Boligsiden.dk

Rekordlav salgstid på huse i hovedstaden

Del

Salgstiden for villaer og rækkehuse faldt i november, og i Region Hovedstaden endte den på et rekordlavt niveau, viser de nyeste nøgletal fra Boligsidens Markedsindeks.

Blot 119 dage var salgstiden for et hus i Region Hovedstaden i gennemsnit i november, hvilket er et fald på 2,7 procent fra måneden før. Dermed er salgstiden i regionen blevet næsten halveret siden januar 2010, hvor Boligsiden.dk begyndte at måle.

”Salgstiden for villaer og rækkehuse i Region Hovedstaden er faldet fra ca. 200 dage i 2010 til 119 dage i november i år. Ingen andre regioner har haft en lignende udvikling, og det viser, at presset på boligmarkedet i Region Hovedstaden ikke bare er massivt nu, men har været det gennem de seneste fem år”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Udbuddet af villaer og rækkehuse er faldet med 7,7 procent i Region Hovedstaden alene det seneste år, og der er kun ca. 5.400 huse at vælge imellem. Det øger efterspørgslen, og får salgstiden til at falde”, siger Birgit Daetz.

På landsplan faldt salgstiden for villaer og rækkehuse med én procent fra oktober til november og endte på 193 dage. Sammenlignet med november 2014 er salgstiden faldet markant i alle regioner.

Nedslagene stiger

Nedslagene steg i november. På landsplan med 3,5 procent for villaer og rækkehuse og i Region Hovedstaden med hele 8,1 procent. På landsplan fik køberne i november i år 526 kroner pr. kvadratmeter i nedslag, hvilket blot svarer til 73.640 kroner for en villa på 140 kvadratmeter. Trods den pæne stigning den seneste måned er nedslagene nemlig stadig markant lavere end i november 2014.

Stabile salgspriser

På landsplan var salgsprisen for villaer og rækkehuse i november fuldstændig stabil, men der var regionale forskelle. Salgsprisen steg nemlig i Region Hovedstaden og Midtjylland, mens den faldt i Region Sjælland og Nordjylland.

”Selvom nedslagene blev markant større i Region Hovedstaden i november, steg salgspriserne alligevel. Der tegner sig et billede af en stor optimisme i hovedstadsområdet, hvor man sætter nogle høje udbudspriser, men hvor man altså også er indstillet på at justere dem i en handelssituation. Nedslagene kan virke som olie i motoren, der får boligmarkedet til at glide”, siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Sælgerne i hovedstadsområdet sidder stadig i en meget gunstig situation, hvor salget går hurtigt, og salgspriserne er høje, selvom prisen stadig er til forhandling”, siger Birgit Daetz.

Lejlighedspriserne fortsætter op

Salgsprisen på ejerlejligheder steg med 0,7 procent på landsplan i november, og alle regioner med Region Nordjylland som eneste undtagelse oplevede prisstigninger. Salgstiden på lejlighederne steg dog også med 4 procent og endte på 97 dage i november på landsplan. Også nedslaget blev større. På landsplan steg det med 6,2 procent, hvilket gjorde, at der var 519 kroner pr. kvadratmeter i rabat til lejlighedskøberne. Det svarer til 41.520 kroner for en lejlighed på 80 kvadratmeter.

Se hele markedsindekset her, hvor tallene for november kan ses fra kl. 8.15, og læs mere på Boligsiden.dk 

 

Fakta

Boligsiden.dk har Danmarks mest opdaterede boligstatistikker og modtager indberetninger direkte fra ejendomsmæglere i hele landet, når bolighandlerne indgås. Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste og mest aktuelle tal om boligmarkedet til og med måneden før.

For yderligere information kontakt kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Billeder

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/
Boligsiden.dk er Danmarks mest besøgte boligsite. Boligsiden.dk har Danmarks mest opdaterede boligstatistikker og modtager indberetninger direkte fra ejendomsmæglere i hele landet, når bolighandlerne indgås. Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste og mest aktuelle tal om boligmarkedet til og med måneden før.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum