Danske Regioner

Regionerne ser frem til at udvikle sundhedsvæsenet sammen med en ny regering

Del
Der er behov for at tænke nye tanker, der tager fat på ændringer af den nuværende velfærdsmodel i lyset af de kommende års demografiske udfordringer. Derfor glæder Danske Regioner sig til et ambitiøst samarbejde om udviklingen af fremtidens sundhedsvæsen.

Som patient skal man trygt kunne stole på, at sundhedsvæsenet kan give behandling i høj kvalitet - også i fremtiden.

- Vi er enige med den nye regering i, at den demografiske udvikling betyder, at der skal tænkes og udvikles nye løsninger. Vi ser frem til i fællesskab at skabe rammerne for et bæredygtigt sundhedsvæsen. Vi har i regionerne allerede en masse gode løsninger, som vi ved virker, siger Anders Kühnau, der er formand for Danske Regioner.

Reform skal skabe bedre sammenhæng i sundhedsvæsenet

Der er flere temaer, som bør indgå i arbejdet med en reform på sundhedsvæsenet. Det handler blandt andet om at skabe bedre sammenhæng for blandt andet de patienter, der både behandles på hospital og hos egen læge og som samtidig har behov for kommunal pleje og omsorg.

- Vi mener, at den sundhedsfaglige indsats uden for hospitalerne skal styrkes, og vi er allerede godt i gang med forskellige initiativer. Men regionernes indsats kan ikke stå alene. Det kræver en reform af lovgivningen og styringsstrukturen, som i dag opdeler sundhedsvæsenet i to siloer under en sundhedslov og en servicelov, siger Anders Kühnau.

Akutplan vil nedbringe ventelisterne

Med det nye regeringsgrundlag afsættes i alt 2 milliarder kroner til en akutplan, der skal nedbringe ventelisterne. Det er et arbejde, som regionerne ser frem til i løbet af kort tid at blive involveret i.

For der er brug for at tilføre ressourcer, for at vi hurtigere kan behandle alle de patienter, der fortiden desværre må vente på at blive behandlet.

- Mange af de forslag, som regeringen fremlægger i akutplanen, kan vi genkende fra vores egen plan for nedbringelse af ventelister. Det handler blandt andet om brug af privat kapacitet, om at vi spreder vagtbelastningen på flere medarbejdere, og at vi ser på, hvordan vi bedst bruger medarbejderes kompetencer, siger Anders Kühnau.

Information om Danske Regioner

Danske Regioner
Danske Regioner
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

+45 35 29 81 00https://www.regioner.dk/

Danske Regioner er interesse- og arbejdsgiverorganisation for de fem regioner og har til opgave at yde en professionel betjening af Danske Regioners politiske ledelse.

Vi er den drivende kraft i udviklingen af sundhedsvæsenet, den førende stemme i den sundhedspolitiske debat, og vi arbejder for attraktive levevilkår og et godt miljø i alle dele af Danmark

Følg pressemeddelelser fra Danske Regioner

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Regioner

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum