Region Hovedstaden

RegionH og fagforeninger: Fair vilkår på plads for hospitalspersonale i covid-beredskab

Del
Region Hovedstaden har nu landet flere aftaler med en række organisationer om honorering for at indgå i covid-beredskab og for frivillige ekstravagter.

I sidste uge indgik Region Hovedstaden beredskabsaftaler og aftaler om frivilligt ekstraarbejde med sygeplejerskernes fagforbund DSR og med HK, der bl.a. organiserer lægesekretærerne. Og nu er aftalerne også landet med FOA, der bl.a. organiserer social- og sundhedspersonale, og DBIO – Danske Bioanalytikere.

For regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) er det vigtigt, at medarbejderne får en fair betaling for at indgå i beredskabet på covid-afsnit.

”Vi står i en helt ekstraordinær situation. Regionens hospitaler er nødt til med kort frist at omlægge aktivitet for at kunne behandle de mange patienter, vi modtager lige nu. Derfor er jeg meget glad for, at vi er blevet enige med de faglige organisationer om, hvordan medarbejderne skal honoreres for deres store arbejde i beredskabet,” siger Sophie Hæstorp Andersen.

Beredskabsaftalen betyder bl.a., at medarbejderne får et fast månedligt tillæg for at indgå i covid-beredskabet samt et engangsbeløb, når de træder ind i beredskabet og får ny vagtplan – og igen, når de vender tilbage til deres egen vagtplan.

Kredsformand i DSR Kreds Hovedstaden Kristina Robins er tilfreds med forhandlingsresultatet om sygeplejerskernes vilkår, når de melder sig til covid-beredskabet: ”De nye aftaler giver flere sygeplejersker mere fair vilkår. Jeg tror, at det kan få flere til at melde sig i beredskabet frivilligt,” siger Kristina Robins.Også dem, der allerede er udpeget til beredskab, fx over julen, er omfattet af de nye aftaler.”

Afdelingssektorformand for HK Kommunal Hovedstaden Ditte Gottlieb Bredahl er tilfreds med de indgåede beredskabsaftaler på HK-området, der bl.a. dækker lægesekretærerne: ”De nye aftaler vægter frivillighed højt, og derudover er HK’erne sikret en fair økonomisk kompensation for at udvise ekstraordinær stor fleksibilitet”

Afdelingsformand i FOA Lene Lindberg udtaler: ”Jeg er tilfreds med, at vi sammen har indgået en beredskabsaftale, som jeg mener kompenserer medarbejderne økonomisk, og som jeg håber, flere vil benytte i denne tid. Det vigtigste er, at aftalen er båret af frivillighed.”

Regionsformand i Danske Bioanalytikere Hovedstaden Lotte Christensen er ligeledes tilfreds med de indgåede aftaler - både i forhold til frivilligt ekstra arbejde og beredskab.

"Samlet set vil aftalerne kunne være med til at understøtte bioanalytikere og laboranters frivillige deltagelse i løsning af de mange ekstraordinære opgaver i denne tid. Her er det især afgørende, at teststrategien og diagnosticeringen af covid-19 patienter fungerer optimalt på laboratorierne, men også de mange andre opgaver, der skal løses ved siden af, er vigtige," siger Lotte Christensen.

Fakta om beredskabsaftaler

De indgåede beredskabsaftaler tages i brug, når sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, lægesekretærer, bioanalytikere m.fl., som ikke normalt udfører tjeneste ved afdelinger med covid-19 patienter, flyttes til andre afdelinger/afsnit, hvor der varetages pleje og behandling af covid-19.

For en sygeplejerske eller en social- og sundhedsassistent vil det fx betyde, at hvis man indgår i beredskabet, får man 3.000 kr. om måneden ekstra i løn. Man får også 1.500 kr. ekstra, når man træder ind i beredskabet og dermed får en ny vagtplan, og igen når man træder ud. Og derudover får man honorering for ændringerne i sin vagtplan ud fra de normale takster. Hvis et fridøgn bliver rykket, betyder det fx, at sygeplejersken får ca. 1.300 kr. i gennemsnit pr. fridag.

Aftalen tilgodeser også sygeplejersker og social- og sundhedspersonale, der allerede arbejder på covid-afsnit og har en vigtig opgave med at oplære og supervisere de kolleger, der skal hjælpe på covid-afsnittene – og et stort ansvar for kvaliteten i plejen.

Fakta om aftaler om frivilligt ekstraarbejde (FEA)

Aftalerne om frivilligt ekstraarbejde handler bl.a. om en højere timeløn, når personalet frivilligt påtager sig ekstravagter. Aftalerne kan aktiveres lokalt, når ledelsen skønner det nødvendigt. Der er indgået aftaler med:

  • FOA for sosu-personale, portører m.fl.
  • DSR for sygeplejersker og radiografer
  • Yngre Læger for hhv. afdelingslæger, 1. reservelæger, reservelæger og kliniske assistenter
  • HK for lægesekretærer, administrationspersonale og tandklinikassistenter
  • FAS for overlæger
  • DBIO – Danske Bioanalytikere for bioanalytikere og laboranter
  • Jordemoderforeningen
  • Danske Fysioterapeuter og Ergoterapeutforeningen

Yderligere information

Via Region Hovedstadens pressevagt på 70209588 eller presse@regionh.dk

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Region Hovedstaden ophæver kontrakt med totalentreprenør på byggeriet af et nyt akuthus på Bispebjerg Hospital15.3.2024 12:00:00 CET | Pressemeddelelse

Efter gentagne forsinkelser og usikkerhed om økonomien har Region Hovedstaden i dag ophævet kontrakten med den italienske totalentreprenør Rizzani de Eccher. Totalentreprenøren har været tilknyttet byggeriet af et nyt akuthus på Bispebjerg Hospital. Regionen går nu i gang med at undersøge, hvordan byggeriet kommer hurtigst muligt tilbage på sporet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye