Erhvervsministeriet

Regler på andelsboligmarkedet kigges efter i sømmene

Del

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har inviteret Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation og FinansDanmark til at komme med anbefalinger til, hvordan man kan forbedre reglerne på andelsboligområdet.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Langt hovedparten af andelsboligforeningerne i Danmark er heldigvis sunde og veldrevne foreninger. Men vi har i den seneste tid desværre set en række eksempler på andelsboligforeninger, som står i en økonomisk vanskelig situation, som er rigtig ærgerlig for alle de involverede parter. Derfor ønsker regeringen at undersøge, om der er behov for forbedringer af reglerne på området, så vi sikrer, at reglerne i tilstrækkelig grad understøtter en ansvarlig drift af andelsboligforeningerne."

"Regeringen ønsker at give andelsbolighaverne større tryghed omkring deres boligsituation og give realkreditinstitutterne et solidt grundlag for deres finansiering af andelsboligområdet til gavn for den samlede andelsboligsektor.”

Erhvervsministeren har den 20. februar 2017 nedsat en arbejdsgruppe bestående af Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation, FinansDanmark og Erhvervsministeriet. Arbejdsgruppen får til opgave at komme med anbefalinger til, hvordan man fremadrettet sikrer ansvarlig drift af andelsboligforeninger til gavn for den samlede andelsboligsektor.

Arbejdsgruppen skal bl.a. komme med anbefalinger til eventuelle yderligere krav ved stiftelse af andelsboligforeninger samt til den eksterne rådgivning af andelsboligforeninger. Anbefalingerne skal afleveres til erhvervsministeren inden udgangen af maj 2017.

Arbejdsgruppens kommissorium

Kontaktperson: Presserådgiver Sara Ringgaard Price, tlf. 91 39 94 07, srp@evm.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Erhvervs- og iværksætteraftale ruster danske virksomheder til fremtiden12.11.2017 17:50pressemeddelelse

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgået en politisk aftale om en erhvervs- og iværksætterpakke. Samlet afsættes 14,7 mia. kr. frem til 2025 til at styrke dansk erhvervsliv og skabe en stærk iværksætter- og aktiekultur blandt andet med en aktiesparekonto. Samtidigt kan danskerne blandt andet se frem til lavere afgifter på typiske grænsehandelsfølsomme varer og en lempelse af elvarmeafgiften til gavn for vedvarende energi.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum