Erhvervsministeriet

Regler på andelsboligmarkedet kigges efter i sømmene

Del

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har inviteret Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation og FinansDanmark til at komme med anbefalinger til, hvordan man kan forbedre reglerne på andelsboligområdet.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Langt hovedparten af andelsboligforeningerne i Danmark er heldigvis sunde og veldrevne foreninger. Men vi har i den seneste tid desværre set en række eksempler på andelsboligforeninger, som står i en økonomisk vanskelig situation, som er rigtig ærgerlig for alle de involverede parter. Derfor ønsker regeringen at undersøge, om der er behov for forbedringer af reglerne på området, så vi sikrer, at reglerne i tilstrækkelig grad understøtter en ansvarlig drift af andelsboligforeningerne."

"Regeringen ønsker at give andelsbolighaverne større tryghed omkring deres boligsituation og give realkreditinstitutterne et solidt grundlag for deres finansiering af andelsboligområdet til gavn for den samlede andelsboligsektor.”

Erhvervsministeren har den 20. februar 2017 nedsat en arbejdsgruppe bestående af Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation, FinansDanmark og Erhvervsministeriet. Arbejdsgruppen får til opgave at komme med anbefalinger til, hvordan man fremadrettet sikrer ansvarlig drift af andelsboligforeninger til gavn for den samlede andelsboligsektor.

Arbejdsgruppen skal bl.a. komme med anbefalinger til eventuelle yderligere krav ved stiftelse af andelsboligforeninger samt til den eksterne rådgivning af andelsboligforeninger. Anbefalingerne skal afleveres til erhvervsministeren inden udgangen af maj 2017.

Arbejdsgruppens kommissorium

Kontaktperson: Presserådgiver Sara Ringgaard Price, tlf. 91 39 94 07, srp@evm.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Brian Mikkelsen præsenterer FinTech-initiativer21.9.2017 13:35pressemeddelelse

Regeringen fik før sommerferien Folketingets tilslutning til, at Finanstilsynet allerede fra i år får øgede ressourcer til at styrke arbejdet med FinTech. Der igangsættes derfor nu fem initiativer i Finanstilsynet, der skal gøre det lettere for FinTech-iværksættere at komme i gang i Danmark og gøre det lettere at anvende ny teknologi på det finansielle område. De første initiativer skydes i gang allerede fra den 1. oktober 2017.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum