Regionerne ser frem til at udvikle sundhedsvæsenet sammen med en ny regering
Som patient skal man trygt kunne stole på, at sundhedsvæsenet kan give behandling i høj kvalitet - også i fremtiden.
- Vi er enige med den nye regering i, at den demografiske udvikling betyder, at der skal tænkes og udvikles nye løsninger. Vi ser frem til i fællesskab at skabe rammerne for et bæredygtigt sundhedsvæsen. Vi har i regionerne allerede en masse gode løsninger, som vi ved virker, siger Anders Kühnau, der er formand for Danske Regioner.
Reform skal skabe bedre sammenhæng i sundhedsvæsenet
Der er flere temaer, som bør indgå i arbejdet med en reform på sundhedsvæsenet. Det handler blandt andet om at skabe bedre sammenhæng for blandt andet de patienter, der både behandles på hospital og hos egen læge og som samtidig har behov for kommunal pleje og omsorg.
- Vi mener, at den sundhedsfaglige indsats uden for hospitalerne skal styrkes, og vi er allerede godt i gang med forskellige initiativer. Men regionernes indsats kan ikke stå alene. Det kræver en reform af lovgivningen og styringsstrukturen, som i dag opdeler sundhedsvæsenet i to siloer under en sundhedslov og en servicelov, siger Anders Kühnau.
Akutplan vil nedbringe ventelisterne
Med det nye regeringsgrundlag afsættes i alt 2 milliarder kroner til en akutplan, der skal nedbringe ventelisterne. Det er et arbejde, som regionerne ser frem til i løbet af kort tid at blive involveret i.
For der er brug for at tilføre ressourcer, for at vi hurtigere kan behandle alle de patienter, der fortiden desværre må vente på at blive behandlet.
- Mange af de forslag, som regeringen fremlægger i akutplanen, kan vi genkende fra vores egen plan for nedbringelse af ventelister. Det handler blandt andet om brug af privat kapacitet, om at vi spreder vagtbelastningen på flere medarbejdere, og at vi ser på, hvordan vi bedst bruger medarbejderes kompetencer, siger Anders Kühnau.
Information om Danske Regioner
Danske Regioner er interesse- og arbejdsgiverorganisation for de fem regioner og har til opgave at yde en professionel betjening af Danske Regioners politiske ledelse.
Vi er den drivende kraft i udviklingen af sundhedsvæsenet, den førende stemme i den sundhedspolitiske debat, og vi arbejder for attraktive levevilkår og et godt miljø i alle dele af Danmark
Følg pressemeddelelser fra Danske Regioner
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danske Regioner
Regioner vil være med til at løse PFAS-gåden30.3.2023 11:20:54 CEST | Pressemeddelelse
Regionerne har sat gang i flere forsknings- og udviklingsinitiativer på sundheds- og miljøområdet, der skal give ny viden i forhold til PFAS-forurening. Det gælder f.eks. forskning i stoffernes udbredelse, nye og mere effektive metoder til oprensning og sundhedspåvirkning ved eksponering af PFAS.
Danske Regioners formand: Samfundskontrakten trænger til et eftersyn30.3.2023 09:57:01 CEST | Pressemeddelelse
I sin tale på Regionernes Politiske Topmøde siger Danske Regioners formand Anders Kühnau, at der i nær fremtid venter velfærdssamfundet store udfordringer, som gør det nødvendigt at genskabe balancen i vores fælles samfundskontrakt.
Ny analyse peger på udfordringer i psykologordningen30.3.2023 09:41:54 CEST | Pressemeddelelse
En ny analyse af psykologordningen viser stigende ventetider og et stigende antal konsultationer, til trods for at færre patienter behandles.
Danske Regioner: Svækkede ældre skal have bedre hjælp30.3.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Samfundskontrakten er ude af balance, når det handler om at give svækkede ældre den rette hjælp. Området, der er fordelt på service og sundhedslov, skal gentænkes. Regionerne er parate til et større ansvar for at styrke ældres sundhed.
Tusindvis af medarbejdere må bruge deres arbejdstid på indlæggelser, der kunne have været forebygget30.3.2023 05:55:00 CEST | Pressemeddelelse
Mere end 66.000 gange blev en borger over 64 år indlagt akut i 2022, selvom det ofte kunne have været forebygget. Det svarer til en omkostning for hospitalerne på omtrent 2,2 milliarder kroner og næsten 4.500 sygeplejerskers arbejde i et helt år, viser beregninger fra Danske Regioner.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum