If Skadeforsikring

Rejselystne seniorer fordobler antallet af skader på to år

Del

Billigere flybilletter, gode pensioner og friværdi, der kan realiseres får flere og flere seniorer til at prioritere lange rejser efter man har forladt arbejdsmarkedet. Men med den øgede rejseaktivitet, følger også flere ulykker. På bare to år er antallet af danskere over 55 år, der kommer til skade i forbindelse med rejser til udlandet, mere end fordoblet. Det viser en opgørelse fra forsikrings-selskabet If.

I 2015 tegnede aldersgruppen over 55 år sig for 30 pct. af alle anmeldelser på rejseforsikringer hos If Skadeforsikring, mens de 18-35 årige blot udgjorde 19 pct. af sagerne.

Undersøgelser fra rejsebranchen bekræfter, at jo ældre danskerne bliver - des flere penge bruges der på rejser.

Det varme klima og muligheden for masser af oplevelser får mange til at være ekstra aktive på ferien. Men som skadestallene viser, er det desværre ikke alle udfordringer, der ender lige godt hver gang. Skadeanmeldelserne hos If fra kunder over 55 år er steget med 214 pct. alene de seneste to år.

- Vi synes mest af alt, at det er en positiv udvikling, at den ældre generation har lyst og mod til nye oplevelser. Så vores bedste råd er at springe ud i det, men sørge for en god rejseforsikring og huske eventuelle forhåndsgodkendelser fra læge eller sygehus, inden man tager afsted, siger Birgitte Ringbæk, presseansvarlig hos If Skadeforsikring.

Hjemsendelse, særligt med specialfly, kan være særdeles bekosteligt, hvis man ikke har forsikringsdækning.

- Et ambulancefly fra eksempelvis Thailand til Danmark kan koste en million kroner, mens hospitalsopholdet kan koste 25.000 kroner i døgnet. Uden forsikring, er der kun én selv til at betale, så det er afgørende at have styr på rejseforsikringen , siger Birgitte Ringbæk.

Forhåndsgodkendelse er særlig vigtigt for ældre rejsende, der kan have helbredsmæssige problemer. Rejseforsikringen dækker akut opstået sygdom, men ikke behandling af bestående sygdomme eller kroniske lidelser. Er man taget afsted på ferie uden en forhåndsgodkendelse af en eksisterende behandlingskrævende sygdom, risikerer man at skulle betale hele udgiften selv.

- Rejseforsikringen dækker eksempelvis udgifter til lægebehandling og hjælper med anbefaling af læger og hospital på destinationen, hvis behovet opstår. Det er især vigtigt, hvis du er i et land, hvor kvaliteten af hospitalerne kan variere , forklarer Birgitte Ringbæk. Hjælp til ombooking, hjemtransport og andre praktiske ting, er også en del af forsikringen.

Anbefalingen fra If er, at man kontakter sit forsikringsselskab før en udlandsrejse, hvis man er i tvivl hvorvidt en sygdom eller symptomer vil være omfattet af forsikringen.


Tilskadekomst på rejser (indextal)

Aldersgruppe 2013 2014 2015
55 + år 100 169 214
36-54 år 100 115 149
18-35 år 100 135 164
0-17 år 100 121 183

Kilde: If Skadeforsikring / SOS International


Kort om If

If er Nordens største skadeforsikringsselskab og forsikrer det, der er værdifuldt i livet: Mennesker, dyr, boliger, biler og dine ting. If sørger også for at virksomheder får forsikret deres værdier og aktiviteter, så de kan fungere som normalt, selvom de skulle få en skade. Takket være 6.800 dygtige medarbejdere, heraf ca. 500 i Danmark, kan 3,6 millioner kunder i Norden og Baltikum føle sig trygge ved, at de vil få den hjælp de har brug for, hvis noget skulle ske. If er ejet af den finske finanskoncern Sampo.

Billeder

Information om If Skadeforsikring

If Skadeforsikring
If Skadeforsikring
Stamholmen 159
2650 Hvidovre

https://www.if.dk/

If er Nordens største skadeforsikringsselskab. Vi forsikrer det værdifulde i livet: Mennesker, dyr, boliger, biler og dine ting. Vi sørger også for, at virksomheder får forsikret deres værdier og aktiviteter, så de kan fungere som normalt, selvom de skulle få en skade. Takket være 6.800 dygtige medarbejdere, heraf ca. 600 i Danmark, kan 3,6 millioner kunder i Norden og Baltikum føle sig trygge ved at få den hjælp de har brug for, hvis noget skulle ske. If er ejet af den finske finanskoncern Sampo, og er medlem af Garantifonden for skadeforsikringsselskaber i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra If Skadeforsikring

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra If Skadeforsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum