TUI Danmark A/S

Rejsekoncern vil forpligte sig til ambitiøse klimamål

Del

Rejsekoncernen TUI får nu sine reduktionsmål videnskabeligt valideret af SBTi. Planer for reduktion for fly, krydstogt og hoteller er indsendt og forventes færdigbehandlet i slutningen af indeværende år.

TUI er det første rejseselskab, der registrerer tre forskellige forretningsområder i form af fly, krydstogt og hoteller til validering hos organisationen Science-Based Targets initiative (SBTi). Godkendelse af målene forventes i slutningen af indeværende år og forventes at bekræfte, at de ambitiøse reduktionsmål TUI har sat frem imod 2030, er baseret på de seneste resultater inden for klimavidenskaben og i overensstemmelse med målene i Parisaftalen.

TUI har længe arbejdet med bæredygtighed, blandt andet gennem investeringer i sine fly, hoteller og krydstogtskibe. Koncernen vil fortsætte med at motivere sine samarbejdspartnere og give flere incitamenter til at investere i bæredygtighed, for eksempel ved byggeri og ombygning af hoteller, transport på feriedestinationerne, udvikling af udflugter eller indkøb af mad fra lokale producenter.

”Vi vil drive branchen frem imod mere bæredygtige rejser. Jeg er overbevist om, at den bæredygtige transformation betaler sig – for samfundet, for miljøet og for erhvervslivet. Det føles utrolig godt at være den første rejsearrangør, der tilslutter sig SBTi på disse tre forretningsområder. Det er en vigtig del af vores arbejde fremadrettet,” siger Jessica Enbacka, administrerende direktør for TUI Nordic.

TUI har et mål om at opnå nuludledning på tværs af sine aktiviteter senest i 2050. Et vigtigt skridt hen imod dette er køreplaner for TUI’s fly, krydstogtskibe og hoteller, der tilsammen repræsenterer 99 procent af koncernens udledning. For hvert af de tre forretningsområder er der lavet detaljerede undersøgelser og handlingsplaner, så væsentlige reduktioner kan finde sted allerede i 2030. Planerne indeholder blandt andet tiltag som brugen af bæredygtigt brændstof på fly og udvikling af vedvarende energikilder til el-produktion på hoteller og krydstogtskibe. Planerne er en del af TUI’s bæredygtighedsagenda, som præsenteres inden længe.

Science Based Targets initiative (STBi) er et fælles internationalt initiativ drevet af NGO’en Carbon Disclosure Project (CDP), FN’s Global Compact World Resources Institute (WRI) og Verdensnaturfonden (WWF). Initiativet viser virksomheder og institutioner, hvor meget og hvor hurtigt de bør reducere deres udledninger for at nå de mål, der er aftalt i Parisaftalen om at bekæmpe den globale opvarmning.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Jessica Enbacka
Jessica Enbacka
Download

Information om TUI Danmark A/S

TUI Danmark A/S
TUI Danmark A/S
Gammel Kongevej 60
1850 Frederiksberg

+45 33 47 90 75https://www.tui.dk/om-tui/presse/

TUI er verdens førende rejsekoncern og opererer sine hoteller, krydstogtskibe, flyselskaber og udflugter verden over. TUI-aktien er børsnoteret på London Stock Exchange og det regulerede uofficielle marked i Tyskland. I regnskabsåret 2019 havde TUI-koncernen omkring 70.000 ansatte, 28 millioner kunder og en registreret omsætning på 19 mia. euro. Hele værdikæden for turisme er under ét tag og tæller, foruden online marketingplatforme på tværs af Europa, 400 TUI-ejede hoteller, 15 krydstogtskibe og fem flyselskaber med mere end 100 fly. TUI-brandet har eksisteret i Danmark siden 2016 og hører under koncernens nordiske afdeling. TUI har sit danske kontor i København.

Følg pressemeddelelser fra TUI Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TUI Danmark A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum