Det Kongelige Teater

Rekordmange har set Nøddeknækkeren på Kgl Xtra

Del

Kun ti dage efter premieren har over 62.000 afspillet den klassiske juleballet George Balanchines Nøddeknækkeren® på Kgl Xtra - og endnu flere kan nå det endnu

Foto: Henrik Stenberg
Foto: Henrik Stenberg

Siden George Balanchines Nøddeknækkeren® fik premiere på Kgl Xtra den 12. december er forestillingen blevet streamet over 62.000 gange. Det er det højeste antal afspilninger af en forestilling på Det Kongelige Teaters online platform Kgl Xtra.

Endnu flere publikummer kan nå at se eller gense den klassiske juleballet, som kan streames helt gratis frem til den 31. december 2020.

Nøddeknækkeren handler om pigen Marie, som juleaften får den mest fantastiske nøddeknækker i julegave, og ved midnat tager den hende med på en magisk rejse til det fortryllede slaraffenland. Eventyret blev oprindeligt skrevet af den tyske forfatter E.T.A. Hoffmann i 1816, og i 1892 komponerede Pjotr Tjajkovskij sin ikoniske musik til fortællingen.

Nøddeknækkeren er verden over blandt ballettens største klassikere, og i George Balanchines mesterlige version er der skruet helt op for trylleriet og eventyret. Forestillingen har endda også fået en rolle i årets tv-julekalender på DR, Julefeber, hvor balletbørnene danser de karakteristiske roller.

George Balanchines Nøddeknækkeren® fik helt eksklusivt premiere på Kgl Xtra den 12. december. Siden onlinepremieren er der i alt afspillet 1.384.985 minutter af forestillingen, hvilket svarer til 14.132 hele forestillinger eller 11 fulde sale på Gamle Scene.

Se George Balanchines Nøddeknækkeren® HER.

Læs også om Caroline Baldwin og Tobias Praetorius’ første møde med den ikoniske forestilling HER.

Koreografi: George Balanchine
Musik: Pjotr Tjajkovskij
Scenografi og kostumer: Anthony Ward
Lysdesign: Anders Poll
Dirigent: Catherine Winnes

Den Kongelige Ballet
Det Kongelige Kapel

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Henrik Stenberg
Foto: Henrik Stenberg
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum