Erhvervsministeriet

Rejsegarantifonden tilpasses moderne rejseformer

Del

Nyt lovforslag skal ændre rejsegarantifondsloven, så forbrugerbeskyttelsen tilpasses den digitale udvikling på rejsemarkedet.

I dag fremsætter erhvervsminister Brian Mikkelsen et forslag i Folketinget. Forslaget skal ændre loven om rejsegarantifonden, så den i højere grad passer til måde, vi i dag rejser på. Frem for kun at dække pakkerejser, skal rejsegarantien nu også dække sammensatte rejser.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Rejsegarantifonden blev oprettet i en tid, hvor man typisk gik hen til sit lokale rejsebureau og bestilte en færdig pakkerejse, når man skulle på ferie. Men tiderne har ændret sig. I dag sætter vi i højere grad selv vores rejser sammen på internettet, så vi først køber en flybillet og i samme forbindelse bestiller et hotelophold.

Den digitale udvikling har ændret den måde, vi planlægger og bestiller vores rejser på. Beskyttelsen af forbrugerne skal følge med. Derfor gøres rejsegarantifondsloven mere tidssvarende.”

De nye regler introducerer en ny rejsetype kaldet ”sammensatte rejsearrangementer”. Ligesom ved en pakkerejse, består et sammensat rejsearrangement af mindst to forskellige rejseydelser, der købes med henblik på den samme rejse. Det kan fx være fly og hotel. Men en pakkerejse kendetegnes ved, at det er én erhvervsdrivende, der leverer hele pakken. Modsat er et sammensat rejsearrangement kendetegnet ved, at der indgås særskilte aftaler med forskellige leverandører af rejseydelserne.

Rejsegarantifonden dækker forbrugere, der har købt en pakkerejse eller et sammensat rejsearrangement af en registreret rejseudbyder. I tilfælde af rejseudbyderens konkurs, vil Rejsegarantifonden blandt andet kunne hente den rejsende hjem, hvis forbrugeren er ude og rejse, når konkursen indtræder.

Lovforslaget implementerer det nye pakkerejsedirektiv og ændringerne har derfor karakter af fælleseuropæiske regler. Direktivet har til formål at tilpasse konkursbeskyttelsen af de rejsende til den digitale udvikling på rejsemarkedet.

Lovforslaget skal træde i kraft d. 1. juli 2018.

Se lovforslaget her

Kontakter

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ny rapport viser gevinsterne ved det indre marked på tværs af hele EU27.9.2018 09:13pressemeddelelse

En ny rapport viser, at Danmark ikke er alene om at drage fordel af det indre marked. Rapporten understreger, at handlen med varer og tjenester inden for det indre marked er afgørende for den økonomiske aktivitet i alle medlemslande og står for 56 millioner jobs på tværs af EU. Endelig peger rapporten på, at det indre marked faciliterer små virksomheders deltagelse i europæiske og globale værdikæder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum