Region Hovedstaden

Regionsrådet: Flygtede ukrainere er velkomne medarbejdere på hospitalerne

Del

Region Hovedstaden letter adgangen, så kommunernes jobcentre nemmere kan hjælpe ukrainske flygtninge i job i regionen

Der var bred opbakning blandt politikerne i Region Hovedstaden, da regionsrådet tirsdag aften drøftede mulighederne for flygtede ukrainere til at komme i job i regionen. Helt praktisk opretter regionen én indgang til kommunernes jobcentre.

Kommunerne har ansvaret for den konkrete beskæftigelsesindsats for flygtninge, og Region Hovedstaden skal derfor koordinere tilbud om ansættelse af flygtninge tæt med kommunerne og deres jobcentre.

Region Hovedstaden har etableret én indgang for kommunerne, så der kan koordineres og fordeles flygtninge ud til de arbejdspladser, hvor der er ledige relevante stillinger.

”Region Hovedstaden er en stor virksomhed med over 40.000 ansatte, og vi er klar til at hjælpe med tilbud om arbejde til flygtninge, der ønsker at arbejde. I første omgang må det forventes, at flygtningene primært vil kunne varetage servicejob. Det er der allerede gode erfaringer med på Nordsjællands Hospital, hvor de netop har startet et projekt med ansættelse af afghanske flygtninge i støttefunktioner. Men hvis der kommer læger, sygeplejersker eller andre sundhedsfaglige, der får autorisation, vil vi naturligvis også meget gerne ansætte dem,” siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

Autorisation tages op af udvalg

Ukrainske flygtninge med en sundhedsfaglig baggrund skal have autorisation fra Styrelsen for Patientsikkerhed, hvis de skal løse egentlige sundhedsfaglige opgaver. Derudover er der krav til dansksproglige færdigheder til sundhedspersonale.

På regionsrådsmødet blev der udtrykt kritik af de lange sagsbehandlingstider til autorisation af sundhedsfaglige, og formanden for Udvalget for rekruttering og fastholdelse i sundhedsvæsenet Susanne Due Kristensen (S) rundede debatten og lovede, at hun vil tage det op i det nye politiske udvalg.

”Vi skal være sikre på, at de sundhedsfaglige har de rette kompetencer, men der også et andet ben, der er interessant at udfordre. Der er 1.800 sygeplejersker og 6-700 læger, der lige nu venter på behandling af deres ansøgning om autorisation, så spørgsmålet er, hvor mange ressourcer der er til det her arbejde? Vi tager sagen ind i udvalget, og vurderer om regionen kan gøre noget, eller den skal det bæres ind på Christiansborg,” sagde Susanne Due Kristensen.

  • Se debatten her på Region Hovedstadens hjemmeside: https://www.regionh.dk/politik/nye-moeder/Sider/Moede-i-regionsraadet-den-15.marts-2022.aspx

Fakta - Særlov for fordrevne ukrainere

  • Folketinget vedtog d. 16. marts en særlov, der giver personer, der er fordrevet fra Ukraine mulighed for midlertidig opholdstilladelse. Loven giver ukrainske flygtninge adgang til det danske arbejdsmarked, velfærd og uddannelse i Danmark. Opholdstilladelsen gælder i to år med mulighed for en etårig forlængelse.

Fakta - Partnerskab om Ukrainere i job

  • Tirsdag den 15. marts 2022 indgik Danske Regioner aftale med regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisationer, Dansk Arbejdsgiverforening, Akademikerne og Kommunernes Landsforening om at etablere et partnerskab om ukrainere i job (jf. bilag).

  • Formålet med partnerskabet er at koordinere indsatser, der kan sikre ukrainske flygtninge i Danmark hurtig og nem adgang til det danske arbejdsmarked med fokus på ordinær beskæftigelse og således ansættelse efter almindelige danske løn- og ansættelsesvilkår. 

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Genfødte hospitalshaver skaber fredfyldte rum for patienter og byens borgere9.5.2022 10:19:17 CEST | Pressemeddelelse

Den 10. maj 2022 genindvies de Helende Haver på Bispebjerg Hospital. Haverne er restaureret takket være en donation på 35 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Nu kan patienter, medarbejdere og forbipasserende atter gå en tur mellem blomstrende staudebede eller tage pause på bænken under pergolaen. Bispebjerg Hospitals fredede haveanlæg er nænsomt restaureret til glæde for alle, der besøger hospitalet. Hospitalets Helende Haver blev etableret for over 100 år siden. Den 10. maj 2022 bliver de indviet på ny med besøg fra blandt andet Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, bestyrelsesformand for Den A.P. Møllerske Støttefond, og regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S). Den A.P. Møllerske Støttefond har bevilget 35 mio. kr. til revitaliseringen af haven. For Fonden har det været væsentligt at støtte op om de fredfyldte haveoaser, som er et kærkomment og meningsfyldt bidrag til patienternes heling og beskyttelsen af de store fredningsværdier. Lindring af sjælen Patienthaverne er oprindeligt anlagt a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum