Region Sjælland

Regionsrådet vedtager 8-punktsplan for kræftområdet

Del

Tegn på kræft skal opdages tidligere, og patienterne skal hurtigere i behandling. En behandling, der i højere grad skal passe præcist til den enkelte patient. Det er en del af en ny 8-punktsplan for kræftområdet i Region Sjælland.

Regionsrådet har netop vedtaget en plan med otte punkter i kampen mod kræften.

- Vi har nu en samlet kræftplan, der ser på hele patientens forløb gennem en kræftsygdom. Planen skal munde ud i, at patienterne skal hurtigere gennem kræftpakkerne. Alle skal derfor arbejde sammen om, at vi blive bedre og hurtigere til at opdage, undersøge og behandle kræft, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

Det betyder, at der skal tages tidligt fat. Borgerne skal opfordres til at gå til læge, hvis de oplever kendte tegn på kræft, og til at tage imod tilbuddene om screeninger for kræft. Borgerne i Region Sjælland kommer senere til lægen med symptomer, end borgere i andre regioner. Det betyder, at patienterne tit er mere syge og dermed sværere at helbrede.

- Vi skal også bekæmpe uligheden i kræft-overlevelsen, hvor forskningen viser en klar forskel på de kortuddannede og de veluddannede. Alle kræftpatienter skal have lige gode muligheder for at overleve deres sygdom. Det skal blandt andet ske ved at målrette behandlingen til den enkelte patient. Jeg ser et stort potentiale i udviklingen af det, man kalder ”personlig medicin”, siger Heino Knudsen.

Der skal også øget fokus på senfølger og palliation, som er den lindrende behandling af døende.


Ekstra millioner til kræft i 2021

De første skridt kan tages allerede i efteråret. Regionsrådet har samtidigt prioriteret op til 10 ekstra millioner kroner til at styrke kræftområdet i 2021.

- Den største udfordring, vi har, er desværre mangel på speciallæger og andre nøglepersoner. Her er intet quick-fix, da det gælder overalt i landet. Men det skal ikke forhindre os i at stile højt, og vi stopper ikke, før vi er i mål, siger Heino Knudsen.

8-punktsplan for kræftområdet er en dynamisk plan, hvor indsatserne konkretiseres og udvikles løbende, og nye kan komme til.

De otte punkter i planen for kræftområdet i Region Sjælland:

  1. Målopfyldelse på kræftpakker skal forbedres
  2. Patientrettigheder om maksimale ventetider på kræftområdet skal overholdes
  3. Borgerne skal opfordres til at gå tidligere til læge, hvis de oplever symptomer
  4. Screeningsinterval ved screening for brystkræft skal overholdes
  5. Der skal være højere deltagelse i screeningsprogrammer
  6. Social ulighed i kræftoverlevelse skal mindskes
  7. Senfølger og palliation på kræftområdet skal have særligt fokus
  8. Personlig Medicin udvikles og implementeres

Kontakter

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Psykiatrien Region Sjælland lancerer nyt tilbud om pårørende-til-pårørende-samtaler2.9.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvis man er pårørende til et menneske, der er eller har været i behandling i Psykiatrien Region Sjælland, kan man som noget nyt få sparring og inspiration via en åben linje direkte til andre med erfaring som pårørende. Det nye tilbud er søsat med midler fra Regionsrådet. Målet er at styrke pårørende, så de både kan passe på sig selv og støtte deres nære i processen med at komme sig fra psykisk sygdom.

Budgetaftale på plads i Region Sjælland2.9.2021 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Region Sjællands budget på 21 milliarder kroner i 2022 er nu på plads med en aftale blandt alle partierne i Regionsrådet. Budgetaftalen sikrer blandt andet en styrket indsats på kræftområdet, et løft af de medicinske afdelinger på sygehusene samt bedre behandling af patienter med blodpropper. Partierne bag budgetaftalen sætter også penge af til den grønne omstilling i Region Sjælland, ligesom borgerne kan se frem til en ny ekspresbus mellem Næstved og Slagelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum