Vejdirektoratet

Rejsegilde for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet

Del

Fredag blev der holdt rejsegilde for håndværkerne på byggeriet af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (SUND) på Aalborg Universitet, som i fremtiden skal rumme forsknings- og studiefaciliteter. Begivenheden markerer, at selve råhuset nu står færdigt.

Rejsegildet markerer håndværkernes arbejde på byggeriet, som i dagens anledning blev fejret med pølsevogn på byggepladsen. Foto: Vejdirektoratet.
Rejsegildet markerer håndværkernes arbejde på byggeriet, som i dagens anledning blev fejret med pølsevogn på byggepladsen. Foto: Vejdirektoratet.

Byggeriet af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet i Aalborg passerede fredag en vigtig milepæl, da der blev holdt rejsegilde for håndværkerne på byggepladsen. Rejsegildet markerer, at det 22.400 kvadratmeter store råhus nu står klart, og at projektet overgår til indretning af bygningerne.

”Siden første spadestik i februar 2020 har COVID-19 spøgt i kulissen, og lagt en dæmper på fejring af væsentlige milepæle i projektet. Derfor er vi særligt glade for endelig at kunne fejre den kæmpe indsats, som håndværkerne har lagt i byggeriet indtil nu,” siger Lasse Rud, senior projektleder i Vejdirektoratet.

Udfordret af nedlukninger

COVID-19 har løbende medført nye, uventede udfordringer for projektet, særligt da syv nordjyske kommuner pludseligt lukkede ned i slutningen af 2020. Men samarbejdet mellem Vejdirektoratet som bygherre, hovedentreprenøren MT Højgaard Danmark, totalrådgiveren Indigo og byggeledelsen ved Niras på projektet har under hele forløbet været eksemplarisk, og derfor er tidsplanen overholdt på trods af omstændighederne.

”Det har ikke været nemt, men der har været stor vilje til løbende at ændre i planlægningen og rækkefølgen på opgaver. Det har været et stort koordineringsarbejde, som vi sammen med MT Højgaard Danmark har været igennem, og som vi fortsætter i den udførende fase,” siger Lasse Rud.

Det vellykkede samarbejde har blandt andet betydet, at Vejdirektoratet og MT Højgaard Danmark i starten af maj kunne aflevere østgavlen på bygningen SUND 1 til tiden. Gavlen bliver grænseflade og forbindelse til Nyt Aalborg Universitetshospital.

Det færdige byggeri forventes at stå klar i 2. halvår 2022.

Fakta

AAU SUND består af to atriumbygninger og en mellembygning, der forbinder atriumbygningerne. AAU SUND bygges til Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet.

Fakultetsbygningen forventes færdigbygget i 2. halvår af 2022.

Vejdirektoratet er bygherre og bygger til Aalborg Universitet.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Rejsegildet markerer håndværkernes arbejde på byggeriet, som i dagens anledning blev fejret med pølsevogn på byggepladsen. Foto: Vejdirektoratet.
Rejsegildet markerer håndværkernes arbejde på byggeriet, som i dagens anledning blev fejret med pølsevogn på byggepladsen. Foto: Vejdirektoratet.
Download
Rejsegilde på AAU SUND. Foto: Vejdirektoratet.
Rejsegilde på AAU SUND. Foto: Vejdirektoratet.
Download
Lasse Rud Pedersen, projektleder i Vejdirektoratet, holder tale for håndværkerne på byggeriet. Foto: Vejdirektoratet.
Lasse Rud Pedersen, projektleder i Vejdirektoratet, holder tale for håndværkerne på byggeriet. Foto: Vejdirektoratet.
Download
Østgavl på SUND 1, som bliver grænseflade og forbindelse til Nyt Aalborg Universitetshospital. Foto: Vejdirektoratet.
Østgavl på SUND 1, som bliver grænseflade og forbindelse til Nyt Aalborg Universitetshospital. Foto: Vejdirektoratet.
Download

Links

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Vejdirektoratet lægger ny asfalt på Rute 22 Gørlev Landevej ved rundkørsel12.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Fra søndag den 13. juni og cirka en uge frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på Rute 22 Gørlev Landevej ved rundkørslen mellem Helsingevej og Kirkevangen Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning fræses af. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber. Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne Konsekvenser for trafikanterne Vejarbejdet udføres i aften- og nattetimerne, og trafikken reguleres med omkørselsruter. Der bliver ikke arbejdet i dagtimerne mellem kl. 05:00-17:00. Der vil være risiko for kødannelse, så trafikanterne skal påregne længere rejsetid. Udenfor arbejdsperioderne vil alle spor være åbne for normal trafik. Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne og naboerne. Arbejdet er vejrafhængigt. Det kan derfor ske, at arbejdet må udskydes på grund af vejrforhold. Information o

Vejdirektoratet lægger ny asfalt på Rute 45 Landevejen ved Holme-Olstrup11.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Fra den mandag den 14. juni og to uger frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på rute 54 Landvejen ved Holme Olstrup. Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning fræses af. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber. Resultatet bliver en mindre støj asfalt for naboerne, en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne Konsekvenser for trafikanterne Vejarbejdet udføres i aften- og nattetimerne, og trafikken reguleres med signalanlæg. Der bliver ikke arbejdet i dagtimerne mellem kl. 05:30-19:00. Der vil være risiko for kødannelse, så trafikanterne skal påregne længere rejsetid. Udenfor arbejdsperioderne vil alle spor være åbne for normal trafik. Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne og naboerne. Arbejdet er vejrafhængigt. Det kan derfor ske, at arbejdet må udskydes på grund af vejrforhold. Information om hvo

Vejdirektoratet laver grønt forsøg med genbrugsasfalt ved Sdr. Borup10.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Vejdirektoratet foretager i disse uger et forsøg med at udlægge miljøvenlig genbrugsasfalt på Rute 16 ved Sdr. Borup syd for Randers. Forsøget skal udvikle en mere bæredygtig metode til at reparere eller udskifte de bærelag, der ligger lige under asfalten på vejene. ”Vi har en stor opgave foran os i forhold til at omstille transportsektoren til en mere klimavenlig, bæredygtig og grøn sektor. Transportområdet er ansvarlig for en stor del af den samlede CO2-udledning. Derfor ser jeg det som en af mine vigtigste opgaver at sikre, at vi skaber de muligheder, der skal til, for at omstillingen kan lykkes. Jeg ser derfor meget positivt på forsøg med for eksempel genbrugsasfalt. De er små skridt på den store vej mod en grønnere fremtid, og de tjener som inspiration for vores videre arbejde, siger transportminister Benny Engelbrecht. Områdechef Søren Andersen fra Vejdirektoratet supplerer: ”Vi har i flere år i vejbranchen søgt efter nye og grønnere måder at reparere og vedligeholde vores veje p

Vejdirektoratet lægger ny klimavenlig asfalt på rute 21 Holbækmotorvejen ved Kirke Sonnerup5.6.2021 11:10:00 CEST | Pressemeddelelse

I de kommende to uger lægger Vejdirektoratet ny klimavenlig asfalt på cirka fire kilometer af rute 21 Holbækmotorvejen ved Kirke Sonnerup i retning mod Holbæk. Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning fræses af. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber. Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne. Konsekvenser for trafikanterne Arbejdet vil på hverdage bliver udført som aften- og natarbejde. Der bliver ikke arbejdet i følgende tidsrum: Mandage til torsdage mellem kl. 05:00-18:30, fredage mellem kl. 05:00-19:00, lørdage mellem kl. 09:30-17:00 og søndage mellem kl. 09.30-19:30. I arbejdsperioderne ledes den vestgående trafik over i østgående spor med ét farbart spor i begge retninger. Fra- og tilkørselsrampe 16 Kr. Sonnerup i vestgående retning vil være spærret i arbejdsperioderne. I motorvejskryds Holbæk i vestgående retning vil rute 23 Kalu

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum