Kræftens Bekæmpelse

Regioner og praktiserende læger må tilbage til forhandlingsbordet

Del

Kræftens Bekæmpelses direktør Leif Vestergaard Pedersen ærgrer sig over, at overenskomstforhandlingerne mellem de praktiserende læger og regionerne er brudt sammen. Nu må de bide sig fast i bordkanten og lave en aftale for patienternes skyld, siger han.

Forhandlingerne om de praktiserende lægers overenskomst med det offentlige foregår mellem Praktiserende Lægers Organisation og Regionernes Lønnings- og Takstnævn.

Men efter seks måneders forhandlinger, er overenskomstforhandlingerne brudt sammen, og der er ikke aftalt nye møder.

Kræftens Bekæmpelses direktør Leif Vestergaard Pedersen opfordrer parterne til at gå tilbage til forhandlingsbordet.

- Nu har vi i årevis gået og ventet på en ny og moderniseret aftale for almen praksis, der skal vise, hvordan almen praksis skal se ud i fremtiden, og hvordan de praktiserende læger skal spille sammen med resten af sundhedsvæsenet. Patienterne kan ikke vente længere, så nu må parterne bide sig fast i bordkanten og forhandle sig frem til en aftale, siger han.

- Samspillet mellem hospitalerne og de praktiserende læger er en af grundpillerne i vores sundhedsvæsen. Når det begynder at vakle, så ryster hele sundhedsvæsenet, og det er helt uholdbart, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Kontakter

Marianne Vestergaard
Kræftens Bekæmpelse
Kommunikation
Tlf. 2889 6055

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Ny stor undersøgelse kortlægger senfølger hos overlevere efter kræft i ungdommen29.6.2018 17:06pressemeddelelse

Behandling af kræft bliver hele tiden bedre, og flere overlever sygdommen. Derfor bliver det mere og mere vigtigt at have fokus på, hvordan man får et godt liv efter sygdommen. Ny forskning fra Kræftens Bekæmpelse kortlægger nu, i den største undersøgelse af sin slags til dato, hvilke senfølger tidligere kræftpatienter har risiko for at få i form af sygdomme der rammer kroppens hormonsystemer. Det er viden som kan bruges til at opdage senfølgerne tidligt og måske mindske omfanget.

Ny forskning: Sådan virker lægemiddel mod arvelig kræft27.6.2018 19:09pressemeddelelse

Kræftmedicin mod blandt andet arvelig bryst- og æggestokkræft er effektivt – men ikke af den grund man hidtil har troet. Det viser ny forskning fra Kræftens Bekæmpelse som samtidig giver en ny forklaring på helt grundlæggende processer under celledeling. Det er viden, som i fremtiden måske kan føre til bedre behandlinger mod en række kræftsygdomme. Resultaterne er netop offentliggjort i det anerkendte videnskabelige tidsskrift, Nature.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum