Rejs tilbage til København under 2. Verdenskrig med Frihedsmuseet i juledagene

Har du fået nok af julefilm på sofaen? Eller trænger du til at erstatte julegodterne med historiske kalorier?
Så tag med på byvandring i Københavns gader og stræder med Frihedsmuseet alle dage mellem jul og nytår på nær nytårsdag - til de rigtig friske er der også byvandring 1. januar.
Uden for Frihedsmuseets mure er spor efter besættelsestiden stadigvæk synlige overalt – bare man kigger godt nok efter.
Flådens sænkning under samarbejdspolitikkens kollaps, tyskernes ildkamp med danske betjente på Amalienborg, jødernes flugt til Sverige, modstandsbevægelsens sabotage og tyskernes modterror – alle disse historier er i byrummet inden for gåafstand af Frihedsmuseets hoveddør.
I området omkring Amalienborg vidner bygninger, buster og sågar skudhuller om den hæsblæsende tid, besættelsen var i København. På storslåede pladser, i mørke baggårde og skjult i de travle gader bliver historierne om rytterkongen, deporterede jøder, den illegale presse, sabotageaktioner og den brutale tyske besættelsesmagt vakt til live igen.
Byvandringen går i fodsporene på 1940’ernes københavnere, der levede under forhold, vi i dag stadig har svært ved at begribe. Hør hvordan begivenheder i deres virkelighed stadig ses i nutidens byrum og forstå historien bag områdets vigtigste mindesmærker.
Praktisk info:
Hvornår: 26-30. december samt 1. januar fra kl. 11-13
Hvor: Frihedsmuseet, Esplanaden 13, 1263 København K
Mødested: På pladsen foran Frihedsmuseet. Byvandringen slutter samme sted.
Varighed: 1 ½ - 2 timer
Længde: ca. 3,5 km
Pris: 120 DKK
Nøgleord
Kontakter
Julie Lorenzen
Tlf:41 20 60 42Julie.Lorenzen@natmus.dkBilleder
Links
Information om Frihedsmuseet
Frihedsmuseet er museet for Danmarks modstandskamp under besættelsen i 1940-45.
Frihedsmuseet fokuserer på valget om at gå til modstand – og overskride den grænse, modstandskampen var i samtiden.
Følg pressemeddelelser fra Frihedsmuseet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Frihedsmuseet
5. maj på Frihedsmuseet: 99-årig modstandsmand mødte unge erhvervsskoleelever5.5.2025 17:03:25 CEST | Pressemeddelelse
80-året for befrielsen blev i dag fejret på Frihedsmuseet ved et helt særligt arrangement, hvor en rullende modstandsvogn bygget af elever fra fem erhvervsskoler landet over blev indviet. De unge fik et par kloge ord med på vejen af den 99-årige modstandsmand Ejler Borch.
Se billederne: Sådan fejrede danskerne Danmarks befrielse1.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
5. maj er det 80 år siden, at den fem år lange tyske besættelse af Danmark endelig var forbi. Det fejrede danskerne blandt andet ved at gå på gaden og vise deres glæde. Men det var også blodige dage med dræbte og sårede.
Se billederne: Sådan fejrede århusianerne Danmarks befrielse1.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
5. maj er det 80 år siden, at den fem år lange tyske besættelse af Danmark endelig var forbi. Det fejrede århusianerne blandt andet ved at gå på gaden og vise deres glæde. Men det var også blodige dage med dræbte og sårede.
Se billederne: Sådan fejrede aalborgenserne Danmarks befrielse1.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
5. maj er det 80 år siden, at den fem år lange tyske besættelse af Danmark endelig var forbi. Det fejrede aalborgenserne blandt andet ved at gå på gaden og vise deres glæde. Men det var også blodige dage med dræbte og sårede.
Se billederne: Sådan fejrede sønderjyderne Danmarks befrielse1.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
5. maj er det 80 år siden, at den fem år lange tyske besættelse af Danmark endelig var forbi. Det fejrede sønderjyderne blandt andet ved at gå på gaden og vise deres glæde. Men det var også blodige dage med dræbte og sårede.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum