AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Rekordmange dagpengemodtagere langt fra arbejdsmarkedet kommer i job

Del
Langtidsledige strømmer i job, viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Andelen af langtidsledige dagpengemodtagere, der kommer i job, har ikke været højere i de 13 år, man har kunnet måle det. Dog er der stadig langt flere langtidsledige end før coronakrisen.

ARBEJDSMARKED

1 ud 13 langtidsledige dagpengemodtagere, som var langtidsledige i maj, kom i job i juni, hvilket svarer til knap otte procent af gruppen. Det viser ny analyse på baggrund af Beskæftigelsesministeriets DREAM-register udarbejdet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Det er det højeste niveau i de 13 år, man har kunnet måle.

”Under coronakrisen var der mange dagpengemodtagere, der blev ramt af langtidsledighed. Vi kan nu se, at mange fra samme gruppe kommer i arbejde,” siger cheføkonom Erik Bjørsted fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Man defineres som langtidsledig, når man har været ledig i mindst 80 procent af tiden det seneste år.

”Mange ledige oplevede under den økonomiske krise, at det blev endnu sværere at komme i arbejde, og mange kom længere væk fra arbejdsmarkedet. Langtidsledighed er et stort problem for den enkelte og samfundet, hvis den bider sig fast. Så det er godt, at vi ser lysere tider i tallene nu,” siger Erik Bjørsted. 

Stadig mange langtidsledige

Da coronakrisen ramte Danmark i marts 2020 var der omkring 22.000 langtidsledige. Da antallet af langtidsledige toppede i april 2021 var der knap 40.000 langtidsledige. Siden er kurven knækket, men der er stadig cirka 30.000 langtidsledige.

”Alle kan se, at vi har gang i et historisk opsving med rekordhøj beskæftigelse og flot vækst, men vi må ikke glemme, at der stadig er rigtig mange, der er ramt af længerevarende ledighed,” siger Erik Bjørsted.

”Problemet er, at man som langtidsledig ofte bliver valgt fra af arbejdsgiverne, når der skal ansættes nye folk. Arbejdsgiverne vil hellere ansætte folk, der har været ledige i kort tid. Derfor er det vigtigt med målrettet hjælp til langtidsledige for igen at få fodfæste på arbejdsmarkedet,” siger Erik Bjørsted.

”Det er vigtigt, at medarbejderne på jobcentrene og i A-kasserne har de rigtige kompetencer og tilstrækkelige ressourcer til at hjælpe langtidsledige, som kræver en særlig indsats, i arbejde. Chancen har dog aldrig været større end nu, hvor virksomhederne i høj grad mangler arbejdskraft og udviklingen viser, at langtidsledige tager arbejde, når der er ledige job at få,” siger Erik Bjørsted. 

Læs analysen her

Kontakter

Billeder

Links

Information om AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Reventlowsgade 14, 1. sal
1651 København V

3355 7710https://www.ae.dk/

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er en økonomisk-politisk tænketank og et samfundsøkonomisk analyseinstitut, der arbejder for at fremme den sociale retfærdighed i Danmark. AE’s overordnede formål er at udarbejde og formidle samfunds- og erhvervsøkonomisk viden samt løsningsideer til gavn for lønmodtagerne og for at fremme den sociale retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Analyse: Liberal Alliances spareplaner vil koste titusindvis af medarbejdere i det offentlige på fire år13.4.2024 06:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvis man gennemfører Liberal Alliances spareforslag i den offentlige sektor, svarer det til, at der i perioden 2026-2030 skal spares 30.000 offentligt ansatte væk, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). I samme periode øges medarbejderbehovet som følge af aldrende befolkning. Dermed efterlader Liberal Alliances politik et samlet gab på 39.000 medarbejdere.

Akademikere udgør 11,5 procent af Københavns Kommune ansatte. I Esbjerg udgør de 3,7 procent5.4.2024 05:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Se tallet for din kommune: Der er store forskelle på, hvor mange af den enkelte kommunes ansatte, der har akademisk baggrund, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). På landsplan er der kommet 10.000 flere kommunale fuldtidsakademikere siden 2007, selvom den samlede kommunale beskæftigelse er faldet med 5.900 fuldtidspersoner. I regionerne er der ansat 6.000 flere akademiske fuldtidspersoner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye