Region Hovedstaden

Regionsrådet har afsat 30 mio. kroner til en ”vinterpakke”

Del

Politikerne i regionsrådet tog i dag stilling til en pulje på 30 mio. kroner, der skal hjælpe de mest trængte hospitalsafdelinger gennem vinteren - fastholdelse og rekruttering af sundhedsfagligt personale skal styrkes her og nu.

Regionsrådet drøftede og gav input til den plan for rekruttering og fastholdelse med særligt fokus på sygeplejersker, jordemødre, læger, bioanalytikere og social- og sundhedsassistenter for hele regionen, der skal vedtages i det nye år.

Politikerne vedtog samtidig en ”vinterpakke” på 30 mio. kroner, som skal understøtte en god jobstart for nyuddannede, mere retfærdig fordeling af vagtarbejdet, inddragelse af nye faggrupper til at løse nye sundhedsopgaver og brug af velfærdsteknologi og digitale løsninger.

”Jeg er meget glad for, at vi i regionsrådet er enige om, at det lige og nu haster med at finde de gode løsninger. Manglen på sundhedsfagligt personale er en af de største udfordringer i hverdagen på regionens hospitaler. De 30 mio. kroner, som vi nu sender ud til hospitalerne skal bruges til at hjælpe med at tage presset på de mest trængte afdelinger,” siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

Han erkender, at det langt fra rækker til at løse de problemer hele sundhedsvæsenet står i med mangel på medarbejdere.

”Vi giver bl.a. hospitalerne bedre mulighed for at honorere medarbejdere for en ekstra indsats eller gøre særligt belastede områder mere attraktive med et tillæg. Og det er vigtigt, at pengene straks kommer ud og virker – og at hospitalernes medarbejderudvalg inddrages i prioriteringen,” siger Lars Gaardhøj.

Plan for rekruttering på længere sigt

På det ekstraordinære møde i regionsrådet blev politikerne desuden præsenteret for den oversigt over de mange igangværende tiltag for rekruttering og fastholdelse, som Center for HR og Uddannelse har udarbejdet. Der arbejdes med problemstillingen fra mange forskellige vinkler på regionens hospitaler og virksomheder. Der er et stort potentiale i at se nærmere på fastholdelse. Derudover er nytænkning nødvendig, hvis regionen skal løse udfordringerne med manglende sundhedsfaglig arbejdskraft i de kommende år.

”De 30 mio. kroner skal ud og arbejde på den korte bane, og så skal det nyvalgte regionsråd straks i det nye år vedtage en plan, som skal styrke rekruttering og fastholdelse på længere sigt. Det bliver en udfordring, som vi kommer til at have fokus på i lang tid fremover,” siger Lars Gaardhøj.

Yderligere info via Region Hovedstadens presse på 7020 95 88 eller presse@regionh.dk

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum