Region Hovedstaden

Regionsrådsformand Lars Gaardhøjs (S) reaktion på økonomiaftalen

Del

Reaktion fra regionsrådsformand i Region Hovedstaden Lars Gaardhøj (S) på økonomiaftalen om regionernes økonomi, som netop er indgået mellem regionerne og regeringen.

  • Jeg er tilfreds med, at der er landet en aftale, som giver regionerne en ekstra mia. til at dække de udgifter, vi har til et stigende antal ældre – selvom vi havde håbet på mere.
  • Det er en stram aftale, som efterlader os med hårde prioriteringer, når vi skal lægge regionens budget for næste år.
  • Særligt aftalen om regionernes anlægsbudget er meget stram og kommer til at gå hårdt ud over vores bygge- og renoveringsprojekter, som i forvejen er markant pressede af stigende byggepriser. Jeg er dog glad for, at der i aftalen er givet håndslag på, at vi i næste års økonomiaftale skal kigge på vedligeholdelse og modernisering af hospitalerne.
  • Jeg forstår, at det er nødvendigt at prioritere de offentlige midler i en hård tid med høj inflation og begrænset økonomisk råderum, men vi kommer til at skulle træffe nogle svære beslutninger i regionen.
  • Der også positive takter i aftalen. Fx det vedvarende fokus på at styrke de nære sundhedstilbud både i regioner og kommuner, løft af fødeområdetog og midler til at styrke den digitale udvikling med fokus på løsninger, der kan aflaste personalet og hospitalerne.
  • Jeg er også tilfreds med, at regeringen er enige med os i, at vi skal have sat fart på den grønne omstilling. Det er vi allerede godt i gang med, og med økonomiaftalen kan vi fortsætte det vigtige arbejde med fx at udfase olie- og gasfyr på hospitalerne og reducere CO2–udledningen fra bygningsdriften.
  • Nu skal vi kigge ned i tallene og se, hvad aftalen konkret kommer til at betyde for vores budgetter.

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Ingen centrale sparekrav til hospitalerne, men svære beslutninger i vente på renovering og it-investeringer21.6.2022 16:17:23 CEST | Pressemeddelelse

​Forrige uges økonomiaftale mellem regionerne og regeringen efterlader Region Hovedstaden med en svær opgave, når næste års budget skal besluttes. Politikerne i regionen har her til eftermiddag besluttet at friholde hospitalernes driftsbudgetter for centrale sparekrav – til gengæld bliver det svært at undgå hårde prioriteringer på vedligeholdelse og renovering på hospitalerne og på it-investeringer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum