Best Travel

Rejser rives væk efter Nytår

Del

Elendigt vejr sender danskerne på vild flugt, og rejsebureauerne kan få svært ved at levere. Bestil derfor din drømmerejse i god tid!

Ferieplanlægning
Ferieplanlægning

Sommeren silede sønder og sammen, og DMI lover den værste vinter i fem år. Vejret er så galt, at det er godt for rejsebranchen, som imødeser en travl og strålende sæson.

Når flæskestegen er spist, gaverne pakket ud og julelysene brændt ned, er der tradition for at smække benene op i sofaen og læse feriekataloger…..okay, det sidste har måske ændret sig til computere og smartphones. Med dystre udsigter til januar og februar, der byder på korte dage, kulde, snesjap og slankekure, er det så meget mere opmuntrende at drømme og planlægge om eventyr og afslapning under skyggefulde palmetræer.

Ifølge Danmarks Rejsebureau Forening er der slet ingen tvivl om, at 2018 bliver et af de største rejseår nogensinde. Der er ingen afmatning at spore i danskernes rejselyst, og denne tendens bliver yderligere forstærket af den meget dårlige sommer, vi var vidne til i år.

”Danskerne har ikke lyst til at vente for længe med at bestille årets sommerferie,” siger direktør i DRF, Lars Thykier. Han tilføjer, at kampen om favoritrejsemålene og yndlingshotellerne intensiveres i disse år, og den begynder tidligere og tidligere. Særligt omkring Middelhavet er konkurrencen blevet hårdere, og kapaciteten er presset i sommerens højsæson.

I 2017 gav den øgede rejselyst til de klassiske destinationer også fremgang til andre rejselande, hvortil væksten ser ud til at fortsætte. Lande som Kroatien forventer en stigning på mellem 10 og 15 pct. i antallet af danske rejsende, og i Portugal er besøgstallene steget med næsten 20 pct. i de senere år. Også danskernes indtil videre mest foretrukne rejselande, Spanien, Frankrig, Italien og Tyskland vil opleve fremgang i 2018.

”Selvom Kroatien og Portugal langt fra er ukendte rejsemål, så oplever de i disse år en meget stor vækst. Det hænger sammen med, at der ikke er nok hotelsenge at få i for eksempel Spanien, når vi nærmer os sommeren. Danskerne vil gerne have sol og strand på deres sommerferie, og når de klassiske rejsemål er fyldt op, søger man mod nye rejsemål. Danskerne er generelt erfarne rejsende, der nok har deres favoritter, men som også er omstillingsparate og villige til at prøve nye rejsemål, hvis situationen kræver det og mulighederne byder sig,” fortæller Danmarks Rejsebureau Forenings adm. direktør.

Også i ét af Danmarks hurtigst voksende rejsebureauer, Best Travel, er tendensen tydelig. Her siger salgs- og marketingchef, Jens Fonsbøl: ”Rigtig mange mennesker bruger fridagene i juleferien til at spore sig ind på, hvilke rejser de ønsker sig i det nye år, og vi har altid meget travlt i januar-februar-marts. Hvis man vil sikre sig plads på sin "favoritrejse", er det en god idé at være i god tid!”

Ifølge FN (UNWTO) rejste 1,235 mia. mennesker i 2016 på ferie i andre lande. Europa er den mest populære verdensdel, hvor cirka halvdelen (616 mio.) ferierede. Priserne forventes i 2018 at være omtrent uændrede i forhold til 2017, hvilket baseres på, at priser på hotelværelser er steget lidt, mens priserne på flybilletter, som følge af konkurrencen på markedet, til gengæld er faldet en anelse.

Media Support (Rejsejournalistik siden 1984)

Nøgleord

Kontakter

Salgs- og marketingchef Jens Fonsbøl, jf@besttravel.dk

Bureauchef Rune Thomassen, rt@besttravel.dk

Billeder

Ferieplanlægning
Ferieplanlægning
Download
Ferieplanlægning
Ferieplanlægning
Download

Information om Best Travel

Best Travel
Best Travel
Færgehavnsvej 10
9900 Frederikshavn

70 20 98 99https://www.besttravel.dk/

Rejs dig rig med vores rundrejser og krydstogter
Best Travel er rejser, der er rige på kulturelle oplevelser. Du rejser med erfarne rejseledere, som kan fortælle og skabe tryghed på rejsen. Og vi har inkluderet alt det relevante hjemmefra, så du bare skal lade dig berige af de mange indtryk på rejsen. Med andre ord - rejs dig rig...

Følg pressemeddelelser fra Best Travel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Best Travel

Ballet for feinschmeckere i London2.11.2017 09:00:00Pressemeddelelse

Entusiaster skal op på tæerne, hvis de vil opleve Nøddeknækkeren og Sylfiden med besøg bag kulisserne i London. Der er tale om ballet for viderekomne, når balletmester Frank Andersen stik imod normal praksis inviterer særligt interesserede bag om balletten til Bournonvilles Sylfiden opført af English National Ballet i London. Gæsterne kan ved samme lejlighed hilse på nationalballettens Tamara Rojo. Det enkeltstående program, der også inkluderer Tjajkovskijs klassiske juleballet Nøddeknækkeren, er skabt af Best Travel og finder sted i begyndelsen af januar 2018.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum