DI - Dansk Industri

Regionerne og erhvervslivet sikrer værnemidler til sundhedsvæsnet

Del

Regionerne og erhvervslivet har på få uger sammen igangsat en omfattende dansk produktion af visirer, håndsprit og kitler. Det sikrer nu en stabil forsyning af værnemidler til den danske sundhedssektor og giver samtidig virksomhedernes omsætning et tiltrængt løft.

Coronakrisen rammer bredt i det danske samfund: Danske virksomheder er hårdt ramt på bundlinjen, og i sundhedsvæsenet har håndteringen af COVID-19 skabt et hidtil uset behov for værnemidler. Men et tæt samarbejde mellem regionerne, en række virksomheder og Dansk Industri (DI) betyder, at en alvorlig situation er vendt til en succeshistorie.

Lige nu er 12 danske virksomheder nemlig godt i gang med at producere visirer, håndsprit og kitler til sundhedsvæsenet og plejesektoren, og endnu flere har meldt sig på banen. Det vækker glæde hos formand i Danske Regioner, Stephanie Lose.

- I regionerne arbejder vi dag og nat på at skaffe værnemidler til medarbejderne i sundhedsvæsenet. Og jeg er stolt over, at vi i regioner og erhvervsliv lynhurtigt har kunnet finde fælles fodslag og samarbejde om at finde løsninger midt i en krisetid, siger hun og fortsætter:

- Med samarbejdet kan vi få leveret værnemidler med højere kvalitet, mindre klimaaftryk og en mere stabil forsyningssikkerhed, end når vi køber ind på et presset verdensmarked. Samtidig kan produktionen understøtte danske virksomheder, som har set deres omsætning falder under krisen. Det er ren win-win.

Hele samfundet vinder på det gode samarbejde
To af de virksomheder, der har omlagt deres produktion, er midtjyske Nybo Workwear og Spectre. Før producerede man blandt andet kokketøj og outdoor-beklædning, men på opfordring fra regionerne og Dansk Industri producerer de nu i stedet 80.000 engangskitler om ugen.

En sådan national produktion kommer hele samfundet til gode, fortæller direktør i Dansk Industri, Lars Frelle-Petersen:

- Produktion af værnemidler til de offentlig ansatte er et flot eksempel på, hvad offentlig-privat samarbejde kan, når det er bedst. Gennem et flot samarbejde mellem stat, regioner, kommuner og erhvervsliv får Danmark en stabil produktion af værnemidler, der kan supplere indkøbene fra et ustabilt verdensmarked, siger han og afslutter:

- Med de nuværende verdensmarkedspriser sparer det offentlige penge på en dansk produktion, sikrer kvalitet og stabil produktion og bevarer endda arbejdspladser og skatteindtægter til dansk velfærd. At vi har formået at etablere en sikker værnemiddelproduktion i danske virksomheder, har desuden den fordel, at vi er bedre rustet til lignende krisesituationer i fremtiden.

Værnemidler produceret af danske virksomheder indgår i den nationale lagerbeholdning og fordeles mellem hospitaler, kommunale sundhedsinstitutioner som plejehjem, praktiserende læger mv. Det er Region Hovedstaden, der på vegne af regionerne, koordinerer den nationale produktion af værnemidler.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger:

Direktør i DI Lars Frelle-Petersen via pressekoordinator Lars Bøgeskov, tlf. 2236 3138

Formand for Danske regioner Stephanie Lose via pressevagt på tlf. 5151 1818

 

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI har i dag holdt generalforsamling i København, og her fik DI’s hovedbestyrelse 20 nye medlemmer29.9.2020 12:05:53 CESTPressemeddelelse

Her er de nye medlemmer af hovedbestyrelsen: • Tømrermester Michael Ancher, E. Anker & Søn A/S • Adm. direktør Claus Bering, CRH Concrete A/S • Direktør Ib Gregers Boers, DitoBus Linjetrafik A/S • CEO Berit Didriksen, Epinion P/S • Koncerndirektør Simon Pauck Hansen, SAS Denmark – Norway – Sweden • Adm. direktør Susanne Mørch Koch, Tivoli A/S • Direktør Morten Knudsen, MP Construction A/S • Adm. direktør Morten Lindholt Laursen, Gardit A/S • Direktør Michael R. Lund, Michael Lund A/S • Adm. direktør Jesper Toft Mathiasen, Claus Sørensen A/S • Adm. direktør Peter Lanng Nielsen, Keolis Danmark A/S • Adm. direktør Erik Nimb, A/S Botica Entreprise • Adm. direktør Hans Olling, Dansk Sintermetal A/S • Murermester Christian Dahl Pedersen, J. Ole Pedersen A/S • Direktør Mads Raaschou, Raaschou Byg ApS • Direktør Palle Bjerre Rasmussen, NCC Danmark A/S • Adm. direktør Søren Leerskov Rasmussen, Bo Michelsen A/S • COO Peter Rindebæk, Bladt Industries A/S • Adm. direktør Ole Sander, Norisol A/S •

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum