Forsikring & Pension

Rekord mange danskere vil have tjek på pensionen

Del

Danskerne logger i stigende grad ind på PensionsInfo.dk for at undersøge, hvordan det står til med deres pensionsopsparinger. I gennemsnit har PensionsInfo.dk mere end 300.000 besøg hver måned. Det viser nye tal fra Forsikring & Pension.

Halvdelen af danskerne vil gerne have bedre styr på pensionen, viser en undersøgelse, Epinion har lavet for brancheforeningen Forsikring & Pension. Og det afspejler sig i det stigende antal besøgende på PensionsInfo. Det er pensionsbranchens fælles portal, hvor danskerne kan få et samlet overblik over deres pensionsopsparinger på tværs af selskaber og inklusiv ATP.

- Vi ser, at flere og flere logger ind på PensionsInfo for at få et overblik over deres pensionsopsparinger. I 2008 havde vi 280.000 unikke brugere, og det tal steg til mere end 1,3 mio. i 2018. Vi har formået at lave et godt værktøj, som danskerne både bruger, når de skal tjekke deres pensioner, optage eller omlægge lån, fortæller Karina Ransby, underdirektør i Forsikring & Pension.

- Det er ikke overraskende i særlig grad personer mellem 55 og 65 år, der undersøger deres pension via PensionsInfo, men allerede fra 30 års alderen benytter ca. 1/3 årligt redskabet, viser vores statistik. Dette kan hænge sammen med, at mange i den alder køber en bolig, fortæller Karina Ransby.

- Statistikken viser, at mænd, de ældre og dem med højere uddannelser, benytter PensionsInfo mest, men kvinderne haler mere og mere ind på mændene. Og det kan hænge sammen med, at det er nemt at tjekke ens pensioner. Man logger ind med sit NemID, og med et enkelt klik kan man se, hvor meget man har sparet op, slutter Karina Ransby.

Danmark er netop kåret til at have verdens næstbedste pensionssystem. Det skyldes blandt andet, vores gode forbrugerværktøjer, herunder PensionsInfo, der gør det nemt at tjekke sin pension.

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er udarbejdet på baggrund af i alt 1.503 gennemførte interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført som en webbaseret undersøgelse på Epinions Danmarkspanel.

Interviewene er gennemført i perioden 9. september – 24. september 2019.

Kontakter

Nicolai Schacke, Forsikring & Pension, 24 24 04 02

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring22.10.2019 09:33:01 CESTPressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvilken forsikring der skal dække, når naboens trampolin flyver ind i deres have? Ved de, hvem der har skylden, når man bliver påkørt af en overhalende bil, eller hvem der er ansvarlig for at forsikre sig mod vandskader, som opstår fra en lejers akvarie?

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring24.9.2019 11:52:12 CESTPressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om man kan få dækket udgifter til at forebygge skybrudsskader? Ved de, hvilke rettigheder man har, hvis man bliver påkørt på den tyske motorvej, eller om et forsikringsselskab er forpligtet til at betale for, at en skade bliver udbedret efter nyeste regler i bygningsreglementet?

Pensionsbranchen offentliggør milliardinvesteringer i grøn omstilling23.9.2019 01:55:15 CESTPressemeddelelse

NEW YORK: Den danske pensionsbranche har sammen med regeringen på et event forud for FN’s klimatopmøde offentliggjort danske pensionsselskabers planer om at investere mere end 350 milliarder kroner frem mod 2030 i grøn omstilling. Der er tale om investeringer i energiinfrastruktur og andre grønne aktiviteter som grønne aktier, grønne obligationer og investeringer i energieffektivt byggeri. Branchen har i forvejen investeret 126 milliarder kroner i grønne aktiver, og yderligere 35 milliarder kroner er allerede planlagt udmøntet. Med de nye investeringer kommer der dermed et markant løft af investeringer i bæredygtig omstilling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum