Rekord mange udrykninger til nødlidende dyr
I år har rekord mange opkald til 1812 krævet hjælp fra Dyrenes Beskyttelses beredskab af frivillige ildsjæle og dyrevenner

Det er første år, at flere end 30.000 af henvendelserne til vagtcentralen 1812 er sendt videre til frivillige kredsformænd, dyrereddere, skytter og schweisshundeførere.
- Det har været det travleste år for vores beredskab nogensinde. Derfor er vi også særligt stolte af den indsats, der er gjort for nødlidende, forsømte eller ildestedte dyr i hele landet – særligt set i lyset af, at størstedelen af vores beredskab er frivillige, siger Yvonne Johansen, dyreværnschef hos Dyrenes Beskyttelse.
Den øgede aktivitet hos beredskabet sker på trods af, at vagtcentralen oplevede færre henvendelser end i 2021. En foreløbig opgørelse viser, at vagtcentralen behandlede 81.547 enkeltstående sager om nødlidende dyr i år – to procent færre end i 2021. Alligevel trak vagtcentralen otte procent mere på beredskabet end året før. Tælles sager med, hvor Falck eller henvender selv hjalp med at få det nødlidende dyr til dyrlæge eller internat, lyder estimatet på 42.000 udrykninger i 2022.
Danskerne opdager flere dyr i nød
Forklaringen på de flere udrykninger skal først og fremmest findes i den stigende aktivitet efter genåbningen af samfundet, mener Dyrenes Beskyttelse.
- Vores oplevelse er, at danskerne er blevet mere opmærksomme og bedre til at vurdere, når et dyr trænger til hjælp. Samtidig med at vi er mere på vejene og besøger hinanden oftere end under nedlukningerne og restriktionerne, siger Yvonne Johansen.
Til gengæld modtog vagtcentralen færre henvendelser hen over sommermånederne i år, da flere danskere tog på sommerferie udenlands. Det betød, at færre stødte ind i dyreunger i naturen end det foregående år. Der var cirka ti procent færre sager om vilde dyr end året før, hvorfor telefonisk rådgivning også fyldte mindre i år.
Dyrenes Beskyttelse har da også styrket eget beredskab og skaffet flere dyrevenner til at rykke ud og hjælpe nødlidende dyr. Særligt antallet af frivillige skytter i beredskabet er vokset stødt siden 2020, så der i dag er 106 skytter på landsplan. De rykker ud til aflivning af nødlidende påkørte dyr, der formodentlig ikke kan reddes. Det har øget responstiden betydeligt og giver dermed dyrene en hurtig hjælp til deres smerte og lidelser.
Frem til december måned havde skytterne løst over 2.600 sager med påkørsler - en stigning på flere end 1.000 sager i forhold til 2021. Tre ud af fire af sagerne drejede sig om påkørt hjortevildt, og resten af sagerne har overvejende været påkørsler af ræv, grævling og hare.
Kontakter
Søren KrogsgaardPressechefKommunikation
Tlf:42474833Tlf:42474833skr@dyrenesbeskyttelse.dkBilleder


Information om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Tårnhøjt niveau af overtrædelser i ny dyrevelfærdsrapport3.2.2023 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Knap hver tredje svinebesætning og hver anden kvægbesætning i Fødevarestyrelsens dyrevelfærdskontrol har ikke styr på dyrevelfærden, viser ny rapport. Dyrenes Beskyttelse advarer om alvorlige dyrevelfærdsproblemer i dansk landbrug.
Rekord mange spædekalve på udmagrende langfart31.1.2023 13:34:43 CET | Pressemeddelelse
Stadig flere danske spædekalve sendes på lange ture ud af landet. Det viser nye tal fra Eksportportalen. Kalvene risikerer at sulte og tørste på turene, som varer op til 17 timer. Dyrenes Beskyttelse foreslår dansk forbud mod transporterne
1,4 millioner underskrifter mod pelsproduktion på rekordtid30.1.2023 14:52:19 CET | Pressemeddelelse
Mens dansk minkproduktion er startet op igen, tvinges Europa-kommissionen til at forholde dig til et forbud mod pelsproduktion og markedsføring. Det sker efter 1,4 millioner europæere på rekordtid har underskrevet et borgerforslag. Mere end 50.000 underskrifter er indsamlet på dansk jord
Anne Sophie Bonefeld er ny kommunikationschef for Dyrenes Beskyttelse24.1.2023 12:43:37 CET | Pressemeddelelse
Anne Sophie Bonefeld er ny kommunikationschef i Dyrenes Beskyttelse fra 9. januar 2023. Hun kommer fra et job som kommunikationsansvarlig i UNICEF Supply Division.
Sæt kaninavl på pause23.1.2023 04:00:00 CET | Pressemeddelelse
Omfanget af svigtede kaniner får Dyrenes Beskyttelse til at opfordre til at pause avlen. Danskerne skal tømme internaterne i stedet for, lyder det fra foreningen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum