Kræftens Bekæmpelse

Regioner og praktiserende læger må tilbage til forhandlingsbordet

Del

Kræftens Bekæmpelses direktør Leif Vestergaard Pedersen ærgrer sig over, at overenskomstforhandlingerne mellem de praktiserende læger og regionerne er brudt sammen. Nu må de bide sig fast i bordkanten og lave en aftale for patienternes skyld, siger han.

Forhandlingerne om de praktiserende lægers overenskomst med det offentlige foregår mellem Praktiserende Lægers Organisation og Regionernes Lønnings- og Takstnævn.

Men efter seks måneders forhandlinger, er overenskomstforhandlingerne brudt sammen, og der er ikke aftalt nye møder.

Kræftens Bekæmpelses direktør Leif Vestergaard Pedersen opfordrer parterne til at gå tilbage til forhandlingsbordet.

- Nu har vi i årevis gået og ventet på en ny og moderniseret aftale for almen praksis, der skal vise, hvordan almen praksis skal se ud i fremtiden, og hvordan de praktiserende læger skal spille sammen med resten af sundhedsvæsenet. Patienterne kan ikke vente længere, så nu må parterne bide sig fast i bordkanten og forhandle sig frem til en aftale, siger han.

- Samspillet mellem hospitalerne og de praktiserende læger er en af grundpillerne i vores sundhedsvæsen. Når det begynder at vakle, så ryster hele sundhedsvæsenet, og det er helt uholdbart, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Kontakter

Marianne Vestergaard
Kræftens Bekæmpelse
Kommunikation
Tlf. 2889 6055

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum