Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Rekord i kærlighed: Aldrig før er så mange blevet viet i København

Del
2022 blev rekordår målt på antallet af borgerlige vielser i Københavns Kommune. Næsten 15.000 mennesker gav i år hinanden deres helt store ”ja!” i hovedstaden.
Foto: Jonas Krøner
Foto: Jonas Krøner

Målt på antallet af vielser har der aldrig før været så mange amoriner i den københavnske luft som i år. Til og med december er der foretaget 7.484 borgerlige vielser i år i hovedstaden.

Ud af de 7.484 vielser er 497 vielser foretaget i forbindelse med ’Vie i det fri’ og hele 268 vielser under konceptet ’Book en foged’. Det er rekordmange – og for konceptet ’Book en foged’ er der ligefrem tale om en fordobling.

Vielserne i det fri er vielser, hvor par giver hinanden deres helt store ”ja!” ved en intim og mindeværdig ceremoni under åben himmel eller på særlige steder i byen, som hovedstadens ikoniske og spektakulære seværdigheder danner rammen om. I 2022 har vielserne i det fri bl.a. fundet sted til Copenhagen Light Festival, på Nordre Toldbod, i Mærsk Tårnet og på Glyptoteket.

Booker man en foged, kan man få en giftefoged ud for at forestå en vielse på et tid og sted, man helt selv har valgt og på den måde få lige præcis den bryllupsdag, man drømmer om; på en strand, en færge eller et tredje sted.

Mens der i år er foretaget 7.484 borgerlige vielser i København, blev der sidste år afholdt 6.091 borgerlige vielser. Inden det lød rekorden fra år 2019 på 6.679 borgerlige vielser i 2019.

Fakta:

Kontakter

Spørgsmål kan rettes til Kultur- og Fritidsforvaltningens pressetelefon: 33 66 23 45

Billeder

Foto: Jonas Krøner
Foto: Jonas Krøner
Download

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum