøre det muligt for dagligvarebutikkerne at give rabat på varer, som nærmer sig sidste udløbsdato uden at skulle udregne nye enhedspriser, dvs. kilopris eller literpris. Det er en tidskrævende praksis, som i dag kræves, hvis butikkerne sænker prisen nogle dage før varens holdbarhedsfrist.

Endvidere vil regeringen ensrette affaldsreglerne på tværs af kommunerne, så virksomhedskæder med butikker på tværs af landet, slipper for at skulle efterleve forskellige affaldsregler fra kommune til kommune.

Derudover gennemføres der, i større eller mindre grad, forenklinger på dagligvareområdet i forhold til bl.a. en evaluering af de obligatoriske energieftersyn af store virksomheder, mere gennemskuelighed og ensartethed i forbindelse med brandtilsyn, revision af bekendtgørelser med hjemmel i markedsføringsloven mm.

Alle forslag fra Virksomhedsforum, samt regeringens svar

De samlede forslag for dagligvarebranchen

Pressekontakt: Sara Ringgaard Price, srp@evm.dk, 91 39 94 07

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Brian Mikkelsen præsenterer FinTech-initiativer21.9.2017 13:35pressemeddelelse

Regeringen fik før sommerferien Folketingets tilslutning til, at Finanstilsynet allerede fra i år får øgede ressourcer til at styrke arbejdet med FinTech. Der igangsættes derfor nu fem initiativer i Finanstilsynet, der skal gøre det lettere for FinTech-iværksættere at komme i gang i Danmark og gøre det lettere at anvende ny teknologi på det finansielle område. De første initiativer skydes i gang allerede fra den 1. oktober 2017.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum