Hjørring Kommune

Rejsegilde på nyt børnehus i Hjørring By

Del

I hjertet af Hjørring opfører kommunen et nyt børnehus, som er en daginstitution med både vuggestue, børnehave og specialbørnehave. Med den smukke placering lige ned til Svanelunden og Folkeparken har den nye institution fået navnet ’Børnehuset Svanen’.

Byggeriet er nu så langt, at Hjørring Kommune inviterer de håndværkere, entreprenører og rådgivere, som er involveret i byggeriet til rejsegilde. Derudover deltager repræsentanter fra Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget, Bygherreudvalget samt Børne-, Fritids- og Undervisningsforvaltningen. Medier er velkomne til at deltage:

Fredag den 25. marts kl. 12.00 på byggepladsen, Palleskær Engvej 5, 9800 Hjørring.

- Det gør mig utrolig glad, at vi snart kan tilbyde de mindste børn og deres forældre et helt nyt børnehus. Det bliver en bygning, der giver de bedste rammer for børnefællesskaber, udvikling, læring og leg. Samtidig er børnehuset attraktivt placeret et stenkast fra skov, søer og natur og med rig mulighed for at tage på udflugter i lokalområdet og uden for Hjørring by, siger Lene Bjørn Sørensen, der er formand for Bygherreudvalget og Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget i Hjørring Kommune.

Børnehuset er tegnet af Bjerg Arkitektur, der er totalrådgiver på byggeriet. Den kommende daginstitution, som bliver i to plan, kommer til at have 30 børn i vuggestue, 15 børn i specialbørnehave samt 2 børnehaveafdelinger á 70 børnehavebørn. De bliver organiseret i grupper for at skabe en tryg og overskuelig hverdag.

Børnehusets rammer vil give plads til det nære i det store med mulighed for, at børnene kan lære og lege i mindre grupper - både inde og ude på legepladsen. Byggeriet har et stort fokus på bæredygtighed, genbrug og De 17 Verdensmål og bliver certificeret til DGNB Guld, som er en bæredygtig certificering af bygninger, som vægter miljø, økonomi og sociale forhold.

- Med rejsegildet tager vi fat på det sidste kapitel af et godt samarbejde, og jeg glæder mig utrolig meget til, at de nye fantastiske rammer står færdigt, så børn, forældre og personale kan få glæde af huset, siger Lene Bjørn Sørensen.

Hele huset står efter planen færdigt i oktober 2022.

Kontakter

Lene Bjørn Sørensen, formand for Bygherreudvalget og Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget i Hjørring Kommune. Mobil: 41 93 77 59. E-mail: lbs@hjoerring.dk

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum