Region Sjælland

Regionens medarbejdere er blevet gladere for deres job

Del
Trivslen forbedret på sygehuse og andre regionale arbejdspladser. Tre ud er fire medarbejdere er tilfredse med deres job, viser trivselsmåling i Region Sjælland. Der skal mere fokus på balancen mellem opgaver og tid, mener Regionsdirektør.

Medarbejderne i Region Sjælland trives og er glade for deres arbejde. Det viser Region Sjællands nye trivselsmåling.

76 procent svarer, at de alt i alt er tilfredse med deres job. Det er en flot stigning på 5,3 procent i forhold til den seneste måling, som ligger to år tilbage. 

- Region Sjælland er kommet godt gennem tiden med corona, men det har været en sej omgang, der har stillet ekstraordinære krav til alle medarbejdere. Corona har fået os til at rykke lidt tættere sammen, fordi vi her har en fælles opgave. Jeg tror, det har været med til at gøre medarbejderne gladere for deres arbejde. Det er blevet meget tydeligt, at vores arbejde er vigtigt og meningsfuldt, og at vi kan lykkes sammen, siger Regionsdirektør Per Bennetsen.

Samarbejde, tillid og retfærdighed 

Målingen viser også, at Region Sjællands sociale kapital er steget med 4,4 procent i løbet af de seneste to år. Social kapital udgøres af samarbejde, tillid og retfærdighed og er det, som sikrer at Region Sjællands godt 18.000 medarbejdere kan løse deres opgaver effektivt.

- Vi er her for borgernes skyld, og de skal føle sig godt behandlet hos os. Det handler om at vise omhu, uanset hvilken jobfunktion, der udføres. Vi kan kun skabe gode løsninger for borgerne, hvis vi er gode til at samarbejde, og hvis medarbejderne oplever, at de bliver behandlet retfærdigt og mødt med tillid af deres ledere. Derfor er social kapital et tema, vi har fokus på i hele organisationen, og det er dejligt, at indsatsen bærer frugt, siger Regionsdirektør Per Bennetsen.

Trivselsmålingen er netop blevet drøftet i Region Sjællands MED-Hovedudvalg, som er regionens øverste samarbejdsudvalg for medarbejdere og ledere. Bag det overordnede tal for social kapital er der mange nuancer, som nu skal drøftes lokalt, forklarer Gunhild Krogager Carlsson, næstformand i Region Sjællands MED-Hovedudvalg.

- Trivselsmålingen skal være en samtalestarter på de enkelte arbejdspladser, hvor man nu skal drøfte udviklingen og udviklingsmulighederne med udgangspunkt af afdelingens egen måling. Her er det oplagt at tage fat i de forskelle, der ligger i scoren for social kapital.  Størstedelen af medarbejderne er enige eller meget enige i, at de har et godt samarbejde med kollegaerne. Tilliden bliver også vurderet højt, mens der helt overordnet er plads til forbedring, når det gælder oplevelsen af at blive retfærdigt behandlet, siger hun.

Holdånd gavner borgerne    

Balancen mellem opgaver og tid er blevet dårligere over de seneste to år, viser trivselsmålingen. For to år siden angav 72 procent af besvarelserne, at de ikke er belastet af den daglige arbejdsmængde. Nu er andelen nede på 57 procent.

- Det vidner om, at vi med corona har haft en periode, hvor opgaverne har været mange og nye. Balancen mellem opgaver og tid skal vi have fokus på fremadrettet. Men jeg bider også mærke i, at 89 procent af medarbejderne er villige til at yde en ekstra indsats, når det er nødvendigt. Vi har en enestående holdånd, i Region Sjælland, som kommer borgerne til gavn, siger Regionsdirektør Per Bennetsen.

Gunhild Krogager Carlsson, næstformand for MED-Hovedudvalget, supplerer:

- Trivselsmålingen viser, at det er nødvendigt med prioritering af arbejdsmængden. Det er en ledelsesmæssig opgave, som skal tages meget alvorligt. Og det er jo netop formålet med trivselsmålingen at få den slags udfordringer frem i lyset. Nu har vi et godt redskab med helt friske data, som skal bruges til dialog mellem medarbejdere og ledere på de enkelte arbejdspladser. 

Fakta om Region Sjællands trivselsmåling

  • Trivselsmålingen er gennemført i første kvartal i 2021.
  • Målingen giver et øjebliksbillede af arbejdsklimaet i forhold til trivsel, jobtilfredshed, motivation og engagement med videre på den enkelte arbejdsplads og i Region Sjælland som helhed.
  • Region Sjælland laver trivselsmåling hvert andet år.
  • Formålet med trivselsmålingen er at skabe et udgangspunkt for udvikling af arbejdsklimaet på regionens arbejdspladser.

Kontakter

Per Bennetsen, Regionsdirektør i Region Sjælland, 30 66 03 77
Gunhild Krogager Carlsson, næstformand for MED-Hovedudvalget i Region Sjælland, 24 41 05 79

Vedhæftede filer

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye